Gość: route IP: *.srem.net 14.03.06, 18:33 co ja na to!!! - jakies biedne te chlebki mi wyszły!?!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuchniaindyjska Re: Chappati - chlebek indyjski I IP: *.nwrknj.east.verizon.net 28.04.06, 19:19 a tak wogole, to nie jest chappati na tym zdjeciu www.kuchniaindyjska.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchnia indyjska Re: Chappati - chlebek indyjski I IP: *.dyn.optonline.net 24.05.06, 04:08 wiecej o chlebkach indyjskich plus zdjecia na stronie www.indianfoodsite.com/breadandrice.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olcia Chappati - chlebek indyjski I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 13:48 Od kiedy to do chappatti nie dodaje sie drożdzy?????????? Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Chappati - chlebek indyjski I 25.03.08, 02:05 en.wikipedia.org/wiki/Chapati do chapati nigdy sie nie dodaje drozdzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleo Chappati - chlebek indyjski I IP: *.aster.pl 02.04.07, 19:18 1. na zdjęciu to to nie jest czapati 2. czapati niekoniecznie robi się w tandoorze, można na patelni (oryginalnie na płaskiej, żeliwnej) i tez będzie po indyjsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Chappati - chlebek indyjski I IP: *.bellona.pl 07.08.07, 15:28 Nie jest to przepis na ciapaty tylko na chlebek naan, rzeczywiscie w Indiach pieczona na scianach pieca opalanego drewnem. Ciapaty to ciasto z mąki i wody, wywalkowane na cienkei placuszki i smazone na pateni, caly czas obracane zeby sie zrobily burchle. Po zdjeciu z patelni smaruje sie je delikatnie maslem. Sa super do sosow hinduskich. Popularne zwlascza na poludniu Indii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Chappati - chlebek indyjski I IP: 83.70.172.* 16.04.09, 17:42 chappati sa popularne na polnocy Indii (np. Punjab) a nie na poludniu! Na poludniu podstawa jest ryz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maureen Chappati - chlebek indyjski I IP: *.proxy.aol.com 18.12.07, 19:49 To Jest Naan Bread!!!, Chappati wyglada jak jasny brazowy chudy nalesnik zrobiony z maki razowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Chappati - chlebek indyjski I IP: *.acn.waw.pl 18.01.08, 10:21 nie każdy Hindus ma piec Tandori wiec musi byc jakas prosta metoda zeby to dobrze wyszlo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laddi Chappati - chlebek indyjski I IP: *.lutn.cable.ntl.com 17.07.08, 17:50 prawdziwa nazwa rotti smazy sie je na specjalnej plaskiej patelni bez smarowania olejem a mozna posmarowac maslem po usmazeniu. Natomiast w piecu sie piecze np nany inna odmiana plackow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika33 Re: Chappati - chlebek indyjski I IP: 79.97.178.* 06.03.09, 20:58 Chappati i roti to to samo. Przerabiałam temat z wieloma hindusami, w tym szefmi w restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Chappati - chlebek indyjski I IP: *.86.199.85.ediscom.de 22.08.08, 11:38 Jezeli tak wyglada chappai (ruti) to ja jestem swieta! Ciasto ma grubosc ok. 4mm i nie uzywa sie do smazenia zadnego oleju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika33 Re: Chappati - chlebek indyjski I IP: 79.97.178.* 06.03.09, 21:00 Masz absolutną rację!!! Kto to w ogóle zamieścił?? Na zdjęciu też nie chappati... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika33 Chappati - chlebek indyjski I IP: 79.97.178.* 06.03.09, 20:49 Prawdziwe chappati można jak najbardziej robic na patelni, poza tym nie mają byc pulchne. To, co jest na załączonym zdjęciu to nie chappati. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balbina Re: Chappati - chlebek indyjski I IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 21:11 Hmm przeciez to proste, jak mogło "nie wyjść"? Spróbuj chlebków naan np. z tego przepisu www.pulpecik.pl/przepisy/aid/3951/Chlebki_NAAN.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Chappati - chlebek indyjski I IP: *.chello.pl 28.10.10, 18:55 ja to do ciasta dodaję podsmażoną cebulę albo czosnek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raina Chappati - chlebek indyjski I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 10:05 www.amgretail.pl/pl/p/Shakti-Bhog-ATTA-maka-pszenna-pelnoziarnista-2kg/159 mąka pszenna pełnoziarnista 2kg - tylko 12,00 zł Odpowiedz Link Zgłoś