buraque 03.03.06, 15:17 Witajcie, Mam zamiar przelecieć się w lipcu na dwa tygodnie do Londynu z BA. Nie mam paszportu, czy wystarczy mi dowód osobisty? Pytanie2: gdzie mogę się dowiedzieć czym dojechać z Gatwick do centrum Londynu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paula Re: Z dowodem do Londynu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.03.06, 16:43 Z dowodem wyjedziesz z Polski i wjedziesz do Londynu - od wczoraj jestem w Londynie, osobe przede mna wpuscili na kontroli z dowodem. Jednak jesli dowod masz stary lub zniszczony, miej jeszcze jakis inny dok. ze zdjeciem - np. prawko. Odn. dojazdu - niestety nie wiem, po mnie na Gatwick przyjechali znajomi samochodem ale jechalismy do centrum dlugo - ok. 1,5 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Z dowodem do Londynu IP: 195.94.206.* 03.03.06, 17:18 wychodzisz na gatwick do odbioru bagazu i kierujesz sie do wielkiego stanowiska,na ktorym napisano "train tickets"; kupujesz bilet na southernlink do londynu (dowozi do victorii), i w pakiecie dostajesz tez day travelcard na metro; koszt 10 GBP; pamietaj koniecznie "southernlink", a nie gatwick express, bo southern jest tanszy o 4 GBP, a czas podrozy do victorii w obu przypadkach taki sam (35 minut); o pomoc w ktory pociag wsiasc, zeby to byl na pewno dobry i w dobra strone, mozesz zawsze poprosic kogos z obslugi na stacji kolejowej - pomoga bardzo chetnie w drodze powrotnej jesli masz day travelcard kupiony na metro, masz tez znizke na southernlink (zaplacisz za bilet na pociag 7 GBP zamiast 9). Odpowiedz Link Zgłoś