Gość: ela IP: *.toya.net.pl 22.08.06, 20:00 przywiozłam kus kus z tunezji-nie moge wiec zastosowac sie do polecenia przygotuj wg przepisu na opakowaniu.jak go wiec przygotować??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oladios Re: Kuskus 23.08.06, 16:10 Wode zagotowac z odrobina maslem czy tez oliwa - wody powinno byc dwa razy wiecej niz kus kusa Kiedy sie zagotuje wspypac kus kus i poczekac kilka minut Gotowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszsza007 Re: Kuskus 24.08.06, 13:51 Dwa razy więcej, to trochę za dużo. Przepis z opakowania: wsypać kuskus do naczynia, zalać wrzątkiem tak, aby wody było ok. 1 cm ponad kaszę, zamieszać. Można osolić, dodać różne przyprawy, nie gotować. Po 5 minutach gotowe. Od lat gotuję w ten sposób, jest sypki i jędrny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Kuskus IP: 62.77.173.* 25.08.06, 16:03 Moje drogie Panie, cous-cous to jest cala filozofia, nie tylko zalanie woda i czekanie az napecznieje. Prawdziwy cous-cous gotuje sie na parze, kilkakrotnie sie go sciaga z pary, kropi woda, dodaje masla, potem przeciera przez rece coby grudki nie powstaly i tak ze 3 razy, tak zeby kazde ziarenko bylo osobno. Polecam! Moj maz jest arabem to wiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita503 Re: Kuskus IP: *.tbcn.telia.com 25.08.06, 20:40 ja zalewam kuskus wrzatkiem w proporcji 1:1 sole i jest super. czy jezeli zrobie tak jak pisze poprzednicza kusks bedzie jeszcze lepszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re Couscous 28.08.06, 19:41 Tylko Arabka moze zrobic prawdziwy couscous. Odpowiedz Link Zgłoś