Dodaj do ulubionych

Praca na lotnisku

08.03.06, 11:00
Dostalam oferte pracy na lotnisku przy odprawie pasazerow ale nie bardzo
orientuje sie na czym ta praca mialaby polegac:(czy ktos moze mi pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: zielo Re: Praca na lotnisku IP: *.swidman.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 22:42
      kiedys chodziła mi po głowie taka praca , mozesz sie podzielic szczegółami np
      jakie to lotnisko ?
    • Gość: ipon Re: Praca na lotnisku IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 09.03.06, 17:30
      fajna praca-tez bym chcial, prosze napisz jakie lotnisko i kto Ci dal taka oferte?
      • Gość: gerda0 Re: Praca na lotnisku IP: *.chello.pl 10.03.06, 23:08
        Narazie bylam na rozmowie...wiec nikt mi jeszcze jej nie dal ale teraz
        zastanawiam sie czy faktycznie taka fajna?dyzury nocne:/ile mniej wiecej godzin
        pracuje taka osoba?ile dni w miesiacu?jestem pelna obaw;/pracuje obecnie w
        trybie dwa dni pracy dwa dni wolnego ale przynajmniej noce spedzam w domu...

moze jest tu ktos kto pracuje na takim stanowisku i zechcialby odpowiedziec
        szczerze czy pchac sie w ogole w to?
      • kati115 Re: Praca na lotnisku 11.03.06, 00:23
        witam ,prawde mówiac powiem tak ,praca zwiazana z lotnictwem jest bardzo
        absorbujaca ,nie liczy sie godzin przepracowanych ,liczy sie pasja i
        zaangazowanie w nia ,jesli tego sie nie czuje to po krótkim czasie sie odpada z
        biznesu.w swoim doswiadczeniu wiem ze to zajęcie dla okreslonej grupy ludzi
        którzy kochaja swoja pracę i z całym sercem sie jej poswiecaja ,bez wzgledu na
        pore dnia czy nocy ,dzień wolny czy swiąteczny .jestesmy gotowi do niej non
        stop 24 na dobę.powodzenia w podjeciu decyzji.
        • wpit Re: Praca na lotnisku 11.03.06, 13:29
          Witam
          A czy do podjecia takiej pracy konieczny jest ukonczony kurs kasjera lotniczego?
          • marta11 Re: Praca na lotnisku 11.03.06, 23:18
            kurs kasjera jest konieczny gdy chcesz byc kasjerem lotniczym, przy odprawie
            pasazerow sa systemy, ktore poznaje sie pracujac tam, niezbedna jest znajomosc
            j.angielskiego.
    • Gość: Pucca Re: Praca na lotnisku IP: *.citynet.pl 13.03.06, 10:23
      Witam
      Pracuje na lotnisku i w skrocie moge Ci opisac na czym polega nasza praca. Nie
      naisalas na jakim stanowisku zostalas zatrudniona, ale jesli bedziesz pracowac
      przy odprawach to stawiam na agenta. Zakladam, ze zaczniesz od odpraw tanich
      linii to najczesciej odprawy reczne, nie wymagajace znajomosci zadnego systemu
      (choc to tez zalezy od lotniska)U nas Easy Jet, Sky Europe, Germanwings sa
      odprawiane recznie, a na przyklad Centralwings wymaga juz znajomosci systemu
      DCS. Wszystkie linie "nie tanie" odprawiane sa w systemie tzn.
      LOT,Lufthansa,OS...itd to wlasnie wyzej wspomniany DCS. British i Alitalia maja
      wlasne systemy. Firma wysyla pracownikow na te szkolenia po jakims czasie od
      zatrudnienia. Co do godzin to najwczesniej zaczynamy prace o 4 rano, ale
      oczywiscie nie codziennie. Zmiany trwaja oklo 10 h i generalnie na 3 dni pracy
      przypadaja 2 dni wolnego. Bywa czasami, ze trzeba zostac w pracy 15, 16, 17h,
      ale to wszystko jest bardzo skrupulatnie rozliczane zawsze na nasza
      korzysc.Praca jest bardzo specyficzna, albo sie ja kocha, albo sie odchodzi po
      pol roku. Wymaga 100% zaufania do wspolpracownikow, dlatego jestesmy niezwykle
      zgrana grupa. Pracujemy pod ogromna presja czasu i czasami musimy dokonywac
      rzeczy niemozliwych, ale jak sie juz wsiaknie w lotnisko to trudno sobie
      wyobrazic siebie gdzie indziej. Chetnie odpowiem na wszystkie pytania.M
      • szaron76 Re: Praca na lotnisku 06.06.15, 17:46
        Witam serdecznie . Bardzo mnie interesuje taki rodzaj pracy . Tylko chcialbym porozmawiać nie tak oficjalnie . Czy jest jakąś możliwość .
    • Gość: k Re: Praca na lotnisku IP: *.lot.pl 13.03.06, 16:40
      To wszystko co napisala "pucca" to prawda, ale dodam coś jeszcze, co mi się
      nasuwa na myśl po 8 latach pracy.
      Pamiętaj, że pracując w odprawie, to TY jesteś winna , że samolot jest
      opóżniony, odwolany, to TY jesteś winna ze nie ma już miejsc przy oknie/przy
      przejściu, to TY jesteś winna, że za nadbagaż linie lotnicze kasują tak dużo,
      to TY jesteś winna że jest mgla i samoloty nie latają a nawet TY jesteś winna
      że w WC skonczyl się papier.Wogóle calemu zlu związanemu z podróżami lotniczymi
      jesteś winna TY!!!
      Dzieje się tak dlatego, że jesteś na pierwszej linii a ludzi nie obchodzi, że
      nie masz nic wspólnego z tym o co cię pytają i z ich problemami i nie możesz
      zagwarantować im tego czego żadają. Przygotuj się też na to, że przynajmniej
      raz w miesiącu pasażerowie będą próbowali cię zwalniać z pracy i co jakiś czas
      napiszesz przelozonym wyjasnienie dlaczego bylas niemila dla pasazera,
      odmawiając przyjęcia go na rejs, skoro ten spóźnil sie do odprawy TYLKO 20 min,
      albo mial TYLKO 15 kg nadbagażu, a przecież lata po calym swiecie i zawsze go
      puszczali z takim nadbagazem a tylko w Polsce nie, itd,itp... Gdy pasażer
      nazwie cię publicznie baranem, imbecylem, glabem a twoje miejsce pracy
      burdelem, też nie bądż zaskoczona.
      A poza tym jest fajnie, każdego dnia coś innego i każdego wieczora masz o czym
      opowiadać w domu, zaczynając najczęściej "NIE UWIEŻYSZ co mi się dzisiaj
      przytrafilo..."
      Życzę powodzenia
      • Gość: Pucca Re: Praca na lotnisku IP: *.citynet.pl 13.03.06, 18:47
        Ha ha ha nic dodac nic ujac;)"zwalniani" przez pasazerow jestesmy srednio dwa
        razy w miesiacu. Czesto tez bywamy mieszani z blotem doslownie za wszystko
        poczawszy od tego, ze nie potrafimy odpowiedziec o ktorej godzinie opadnie mgla
        nad pasem i samolot bedzie mogl wystartowac skonczywszy na wszystkich sytuacjach
        o ktorych napisal k. Dodajmy, ze przez caly czas musimy sie usmiechac i
        zachowywac stoicki spokoj. Niestety prawda jest taka, iz Polacy nie dojrzeli
        jeszcze do podrozowania i prezentuja zupelnie inny poziom niz Brytyjczycy lub
        Niemcy. Ci (oczywiscie od kazdej reguly bywaja odstepstwa)zachowuja sie zupelnie
        inaczej w razie odwolania rejsu badz nawet wielogodzinnego opoznienia. Kiedy
        czytam tu na forum posty w ktorych pasazerowie wylewaja swoje zale na nas
        pracownikow jest mi niezwykle przykro, bo naprawde my robimy wszystko co w
        naszej mocy, aby wszystko bylo zalatwione po mysli pasazera. Niestety pewnych
        zasad nie mozemy przeskoczyc i o ile mozemy przymknac oko na 2 kg nadbagazu to
        np podrecznego zbyt duzego nie wolno nam przepuscic. Jednak pomimo wielu
        nidogodnosci tej pracy to jest po prostu fajnie i oprocz tych wszystkich
        "strasznych" pasazerow sa i tacy ktorzy sa przesympatyczni i dzieki ktorym
        dobrze sie pracuje. W tej pracy bardzo latwo mozna sie spalic, jesli nie ma sie
        zdrowego podejscia i dystansu do tego co sie robi
        M
        • wpit Re: Praca na lotnisku 13.03.06, 21:01
          A jak wygladaly Wasze poczatki w tym fachu? Chcialbym sie jeszcze czegos wiecej
          dowiedziec: gdzie podjac kurs kasjera lotniczego i czy przy odprawach pracuje
          sie dla konkretnej linii lotniczej czy dla innej firmy zajmujacej sie odprawami.
          • lorek6 Re: Praca na lotnisku 13.03.06, 22:17
            Witam!
            Czy moglibyscie przyblizyc mi realia pracy na lotniskach? Jak wyglada praca osob
            siedzacych przy check-in'ach? Czy istenije tam jakas mozliwosci rozwoju? Jak
            wygladaja zarobki w tego typu pracy? Czy te Pani/Panowie ktorzy sprawdzaja karty
            pokladowe i zapraszaja do autobusow :) takze pracuja na check-in'ach?
            Napiszcie,prosze, wszytsko o pracy na lotnisku. Co mozna jeszcze robic jesli
            chodzi o prace przy obsludze samolotow i pasazerow?
            Pozdrawiam
          • wpit Re: Praca na lotnisku 19.03.06, 11:48
            podwyzszam watek
        • szaron76 Re: Praca na lotnisku 06.06.15, 17:48
          Jak możemy na ten temat w mniej oficjalny sposób porozmawiać bo bardzo mnie to interesuje . Prosze o odpowiedz .
    • Gość: Pawel Re: Praca na lotnisku IP: *.swidman.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:55
      czy ktoś może wie jak można się zatrudnic przy odprawie na Okeciu ??
      • wpit Re: Praca na lotnisku 21.03.06, 15:09
        tutaj znajdziesz kilka informacji
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37028&w=38352982
    • pilotme Re: Praca na lotnisku 08.07.19, 14:59
      www.allflyingjobs.com/ground-operations-aviation-jobs/location/poland

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka