Dodaj do ulubionych

Biszkopt na tort

• Gość: panna Biszkopt na tort IP: *.146.78.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.08.11, 14:54
      najlepszy przepis jaki miałam! a biszkopt jak na zdjęciu taki w blasze!!
      polecam!!!
    • Gość: Paulina Biszkopt na tort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.11, 15:29
      A gdyie prosyek do pieczenia? samo urośnie?
      • Gość: nick't Re: Biszkopt na tort IP: *.kielce.net.pl 16.06.14, 14:15
        proszek to można dodać do kruchego, biszkopt, bezy , mają urosnąć dzięki powietrzu zamkniętemu w pianie z białek, a nie chemii.
    • Gość: magdula Biszkopt na tort IP: *.cust.dsl.teletu.it 12.12.11, 11:00
      SUPERrrr zrobilam to recznie bez miksera wyrusl super i jest bardzo smaczny :-) Wielkie dzieki za przepis.
      • kolec9 Re: Biszkopt na tort 20.12.11, 23:01
        Gość: dorotka 19.05.08, 21:30 Odpowiedz cytującOdpowiedz
        "Dobry przepis.Urok ciasta biszkoptowego polega na niedodawaniu
        proszku do pieczenia.Z proszkiem to juz nie biszkopt."

Dla pewności można dodać łyżkę sokuz cytryny przy ucieraniu żółtek.
    • Gość: kasia Biszkopt na tort IP: *.3-1.cable.virginmedia.com 13.04.13, 13:52
      Biszkopt wyszedl wysoki i wyglada swietnie .ja dodalam jeszcze 1 lyzeczke proszku do pieczenia , temp.pieczenia dalam 160stopni na 30 min. Przepis jest swietny polecam.
      • bea369 Re: Biszkopt na tort 09.05.13, 12:06
        Tak właśnie myślałam, czy nie warto byloby dodać troche proszku do pieczenia
    • itnew Biszkopt na tort 15.04.13, 09:53
      A mi tam smakuje biszkopt z tego przepisu
      • Gość: Eliza Re: Biszkopt na tort IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 15:12
        Nie smarujemy boków tortownicy, jeśli juz, to dno, a najlepiej wyłożyć go papierem do pieczenia.
        Po ubiciu jajek, mąkę mieszamy już ręcznie, nie mikserem.
    • wilkdominika Re: Biszkopt na tort 24.06.13, 21:37
      Przepisy na torty nie są proste, jak ktoś się nie zna i nigdy nie robił to trudno jak od razu, za pierwszym razem żeby się udało. A już zwłaszcza jak komuś zależy i ma zrobić tort na jakąś uroczystość, np. tort komunijny czy tort na chrzciny... :)
    • justyna_1981 Re: Biszkopt na tort 01.07.13, 22:16
      Przepis na biszkopt trudno jest dobry znaleźć. Zwłaszcza przepis na tort. Zwłaszcza, że każdy ma zawsze swoje tajne składniki, więc nie każdemu musi tak samo wyjść.
    • Gość: ekspresja Biszkopt na tort IP: *.opera-mini.net 15.03.14, 08:59
      Ten przepis jest beznadziejnny! Robiłam wszytko jak było napisane i oczywiście ciasto ładnie wyrosło ale co z tego skoro miało strukturę bezy i ani nie dało się tego kroić ani nic. Żałuję że weszłam na ta stronę bo zmarnowałam tylko składniki. NIE POLECAM!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka