isowawa 18.02.10, 14:28 proszę o Wasze przepisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.r.8.5 Re: Spaghetti carbonara 18.02.10, 15:53 ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Spaghetti_carbonara,,-9536930,9495.html Odpowiedz Link Zgłoś
ma2ma Re: Spaghetti carbonara 20.02.10, 14:38 Składniki: kawalek boczku wędzonego (lub paczka boczku np. z LIDLA-bardzo dobra) celuba czosnek oregano 2 serki topione mleko Boczek pokroic w kawaleczki i podsmazyc na patelni, dodac cebule i czosnek-nie dawaj oleju, tluszcz wytopi sie z boczku. Gdy wszystko sie poddusi, dodaj serki topione i dolewaj mleka, ciagle mieszajac az do rozpuszczenia serkow. jezeli sos jest za gesty dodaj wiecej mleka, jezeli na odwrot dodaj jeszcze troche serka, na koniec dodaj oregano (ja daje tez natke pietruszki), dopraw sola i pieprzem zamieszja i sos wlej do ugotowanego makaronu. Wymieszaj i gotowe...smaczengo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Spaghetti carbonara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 11:28 Ja mam przepis na super spaghetti carbonara. podam Ci przepis, musze tylko zajrzec do notesiku. Z serkiem mascarpone. jest super Odpowiedz Link Zgłoś