Dodaj do ulubionych

Policzone dni Centralwings

29.09.06, 20:33
Myslalam, ze to przypadek, ze......

3 tygodnie temu wieczorny lot z gatwick do warszawy zamiast wyladowac na
Okeciu zostal przekierowany do Katowic a ludzie spedzili na tamtejszym
lotnisku cala noc...bez zadnego prowiantu (nie liczac kanapki wreczonej nad
ranem...). Dopiero rano - nastepnego dnia pasazerowie zostali przewiezieni na
lotnisko w Warszawie.... (porannym lotem)

Nie musze opisywac panujacej atmosfery w samolocie, ktorym lecieli ludzie z
malymi dziecmi, zupelnie nie przygotowani do spedzenia nocy w nie swoim
domu....oraz licznej grupy oburzonych oczekujacych przez cala noc na swoich
bliskich ( w tym i mojej skromenj osoby) na Okeciu... Cala ta sytuacja
przeszla bez echa, chociaz uwazam to za skandal...

Po raz kolejny czekam na lot z Gatwick i znowu jest opozniony...i chociaz
ostatnim razem obiecywalam sobie, ze nie skorzystam z tych linii dalam sie
jeszcze raz namowic...ale to juz ostatni raz.

odradzam wszystkim podrozowanie tymi liniami. Szkoda cennego czasu i nerwow...

Brak informacji zwrotnej, konsultanci odbierajacy telefony nie sa
poinformowani o opoznieniach a czekanie na jakakolwiek odpowiedz zajelo mi
przed chwila 30 minut...

Dopiero teraz wyczytalam na forum, ze Centralwings ma problemy finansowe i to
by mi sie zgadzalo....Trudno, zeby ich nie mieli jesli w ten sposob traktuja
pasazerow.

Ani ja ani zadna inna osoba z mojej rodziny juz z nimi nie poleci - uwazajcie
i Wy.

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: Policzone dni Centralwings??? 29.09.06, 21:04
      to, ze dali doopy z Gatwickiem nie oznacza upadku.
      Kuzynka namietnie lata do i z Dublina i do tej pory wszystko bylo ok.
      • Gość: laryska Re: Policzone dni Centralwings??? IP: 195.94.198.* 04.10.06, 15:46
        Upadek oznacza fakt, ze jak tak dalej beda traktowac klientow to nie wroze im
        swietlanej przyszlosci...

Oczywiscie nie kazdy przelot zawalaja ale wyobraz sobie, ze lecisz z UK do
        Warszawy a trafiasz do Katowic i koczujesz tam na lotnisku cala noc - nie
        polecam !!

Larka
      • Gość: szafer Re: Policzone dni Centralwings??? IP: 89.101.193.* 27.11.06, 15:20
        tak tak...wlasnie wykrakales..lot z dublina w ten weekend zostal odwolany..juznigdy nie uwieze w Polska firmę!!
        • ilecka Re: Policzone dni Centralwings??? 27.11.06, 22:44
          Alez ludzie potrafia byc zawzieci, wyluzujcie!
    • Gość: mariutek Re: Policzone dni Centralwings IP: 212.160.138.* 02.10.06, 11:45
      Ja wracałem w połowie września z Faro i też wszystko było w porządku. Samolot
      wyleciał o czasie a do Warszawy doleciał ..... przed czasem, a i tak jeszcze
      kilkanaście minut latał nad Łodzią bo Okęcie było zamknięte (wczesna pora).

Tyle na temat usług, bo jaka jest kondycja finansowa Centralwings szczerze to
      nie wiem.
    • Gość: euroholidayplus.eu Re: Policzone dni Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:15
      Zawsze warto przed planowanym lotem porównać ceny innych linii lotniczych.
      Również tych regularnych. Jeżeli wylot odpowiednio wcześnie się rezerwuje bilety
      liniowcami można nabyć za całkiem fajne ceny. Jeżeli będziesz jeszcze planowała
      wylot do Londynu napisz - biuro@euroholidayplus.eu. Podam ceny i sama
      zdecydujesz czy warto. Pozdrawiam. Ula
    • Gość: mamba Re: Policzone dni Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 15:58
      akurat w kwestii Warszawy z "postojem w Katowicach" moge ci sprawę wyjasnić.
      nasze biuro regularnie całe lato wysyłało z nimi grupy lotem wieczornym i ta
      sytyuacja zadażyła sie kilkakrotnie. wiesdz dlaczego ?

bo wielkie miedzynarodowe lotnisko Chopina, bedące "bramą na Europę wschodnią" i
      "granicą EU" (i jeszcze parę takich tam frazesów) znajduje się w mieście a nie
      daleko poza nim i obowiązuje na nim w zwiazku z tym zakaz operacji (czytaj
      lądowań) między bodajże 1 a 5 rano.

jeśli samolot elcący do Gatwick ma opóźnienie na wylocie z Warszawy ( a często
      ma) to od razu łapie opóźnienie na wylocie z gatwick do Warszawy. niestety ie da
      się lecieć dużo szybciej, i często już przy ok godzinnym opóźnieniu pilot nie
      wyrabia sie w czasie i przylatuje nad Okęcie po jego "zamknięciu". i niestety
      nie moze lądowąc. w takich sytuacjach - jeśli wiadomo ze bedzie spóźniony jest
      kierowany od razu na Katowice, gdzie samoloty moga lądowąc non stop cała noc.
      gdzie musi doczekać do rana - do otwarcie okęcia i dopiero wtedy leci dalej.

nie jest prawdą też ze ludzie czekają pozostawieni sami sobie, zawsze
      centralwings zapewnia kawę herbate itp.

owszem centralwings się spóźnia. nie bronie ich, bo nas to bardzo boli (bo
      klienci sie wściekają, latają po nocy itp itd i nam się na koniec za to dostaje)
      ale niestety owe "przeczekania" w katowicach są w prostej linii efektem
      zamykania na noc okęcia i nie ma nic wspólnego z kłopotami fiannsowymi.
      • Gość: KONTROLER Re: Policzone dni Centralwings IP: *.aster.pl 10.10.06, 16:04
        > jeśli samolot elcący do Gatwick ma opóźnienie na wylocie z Warszawy ( a często
        > ma) to od razu łapie opóźnienie na wylocie z gatwick do Warszawy. niestety ie
        d
        > a
        > się lecieć dużo szybciej, i często już przy ok godzinnym opóźnieniu pilot nie
        > wyrabia sie w czasie i przylatuje nad Okęcie po jego "zamknięciu". i niestety
        > nie moze lądowąc.

TYLKO, ŻE PILOT WIE O TYM JUŻ PRZED STARTEM WIĘC TO, ŻE NIE BĘDZIE MÓGŁ
        WYLĄDOWAĆ W WAW NIE JEST DLA NIEGO NIESPODZIANKĄ. TRASĘ LOTU WPROWADZA SIĘ DO
        KOMPA PRZED LOTEM.
      • carnivore69 Re: Policzone dni Centralwings 10.10.06, 16:19
        > nie jest prawdą też ze ludzie czekają pozostawieni sami sobie, zawsze
        > centralwings zapewnia kawę herbate itp.

Hehe, i gume do zucia.

> ale niestety owe "przeczekania" w katowicach są w prostej linii efektem
        > zamykania na noc okęcia i nie ma nic wspólnego z kłopotami fiannsowymi.

Maja taki slot na jaki ich stac. Czyli kiepski (bo - jak widac - nie do konca
        kompatybilny z godzinami otwarcia portu docelowego).

Pzdr.
    • croma Re: Policzone dni Centralwings 13.10.06, 11:17
      ...a jeśli przydzie Wam do głowy załatwaić jakąś reklamację z tym
      przewoźnikiem to oby nie spotkała Was taka sytuacja jaka spotkała mnie.
      wszyscy pracownicy callcenter zachowywali się jak sparaliżowani mieszkańcy
      marsa (nikt nic nie wie i ma cie w d***) a listy wysyłane tradycyjna pocztą
      ginęły w czrnej dziurze.

...tydzień temu udało mi się odzyskać pieniądze (i to tylko dlatego, że mój
      bank był na tyle dobry i mi je oddał wzamian Centralwings! a sam się z nimi
      teraz "buja") - pieniądze, które wpłaciłem w maju 2006!

...prawda jest taka, że jest tak dużo low-cost'ów, że na zakupy można wybrac
      się z kims innym :-P
      • Gość: Kasia Re: Policzone dni Centralwings IP: *.ipt.aol.com 16.10.06, 22:12
        Moja Mama wlasnie dzis ma (miala??) wyleciec z Gatwick do Wawy. Lot wg rozkladu
        o 16:30, aktualnie jest 21:11 i NIC!!! Ostatnie wiesci byly, ze wyleci o 21:30
        ale moga po raz kolejny przelozyc :(((
        • konopielka80 Re: Policzone dni Centralwings 18.10.06, 11:21
          No i jak sie skonczyla przygoda mamy z Centralwings?
      • iberia30 Re: Policzone dni Centralwings 18.10.06, 11:31
        croma napisał:

> a listy wysyłane tradycyjna pocztą ginęły w czrnej dziurze.

wysylales jako zwykle czy polecony za zwrotnym potwierdzeniem odbioru?
        • Gość: Kasia Re: Policzone dni Centralwings IP: 194.128.151.* 18.10.06, 13:35
          Odlecialy pare minut po 22:30 czyli przelozyli o jeszcze kolejna godzine...
          Najgorzej mieli rodzice z malymi dziecmi - dzieciaki byly znudzone, zmeczone,
          marudne - wiekszosc z nich byla na lotnisku 2godziny przed wylotem czyli od
          14:30...
          • Gość: exxon Re: Policzone dni Centralwings IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:05
            ja az sie boje, kupione bilety na sylwestra w centralwings, i teraz jak padną
            to co???
            • Gość: frequent flyer Re: Policzone dni Centralwings IP: *.cable.ubr04.edin.blueyonder.co.uk 27.11.06, 17:32
              Tajemnica poliszynela jest, ze dni C0 sa juz policzone. Niektorzy daja
              tygodnie, a ja jako niepoprawny optymista miesiac, dwa. Chyba ze znajadzie sie
              jakas extra kasa w budzecie na dofinansowanie trupa (a raczej trupow, mowa tez
              o LOTcie).

Niestety C0 jest jedynem przewoznikiem majacym bezposrednie przeloty do
              Edynburga, a latanie do Glasgow (Prestwick) i pozniej wozenie sie np koleja do
              EDI... czasem za bilet kolejowy zaplaci sie tyle samo co za bilet lotniczy i
              dodatkowo traci dwie godziny na dojazd do EDI (Prestwick - Glasgow 45 min.,
              przesiadka i dalej Glasgow - EDI minimum 50 min., w Glasgow czesto trzeba dymac
              z walizami z Central na Queens, gdzy czesciej jezdza pociagi do EDI). Z dwojga
              zlego, nawet jesli mam zaplacic wiecej to i tak wybiore bezposrednie polaczenie
              do EDI. Jednak zblizajacy sie upadek C0 powstrzymuje mnie przed kupieniem
              biletow w daleszej niz dwa tygodnie, przyszlosci.

Kiedy inny poza C0 low cost wejdzie z lotami do EDI? Jak juz padna? SkyEurope
              wycofal rejsy, a szkoda bo byl jedyna alternatywa dla C0, nawet jesli latal
              tylko do Krakowa. A teraz na Swieta lece z rodzina KLMem przez Amsterdam, bo
              nie chce zaliczyc zdziwienia na lotnisku w EDI jak sie dowiem, ze np rejs
              zostal odwolany.
              • Gość: mirco Re: Policzone dni Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:18
                A co kogo obchodzi twój plan podróży, jakieś EDI czy "dymanie" między dworcami?
                Dlaczego zakładasz, że nikt nie jest zainteresowany połączeniem do Glasgow?
                Zapewniam że cały świat nie kręci się wokół EDI. I wokół ciebie też nie.
                Nie chcesz lecieć Centralwingsem, to nie leć. Wolisz KLM, twoja sprawa.
                Zresztą...kogo to interesuje?
                • konopielka80 Re: Policzone dni Centralwings 27.11.06, 20:24
                  Niestety ale wczoraj mialam watpliwa przyjemnosc leciec liniami Centralwings. Poltorej godziny spoznienia.Nie mogli doliczyc sie pasazerow na pokladzie..
                  • 2jacenty Re: Policzone dni Centralwings 27.11.06, 21:49
                    No tak, to niechybny znak, że oni już bankrutują... Półtorej godziny spóźnienia,
                    ło matko! Aż mi się zrobiło słabo na chwilę. Domagaj się odszkodowania, póki
                    masz od kogo...
                    • Gość: Antyfolwark Re: Policzone dni Centralwings IP: *.aster.pl 27.11.06, 22:30
                      Nie zbankrutuja dopoki beda chetni, by finansowac ich straty. LOT sam ma
                      klopoty, wiec dokladac do Centrala po grubych kilkadziesiat milionow rocznie
                      pewnie juz nie bedzie chcial. Inni raczej sie nie znajda, bo komu potrzebny
                      producent strat.
                  • ilecka Re: Policzone dni Centralwings 27.11.06, 22:49
                    Ludzie wyluzujcie!
                    Za kazdym razem powtarzam: Lecialam AirFrance ze zlamana noga i gipsem od stopy
                    do uda, z Paryza do Warszawy, i samolot mial opoznienie 4 godziny! zanim
                    odlecielismy, prezsiadalismy sie 4 razy z samolotu do samolotu. Nikomu korona z
                    glowy nie spadla. Wyluzujcie bo juz nie moge tego jeku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka