IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 18:58
Korzrysta ktos z esky??
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: smoga Re: esky?? IP: *.e-cho.eu 05.04.08, 11:08
      Ja skorzystałam z ich pośrednictwa pierwszy i ostatni raz, są nieuczciwi,
      kombinują na wystawianiu faktur za bilety (kwota na fakturze nie zgadza się z tą
      która jest na bilecie- na moją niekorzyść).Równocześnie z otrzymaniem tej
      faktury, otrzymałam maila od pracownika, który ją wystawił, że od....do...będzie
      na urlopie.
      Od ponad tygodnia walczę więc o fakturę zgodną z ceną, jaką zapłaciłam za bilet.
      Jest to dla mnie bardzo ważne, bo zapłaciłam pożyczoną kartą.
      • Gość: Ryt Re: esky?? IP: *.eranet.pl 09.04.08, 02:23
        U mnie to samo, zdecydowanie odradzam.
        • Gość: Leszek Re: esky?? IP: *.rad.vectranet.pl 18.04.08, 16:14
          wiecie co, mialem podobny problem, jak sie potem okazalo - czeski blad, po prostu pomylilem literki w adresie, ale wszystko zalatwilem dzwoniac pod 0300103111, podalem poprawne dane i fakture otrzymalem od reki. Dobrze sie wszystko skonczylo :-)
          • Gość: Jacek Re: esky?? - naciagacze IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 20.04.08, 18:19
            Przeciez to jest platny numer, dodatkowo czesto wisisz tam na linii pol godziny czekajac na konsultanta!!!
            Juz raz wydalem kilkadziesiat zlotych na samo wyjasnienie ich problemu z moja rezerwacja. Esky - nigdy wiecej.
            • julia.mo Re: esky?? - naciagacze 22.04.08, 13:48
              Jacku, ale polaczenie to 0,29 zł + vat, wiec nic nadzwyczajnego! Zauwazylam, ze my Polacy jestesmy strasznie niecierpliwi i wszystko chcemy za darmo. Uwazam, ze zajetosc numeru swiadczy o tym jak maja duzo chetnych, ktorzy korzystaja z ich uslug. Ja bym to odebrala za "dobra monete" :-)
              A reklamacje... napewno wszedzie sie zdarzaja.
            • julia.mo Re: esky?? - naciagacze 22.04.08, 23:20
              ps. jeszcze taniej by Ciebie wyniosło mailowe korespondowanie z
              nimi :-)
              • Gość: Marta eSKY IP: *.aster.pl 16.11.09, 16:11
                Ja juz 3 raz korzystałam z ich usług i teraz na Sywlestra wziełam
                sobie inna mozliwosc czyli samodzielne tworzenie wycieczek.
                DLa mnie to wielka wygoda ,kiedy za jednym zamachem wszystko
                załatwiam w jednym biurze podrózy.Ja nie moge narzekac.
            • Gość: Marta Re: esky?? - naciagacze IP: *.aster.pl 02.11.09, 16:04
              No co Wy...macie jakiegos pecha okropnego. Ja wrecz odwrotnie. To
              juz moja 5 wycieczka z eSKY i pewnie bedzie jeszcze wiecej.

Teraz na sylwka sie zastanawiam bo daja mozliwosc wygrania dobrej
              kasy i nagród
              www.esky.pl/konkurs/rezerwuj-hotele-zgarniaj-nagrody
            • Gość: Martyna Re: esky?? - naciagacze IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 21:56
              No to mogłeś powiedzieć żeby oddzwonili skoro tak dlugo czekales...
              ehh... Polacy sa strasznie niecierpliwi....
            • Gość: AskaRas Re: esky?? - naciagacze IP: *.lanet.net.pl 16.03.10, 19:28
              Wysoką mają prowizję za wystawienie biletu. Jest wiele innych portali godnych
              polecenia
      • Gość: tinny Re: esky?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 13:44
        a moze problem w tym ze linie lotnicze pobierają kwoty w innej
        walucie i to moze byc kwestia przelicznika ?? Ja kiedys mialem ten
        problem i wszystko dalo sie wyjasnic. ;)
      • Gość: oszukany Re: esky?? IP: *.gdynia.mm.pl 21.02.09, 17:50
        Jedyny raz skorzystalem z ich oferty: sprzedali mi bilety z data
        wylotu o m-c wczesniejsza niz wybralem.Na moja reklamacje
        odpowiedzieli: zle kliknalem,oddzwonimy. Minely 3. m-ce i bez odzewu.
        (sprawa w prokuraturze)NIGDY ONI!!!
        • Gość: Jogurt Re: esky?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 15:21
          Czytałem przed chwilą najlepszy dowcip od lat.
          Kochani pamiętajcie zawsze, żeby czytać ze zrozumieniem.
          Każdy system rezerwacyjny sprzedaje bilet z takimi danymi jakie się poda podczas
          wypełniania formularza.
          To się tyczy w takim samym stopniu biletów jak i majtek kupowanych na Quelle :)
          Mam sklep internetowy i wiem, że bardzo często ludzie zamawiają towar a potem
          twierdzą, że zamówili innym model chociaż w bazie dokładnie widnieje symbol towaru.

• Gość: Aneta Re: esky?? IP: *.gb.net.pl 27.04.08, 20:47
      witam. A ja musze powiedziec ze korzystam i to dosc czesto, fakt
      faktem ze maja tylu klientów ze caly czas linia jest zajeta, ale tez
      wydaje mi sie ze to dobra wiadomosc. Powiem wiecej mam tam ulubioną
      pracwonice, ktora zawsze mi pomoze i przede wszystki ma do mnie
      CIERPLIWOSC !!! pozdrawiam wszystkich latajacych ;)
      • stenimi-pl Re: esky?? 08.11.09, 17:28
        Gość portalu: Aneta napisał(a):

> witam. A ja musze powiedziec ze korzystam i to dosc czesto, fakt
        > faktem ze maja tylu klientów ze caly czas linia jest zajeta, ale
        tez
        > wydaje mi sie ze to dobra wiadomosc. Powiem wiecej mam tam
        ulubioną
        > pracwonice, ktora zawsze mi pomoze i przede wszystki ma do mnie
        > CIERPLIWOSC !!! pozdrawiam wszystkich latajacych ;)

A ja mysle ze tutaj to wszystko zalezy od podejscia i
        oczekiwań.Przeciez co komus odpowiada innemu nie musi.Ale wazne ze
        zawsze mozna tutaj sie wesprzec rada.Ja nie mam nic do eSKY.
    • smoga Re: esky?? 01.05.08, 11:54
      A ja wciąż nie mogę się doprosić o fakturę zgodną z ceną na bilecie. Czy to też
      dobrze świadczy o tej firmie, waszym zdaniem ????
      • julia.mo Re: esky?? 08.05.08, 21:12
        Jak będziesz pisał na forum, że wciąż szukasz faktur, to napewno się nie doczekasz. Propozycja moja jest taka, zadzwoń lub napisz do esky, znalazlam Ci nawet oficjalny mail do nich: info@esky.pl Tylko nie zapomnij się przedstawić ;-)

• Gość: smoga Re: esky?? IP: *.e-cho.eu 09.05.08, 16:46
          Dziękuję za radę już dawno z niej skorzystałam i wreszcie się doczekałam
          faktury, w końcu łaski nie robią.
          • julia.mo Re: esky?? 10.05.08, 23:42
            no widzisz, zakończenie jak w bajce, dobro zwycieżyło :-)
            pozdrawiam i zycze wiecej wiary w innych
    • Gość: gosc Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.11.09, 19:47
      W eSky wyszukiwarka pokazuje ceny bez niektórych opłat. To powoduje, że ich oferty wydają się atrakcyjniejsze od innych biur podróży, które pokazują od razu prawdziwą - końcową cenę biletu.

Uważam, że promować należy tych, którzy nie stosują takich wybiegów, i nie kupuję biletów w eSky.

Przy okazji ostatniego przeglądania ofert zrobiłem listę portali, które w miarę uczciwie - od pierwszej strony - pokazują końcowe ceny (przynajmniej dla 'tradycyjnych' przewoźników). O pierwszych dwóch (Airclub i Airfly) wypowiadali się też pozytywnie inni forumowicze, więc chyba z czystym sumieniem można ich polecać:

www.airclub.pl
      www.airfly.pl
      www.biletylotnicze.com.pl
      www.rezerwacja.pl
      www.tanie-bilety-lotnicze.pl
      • Gość: Martyna Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 21:55
        przeciez wystarczy ze klikniesz zarezerwuj i masz pelna cene... ja tam wole
        esky... strona jest czytelna i zawsze znajde cos fajnego. a pozatym maja fajnie
        opisane lotniska... co juz nieraz mi pomoglo ;)
        A post co najmniej jakby konkurencja pisała... ;)
        Pozdrawiam :)
        • Gość: gosc Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.11.09, 12:23
          No jasne, że jestem z konkurencji!

Gdybym był tylko zwykłym kupującym - tak jak Ty - to na pewno by mi nie przeszkadzało, że bilety za 710 zł po kliknięciu na 'rezerwuj' kosztują 890 zł.

Ty patrzysz na to obiektywnie, wiec powiedz mi, dlaczego - Twoim zdaniem - esky tak robi?

