Gość: omdlaly IP: *.konary.sdi.tpnet.pl 01.08.05, 08:09 dobre to jest tylko ze sie pierdzi strasznie po tym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniamin Re: Omdlały imam - pieczone bakłażany IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.06.08, 17:01 prawda swieta prawda-dlatego jadlam tylko raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Omdlały imam - pieczone bakłażany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 21:38 Zrobilismy i z apetytem zjedlismy. On nie pierdzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchara Re: Omdlały imam - pieczone bakłażany IP: 149.156.14.* 27.06.08, 07:46 Pycha! Tylko nie pierdzimy w kuchni... Zwłaszcza, że tu wątek kuchenny. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Omdlały imam - pieczone bakłażany 27.06.08, 11:11 ja albo robie tak jak jablka w ciescie nalesnikowym zanuzyc i do frytki albo ratatui(nie wiem jak po polsku) cukini,baklazan,cebula,pomidory itd.moze ktos wie jak sie nazywa ta potrawa po polsku one sa wspaniale ale dla mnie bez czosnku czosnek to dla mnie cos najgorszego Odpowiedz Link Zgłoś
realdirect Re: Omdlały imam - pieczone bakłażany 27.06.08, 11:31 pl.wikipedia.org/wiki/Ratatouille Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anoinm Omdlały imam - pieczone bakłażany IP: 69.183.15.* 18.07.08, 02:04 Zupelnie niezjadliwe, szkoda mojej pracy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nessie Re: Omdlały imam - pieczone bakłażany IP: *.rzeszow.mm.pl 31.08.08, 14:44 To pyszna potrawa, tyle że ja zmodyfikowałam trochę przepis. Nie blanszuję bakłażanów, tylko wydrążam je łyżeczką, miąższ przekładam do miseczki i posypuję obficie solą. To samo robię z wydrążonymi bakłażanami. Po ok. 1/2 h kiedy bakłażany puszczą sok spłukuję je pod bieżącą wodą i dokładnie osuszam przy pomocy papierowego ręcznika. Potem kroję miąższ w kosteczkę, dodaję do uduszonej cebuli z pomidorami i smażę, aż zmiękną. Reszta jak w podanym przepisie, oczywiście niekonieczne co do grama. I nie żałować oliwy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selene78 Omdlały imam - pieczone bakłażany IP: 195.205.120.* 23.03.09, 14:55 Doskonałe. Ja dodaję jeszcze do farszu mielonego mięsa. Świetny pomysł to podawanie imama polanego naturalnym jogurtem - pycha. Odpowiedz Link Zgłoś