Gość: ayk IP: *.tvp.pl 23.01.05, 12:15 Nalewka jest bardzo dobra i rzeczywiście mocna (zrobiłem). Ale czy ktoś może obliczyć, ile ma ona procent alkoholu, biorąc pod uwagę ulatnianie się i dodanie wywaru ziołowego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myhair Re: Nalewka żmudzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:19 Rewelacja! Nie jestem znawcą tego rodzaju trunków, ale nie poznałam jeszcze osoby, której by ta nalewka nie smakowała (chociaż mocna jak diabli!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ui Re: Nalewka żmudzka IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 20.04.05, 17:12 jest bardzo mocna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Nalewka żmudzka IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 20.04.05, 19:23 a moge prosic przepis?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Nalewka żmudzka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 10:34 Moc alkoholu można sprawdzić bardzo łatwo - to czysta matematyka. Jeśli z litra spirytusu wychodzą ci dwa litry nalewki to masz ok. 47% mocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: un Re: Nalewka żmudzka IP: *.elk.mm.pl 09.12.08, 17:11 No coś z tą matematyką Twoją nie tak,1litr spirytusu + 1 i1/2 szklanki wody tj.0k 375 ml =1,375 litra.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga.julia Re: Nalewka żmudzka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 22:09 Bardzo proszę o przepis, bo tyle dobrego się naczytałam o tej nalewce, że marzę tylko, żeby ja zrobić. wiem, że jest ziołowa, ale konkretnie? Proszę ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLKA Re: Nalewka żmudzka IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 26.04.05, 22:26 JA TEZ TAK LADNIE PROSZE :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Nalewka żmudzka 27.04.05, 12:25 Kliknij "komentowany artykul". No chyba, ze chodzi Ci o inny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nalewka żmudzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:48 W tym przepisie drogocenne procenty paruja, ze hej. Dziwne, ze jeszcze cos zostaje w nalewce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam-Dead Re: Nalewka żmudzka IP: *.MAN.atcom.net.pl 16.09.05, 08:04 Nalewka diabelnie mocna, dla przeciętnego zjadacza (wypijacza ?) proponuje 2 razy większą ilość wody. Zrobiłem i druga wersja jest nawet smaczniejsza, bo spirytus nie wypala śluzówki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sts Nalewka żmudzka IP: *.elpos.net 06.05.07, 01:31 Toto ma niewiele ,okoł 72,5%vol akohol.Nie polecam tej mikstury paniom w ciąży /ekst. z ruty/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sts Nalewka żmudzka IP: *.elpos.net 11.06.08, 12:47 U nas wykorzystujemy podlaską okowitę/wytwarzaną z wielkim trudem ,bo profani nie chcą jej uznać za "produkt regionalny"/produkowaną z pszenżyta w leśnych ostojach,ponad 70% mocy/Niech diabli wezmą inne produkty typu wyski ,brandy,itp jak się "ustoi ",to nie ma po tym kaca,a PODLASIAK jest zdrowy ,a taka nalewka ma odpowiednią moc i nie jest "zajzajerem" ,a lekiem "na wszystko zło" Zapraszamy na degustacje festynową "z pod stołów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof-47 Nalewka żmudzka IP: *.csk.pl 30.09.08, 16:43 Naprawdę przedni napój.Po roku jest wręcz wyśmienita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromberg Nalewka żmudzka IP: *.chello.pl 03.02.09, 09:50 Robię tą nalewkę od paru lat.Żeby nie była taka mocna,można dodać więcej wody.Ja robię z 2ipół szklanki.Zapewniam,że nie traci na wartości!SMACZNEGO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś