Dodaj do ulubionych

Zapach dzika:/

07.01.13, 19:14
Witam! Ostatnio wpadł do mnie wujas, u którego nic nie może się zmarnować, i obdarował mnie dużą ilością mięsa z dzika. Poza zawaloną dzikiem zamrażarką mam z tym jeszcze inny problem. Osobiście dziczyzna jakiej dotąd próbowałam mi nie smakowała, a były to wędliny z sarny lub jelenia, albo źle zrobione, albo ja po prostu dziczyzny nie lubię. Nie wiem. W każdym razie ostatnio porwałam się na gulasz z dzika. Rozmroziłam, a to... Jedzie jak mój stary pies po deszczu. No nic. Marynowałam to pół dnia z kminkiem, cebulą, czosnkiem, majerankiem, pieprzem i sosem Teriyaki:) Obsmażyłam i dusiłam z suszonymi grzybami, jałowcem itp. Sos był dobry, ale mięso dalej ma ten intensywny aromat, wstrętny. Poczytałam nieco o tym i tak... Dzik mógł być stary, albo w okresie godowym, albo to po prostu nie dla mnie, heh. Problem w tym, że mam go jeszcze bardzo dużo i nie wiem co z tym zrobić. Wędzić nie mam gdzie, więc w grę wchodzi tylko gotowanie. Czy wie ktoś jak usunąć ten smród capa i czy w ogóle da się w tym względzie osiągnąć jakiś zadowalający efekt, jeśli na dodatek nie przepadam za dziczyzną.
Obserwuj wątek
    • Gość: mathy Re: Zapach dzika:/ IP: *.194-178.cust.bluewin.ch 24.11.14, 03:09
      mieso z dzika, nalezy podzielic na odpowiednie kawałki,
      a marynuje sie minimum tydzień lub nawet 10 dni,
      sos teryaki sie kompletnie nie nadaje do tego,
      jesli watek aktualny, to podesle, jakies przepisy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka