Gość: flawia IP: *.toya.net.pl 23.01.06, 12:29 Ile kosztuje przejechanie ok.300km autostradą w UK? Chodzi mi o rząd wielkości rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienkaa Re: opłaty za autostrady 23.01.06, 12:38 w UK tylko kawałek M6 koło Birmingham jest płatny z tego co wiem www.igreens.org.uk/toll_roads.htm reszta jest darmowe (czasem trzeba zapłacić przez przejazd jakimś mostem bądź wjazd do centrum Londynu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flawia Re: opłaty za autostrady IP: *.toya.net.pl 23.01.06, 12:46 Naprawdę? To dziwne, bo wrzuciłam sobie trasę w route planner i podaje mi na M4 toll booths... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: opłaty za autostrady IP: *.static.dsl.as9105.com 23.01.06, 13:19 Nigdy nie widzialem na M4 zadnych booths. Zdrowko, ghrom.com/index.php?go=faq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flawia Re: opłaty za autostrady IP: *.toya.net.pl 23.01.06, 13:25 Super, dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: opłaty za autostrady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 15:58 jechaliśmy z Luton do Bournemouth, też nic nie płaciliśmy, autostrada super, pięc pasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: opłaty za autostrady IP: *.static.dsl.as9105.com 23.01.06, 16:12 W porywach 6, ale przez wiekszosc trasy 3. Zdrowko, ghrom.com/index.php?go=faq Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: opłaty za autostrady 23.01.06, 17:13 z tego co wiem to plany były żeby ta autostrada była płatna ale na razie nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: opłaty za autostrady IP: *.server.ntli.net 23.01.06, 22:48 Rzeczywiście, na M4 można zapłacić, ale tylko za przejazd przez most przy wjezdzie do Walii - 4.90 za samochód osobowy przy wjeździe (no ładnie ci Walijczycy mnie wczoraj przywitali :/ ), wyjazd jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: opłaty za autostrady 23.01.06, 18:23 Most QEII jest platny. Poza tym ten, ktorym sie wyjazdza z Corwall i tamten, ktorym sie wjezdza do Wales kolo Bristolu. Z M6 to prawda i warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: opłaty za autostrady IP: *.csk.pl 23.01.06, 19:59 Na razie jechalem przez platne odcinki M6 (Birmingham) ale to mozesz ominąć skręcając wczesniej, ocierając sie o miasto i oczywiście Dartford Crossing na M25 jest płatne. Oplaty zaleza od wielkosci pojazdu i pory dnia lub nocy. Odpowiedz Link Zgłoś