Podaj jeden dobry powód.
          • Gość: Martyna Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.09, 22:25
            wejdz na ryanair tam masz cene najpierw 10 zl a potem nagle robi sie 300... więc
            też napiszmy że oszukują czy naciągają.. A dlaczego esky tak robi? nie wiem, nie
            jestem informatykiem żeby się wypowiadać ani też nie mam takiej styczności z
            wyszukiwarkami ;)
            Mi z esky dobrze się korzysta i jak na razie nie miałam z nimi żadnego problemu.
            I nie będę się z Tobą licytować dlaczego robią tak a a nie inaczej... nie widzę
            sensu w tym. Po prostu wyraziłam swoją opinię na ten temat :)
            Pozdrawiam :)
        • sinus1 Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen 14.11.09, 15:44
          I nie przeszkadza Ci że płacisz za bilet 130zł więcej niż na innych stronach?
          • ola5777 Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen 17.11.09, 15:42
            Tak naprawde , kazdy ma prawo wyboru .I co dla jednych jest
            wartoscia wazna ze wszystko ma podane na tacy w jednym biurze
            podrózy nigdzie indziej nie pojdzie.A ze drogo... tutaj jest to
            pojecie wzgledne.
          • Gość: Martyna Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.09, 22:32
            przeszkadza... ale wole zapłacić za rezerwacje niż później dzwonić do linii i
            prosić się o zmiany...juz miałam taką sytuację jak leciałam do Sydney... kupiłam
            bilet w liniach i potem zeby zrobić zmianę dzwoniłam za granicę i tylko się
            denerwowałam. A z tego co wiem to u każdego pośrednika się płaci... z czegoś się
            przecież utrzymują...
      • Gość: Marcin Ramus Re: esky - unikam, bo nie pokazują końcowych cen IP: *.merinet.pl 15.11.09, 21:53
        dodajacie też www.Airnova.pl, kolejny ciekawy
        serwis.
    • Gość: B Jack Re: esky?? IP: *.158.246.94.artcom.pl 24.02.10, 23:41
      Oszuści oferują usługi których nie mogą zrealizować , ich wyszukiwarka to jedna
      wielka bzdura jeżeli planujecie daleką podróż omijajcie szerokim łukiem ta firmę
      - ja ze swojej strony mogę polecić flysiesta aero oraz lataj - tam zawsze było
      jak należy a przez tych gamoni z e sky straciłem parę tysięcy ... umieli tylko
      kręcić i wystawić pracownika który musiał powiedzieć przepraszam
      • Gość: AirFly.pl Re: esky?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.02.10, 21:10
        Moja firma konkuruje z eSky, ale przyzwoitość nakazuje mi ich bronić: pracują
        tam ludzie znani i szanowani w branży, i na pewno nie są to oszuści.
        Potrafię sobie wyobrazić wiele powodów, które mogły spowodować, że Pana
        transakcja nie skończyła się tak, jak powinna. My też spotykamy się z nimi
        często, chociaż na mniejszą skalę niż eSky.
        Jakkolwiek by nie było, złą wolę albo oszustwo śmiało możemy wykluczyć.
        • Gość: Poszkodowany Re: esky?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 10:36
          JA na wstępie powiem tak: NIGDY NIE KORZYSTAJCIE Z USŁUG TEGO
          PRZEWOŹNIKA!!!!!!Na początku wszystko wyglądało pięknie.Kupiłem bilet za około
          600 zł.(niby cena końcowa) Ale to pozory. Kupiłem bilet do Anglii a konkretnie
          do Londynu GATWICK. Następnego dnia okazało się że na bilecie lotniskiem
          docelowym nie jest GATWICK a HEATHROW co bardzo by mi utrudniło podróż. To
          jeszcze mogę "przeżyć".
          Szczytem bezczelności było ściągniecie z mojego konta około 1500 zł.Obsługa jest
          beznadziejna zero informacji.Gdy zadzwoniłem powiedziano mi żebym złożył
          reklamacje.Po pewnym czasie wysłałem im reklamacje, a oni w odpowiedzi napisali
          że rozpatrzą sprawę w ciągu 2 tygodni i "ewentualnie" łaskawie oddadzą mi moje
          ciężko zarobione pieniądze. A w tym czasie będą nimi sobie swobodnie obracali.
          JESZCZE RAZ PRZESTRZEGAM!!!!!!!!
          • Gość: do poszkodowanego Re: esky?? IP: *.compnet.com.pl 21.03.10, 19:04
            ale esky to nie przewoźnik :D
    • szuchernypacykarz Re: esky?? 14.03.10, 22:30
      Co prawda lot jest dopiero przede mną, więc na miejscu okaże się czy nie lecę w
      luku bagażowym, w toalecie i czy w ogóle polecę. ;) Ale załatwianie wszystkich
      formalności z eSky przebiegło bardzo dobrze. Zamawiałam bilet telefonicznie,
      wszystko przebiegło bardzo konkretnie, Pan był miły, odpowiedział na wszystkie
      pytania. Płaciłam przelewem z racji braku karty kredytowej i po potwierdzeniu
      przelewu bilet dostałam jeszcze tego samego dnia. Nie było żadnych problemów z
      wystawieniem faktury, jakiś ukrytych kosztów itd.
      Rzeczywiście, za wystawienie biletu płaciłam 88zł, ale zostałam o tym
      poinformowana na samym początku, więc gdyby cena nie odpowiadała mi, moglam
      zrezygnować od razu- dlatego uważam, ze mówienie o "ukrytych kosztach" jest
      trochę bezsensowne.
    • Gość: basialka Re: esky?? IP: *.chello.pl 16.03.10, 23:42
      Ja korzystam ze strony www.airtix.pl. Mają niską prowizję za
      bilety. :)
      Basia.
    • Gość: ewa Re: esky?? IP: *.um.warszawa.pl 26.03.10, 15:39
      kupowalam bilet ze strony esky, trzeba uwazac , bo z karty ciagna
      inna kwote niz kosztuje bilet , najlepiej placic przelewem
      uczciwoscia nie grzesza i nie potrafia sie nawet wytlumaczyc z tego
      co robia
      w moim przypadku , a placilam od razu karta, cena biletu podskoczyla
      o okolo 10 funtow w stosunku do zarezerwowanej, bez zadnego
      uprzedzenia ani informacji, coz polski busz
    • arne671fili Re: esky?? 03.02.19, 06:09
      Ja zawsze rezerwuje tanie biIety na stronie jetradar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka