IP: *.sa.bigpond.net.au 03.04.05, 13:28
Fajny przepis. Dzieki. Chwilowo mieszkam w Australii i tu jest do kupienia
tzw. sushi express (www.sushiexpress.com.au). Jest to taka plastikowa ramka z
przykrywka, ktora pozwala na przegotowanie sushi bez pudla. Tzn. dozuje
idealnie ilosc ryzu i nadzienia i nic sie nie rozpada. Polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: empe Re: Sushi IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 07.04.05, 04:57
      A ja w Kalifornii - tez wszytskie skladniki mozna dostac w sklepie... za
      rogiem. Pyyyycha! A czy w Polsce mozna dostac nori, marynowany imbir, wasabi
      itp? Pytam, bo chetnie zrobie po powrocie... Gdzie w Warszawie?
      pytanie w kwestii etykiety: co zrobic, jesli podaja ci sushi, ktore jest tak
      wielkie, ze na 200% nie zmiesci sie na jeden kes? (wiem, ze nie powinno takie
      byc, ale co zrobic, jak juz jest?)
      Pozdrowienia
      empe
      • Gość: aniko Re: Sushi IP: *.geant.pl 07.04.05, 09:29
        W warszawie kupisz wymienione składniki też niemalże wszędzie, a na pewno w
        każdym hipermarkecie np. Geant, Carrefour.
        Jest też sporo miejsc gdzie można zjeść sushi co jest wygodniejsze, bo masz
        duży wybór na pewno świeżych ryb.
      • Gość: aniko Re: Sushi IP: *.geant.pl 07.04.05, 09:29
        W warszawie kupisz wymienione składniki też niemalże wszędzie, a na pewno w
        każdym hipermarkecie np. Geant, Carrefour.
        Jest też sporo miejsc gdzie można zjeść sushi co jest wygodniejsze, bo masz
        duży wybór na pewno świeżych ryb.
    • ampolion Re: Sushi 07.04.05, 05:15
      Prawdę mówiąc nigdy nie widziałem kwadratowego sushi typu "napoleonka". Jak to
      podjąć pałeczkami? Z boków? Rozleci się. Od góry i dołu? Imposible...
      • giezik ampolionie 07.04.05, 07:25
        szwagierka mojego znajomego - japonka, robi dzieciom do szkoły sushi z tortownicy, krojac je wlasnie na kwadraty
    • Gość: keram Re: Sushi IP: *.158.237.32.Dial1.Chicago1.Level3.net 24.04.05, 17:45
      moze podasz jaki uzywasz ryz.
      • Gość: nesca Re: Sushi IP: *.dsl.pipex.com 24.04.05, 19:20
        ryz, rzecz jasna musi byc bardziej kleisty. najlepiej kupowac specjalny,
        japonski do sushi.
        sushi to fajna zabawa.
        a tak w ogole - japonski chrzan wasabi i marynowany imbir sa fantastyczne w
        smaku i mozna je dodac takze do innych potraw, niekoniecznie japonskich.
    • ampolion Re: Sushi - przyczynek po polsku 24.04.05, 19:27
      pl.wikipedia.org/wiki/Sushi
    • Gość: Orzeszek Re: Sushi IP: *.85.202.129.253.dyn.pool-3.broadband.voliacable.com 14.06.05, 08:58
      Ja tymczasowo mieszkam w Kijowie i tutaj ceny sushi z dostawą do domu są
      porównywalne do cen w McDonald's. Tyle, że w McDonald's możemy zjeść smażone
      hamburgery po 800kcal a sushi jest smaczne, zdrowe i dietetyczne. Zresztą ja np.
      bardziej lubię robić sushi z przyjaciółmi. Schodzą się do domu i każdy coś
      przynosi ulubionego: kawior, łososia, paluszki krabowe, krewetki i bawimy się w
      różne rodzaje. Robimy sushi maki, nigiri, temaki( takie rożki). Jest to
      najkoślawiejsze sushi świata, ale takie gotowanie jest dużo przyjemniejsze, a
      smak jest ten sam. Na ukrainie nie ma problemów z produktami do sushi. W polsce
      też bo można je znaleźć we wszystkich delikatesach i hipermarketach. Po za tym
      są jeszcze sklepy z żywnością azjatycką i tam można kupić nawet pare rodzajów
      ryżu do sushi.
      Pozdrawiam:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka