Dodaj do ulubionych

Bilety na Mauritius/Madagaskar/Reunion

IP: *.aster.pl 31.07.07, 10:34
Kochani, pomozcie. Szukam 2 biletow w polowie sierpnia na mnie wiecej 2 tyg. Wylot b. chetnie z
Berlina, na pewno bedzie taniej niz z Wa-wy. Z tgo co wyszukalam, to najprawdopodobniej w tej
chwili najtaniej bedzie na Mauritius, a juz stamtad przemiescimy sie na Madagaskar, ktory jest moim
marzeniem i moze na Reunion, ale chyba na wszystko nie wystarczy czasu. Tak, czy inaczej, szukam
biletow, ale wiem, ze niektorzy z Was maja ogromne doswiadczenie i moze pomoga znalezc cos
korzystnego (wiem, ze juz troche pozno, ale...:)). I jeszcze jedno pytanie do tych, krorzy juz w tych
okolicach byli: Jak cenowo wyglada Mauritius? Czy jesli zdecydujemy sie na samodzielny pobyt, to
czy sa to ogromne koszty? Czy moze lepiej pojechac na zaorganizowana, a potem sie odlaczyc?
Problem jednak w tym, ze jak szukalam wycieczki zorganizowane, to raczej na ...7 dni. Dziekuje z
gory za wszelke uwagi!
Obserwuj wątek
    • Gość: frequentflyer Re: Bilety na Mauritius/Madagaskar/Reunion IP: *.acn.waw.pl 31.07.07, 11:07
      wszystko się zgadza, trzeba lecieć do MRU i dalej lokalnymi połączeniami - loty
      na Reunion i Madagaskar są o wiele droższe. i zgadza się że czasu mało na trzy
      wyspy. też planowałem Madagaskar, a wyszedł mi Reunion, Mauritius plus 3 dni na
      Rodrigues, ale ten ostatni to też Mauritius.
      Madagaskar odpadł przez infrastrukturę - na wyspie długiej na 1600 i szerokiej
      na 400 km jest 900 km dróg asfaltowych, chyba że w ostatniej porze deszczowej
      znowu parę kilometrów gdzieś spłynęło, a cyklony były latoś wyjątkowo udane.
      wobec braku dróg odpada wypożyczenie samochodu, zostają taxi - brousse które
      jadą kiedy wybije ich godzina, co oznacza że na madagaskar trzeba mieć miesiąc,
      albo latanie po wyspie i korzystanie z taxi brousse lokalnie, ale i to jest
      trudno wykonalne, bo rozkład lotów Air Madagascar jest skomplikowany niebywale,
      np lot skądśtam do stolicy jest w poniedziałki o 6 rano, czwartki o 2130 i w
      soboty w południe, i tyle. a jak już dolecisz do Tany i chcesz dalej, to znów
      okazuje się że czemu nie, byle pojutrze.
      A Reunion jest wg Lonely Planet, "France's best kept secret". Według mnie też.
      • Gość: A propos Re: Bilety na Mauritius/Madagaskar/Reunion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:10
        Polecam Madagascar. Prawdziwa Afryka, podczas gdy pozostale dwie wyspy to
        plastik dla turystow. Air Madagascar ma taryfy z Polski. Przesiadka w
        Mediolanie lub Paryzu. Bilety w warszawskim biurze Aviarepsu.
        • frequentflyer Re: Bilety na Mauritius/Madagaskar/Reunion 01.08.07, 00:13
          Prawdziwa Afryka to Nigeria, Liberia albo Kamerun a nie senny Madagaskar. Za
          mało puczów, rzezi i AIDS jak na prawdziwą Afrykę. Air Madagascar ma taryfy, ale
          nie ma miejsc. I raptem dwa samoloty, jeden z drugiej, drugi z ósmej ręki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka