Dodaj do ulubionych

22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata...

IP: 212.33.85.* 08.06.06, 22:53
22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata, jak myslicie to dobry wynik czy
cienki? Po tym stanowisku co mam teraz to nalezy sie spodziewac jeszcze
szybszego przyrostu gotowki. Tylko w co inwestowac ta kase, bo trzymajac ja w
PL na kontach walutowych mija sie to z celem i mysle ze nie ma najmniejszego
sensu.
Pozdro

Obserwuj wątek
    • Gość: ghrom Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.static.dsl.as9105.com 08.06.06, 23:01
      Kup sobie spodnie i buty. Jak tam na 'wakacjach w Polsce' ci idzie?

Porady dla emigrujacych do UK
      • Gość: aaa Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:26
        Jak zwykle sami zawistnicy z wujkiem dobra rada ghromem na czele.
        Ja się cieszę, że zarobiłeś tyle pieniędzy.
        Życzę Ci, byś je dobrze spożytkował .
        Pozdrawiam.
        • Gość: ghrom Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.static.dsl.as9105.com 09.06.06, 16:08
          E tam, a czego ja mam mu niby zazdroscic? Ze chodzi w tych samych spodniach od 5
          lat, ze na buty mu szkoda, a na wakacjach byl w Dzierzoniowie? Wczoraj
          przebukowalem wczasy na Malediwach z malej ch_wej wyspy na duza zajebistą.
          Dzisiaj wymienilem sluzbowego C3 na ekwiwalent, nastepne 4k do przodu, to przez
          trzy lata daje 12k ;]

A serio, to ja nie wierze takim bajarzom, ktorzy wyskakuja nagle ni z gruszki ni
          z pietruszki z jakimis sporymi kwotami, a IP jakos dziwnie wskazuje na mala
          wioske w Polsce. Za stary i za cyniczny jestem na takie sciemy.

• Gość: odgromnik Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.06.06, 01:10
            > Wczoraj przebukowalem wczasy na Malediwach z malej ch_wej wyspy na duza
            > zajebistą.

To pozdrów moją sekretarkę, która też tam leci. (Nie wiem czy przez to nie
            odłożyła 22k.)

> Dzisiaj wymienilem sluzbowego C3 na ekwiwalent

Chyba miałeś na myśli M3? Albo przynajmniej S3? Bo jak nie - śmiech na sali.

A poza tym - wszystkiego najlepszego życzę.

• ghrom Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele 10.06.06, 01:18
              > To pozdrów moją sekretarkę, która też tam leci. (Nie wiem czy przez to nie
              > odłożyła 22k.)

Nie bardzo rozumiem co chcesz przez to udowodnic.

> Chyba miałeś na myśli M3? Albo przynajmniej S3? Bo jak nie - śmiech na sali.

M3 bym za 4k nie oddal, jestes glupi sadzac inaczej.
              • Gość: odgromnik Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.06.06, 01:39
                > Nie bardzo rozumiem co chcesz przez to udowodnic.

Że to średni fajerwerk do chwalenia sie na forum. A nie zaprzeczysz, że celowo
                kontrastujesz położenie założyciela wątku (ciułacza) ze swoim.

> M3 bym za 4k nie oddal, jestes glupi sadzac inaczej.

Racjonalny osobnik niespecjalnie afiszowałby sie (w kontekście wątku)
                przyznaniem mu C3. Ergo - kto Cię tam wie.
                • ghrom Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele 10.06.06, 10:13
                  > Że to średni fajerwerk do chwalenia sie na forum. A nie zaprzeczysz, że celowo
                  > kontrastujesz położenie założyciela wątku (ciułacza) ze swoim.

Z poprawnych zalozen wyciagasz bledne wnioski. Kontrastuje polozenie zalozyciela watku ze swoim, i
                  owszem, ale nie w celu chwalenia sie, ino udowodnienia, ze nie mam mu czego zazdroscic. To nie ja tu
                  wyskakuje z wyimaginowanymi 22k.

> Racjonalny osobnik niespecjalnie afiszowałby sie (w kontekście wątku)
                  > przyznaniem mu C3. Ergo - kto Cię tam wie.

Znow jakies dziwne wnioskowanie, wszak zalozyciel watku mieszka w Polsce, nigdy w UK nie byl, jezdzi
                  PKSem. C3 to dla wiekszosci ludzi w Polsce niedostepne drogie auto, za 60tys zl. Zapomniales juz, jak
                  tam naprawde jest?

C3 i owszem, nie ma sie co chwalic, ale nie dlatego ze jest tani, tylko dlatego ze jest do dupy :P
                  Dlatego majac najlepsze auto na swiecie zdecydowalem sie kupic prywatna Mazde, i przy pierwszej
                  sposobnosci pozbylem sie C3. Niestety to nie ja go wybieralem, dostalem go w spadku po poprzednim
                  pracowniku. Ale swoja droga nawet moj glupi C3 zabrany do Polski wzbudzal niezle podniecenie na
                  pewnym wroclawskim osiedlu, bo jak na male auto jest niezle wyposazony: klimatronic + triptronic.
                  Takie C3 raczej w Polsce nie jezdza, kupuje sie je w podstawowych wersjach, bez automatyucznych
                  swiatel, wycieraczek, itp. dupereli. Kierownica z prawej strony tez robi swoje ;] Ergo - C3 tez sie mozna
                  chwalic, trzeba tylko wybrac odpowiedni target ;]
                  • Gość: ??? Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.06.06, 11:36
                    Wyjechalem z Polski i mialem nadzieje, ze zostawilem za soba ten caly swiat - a
                    ja mam lepsza prace, a ja lepszy samochod, a ja bylem na wakacjach w Hiszpanii,
                    a jak sobie sasiad zafundowal nowy telewizor to i ja musze...

Widze, ze sie mylilem...
                    • Gość: ghrom Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.static.dsl.as9105.com 10.06.06, 13:09
                      Zostawiles za to inteligencje za soba, chyba ze nigdy jej nie posiadalas.

• Gość: ??? Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.06.06, 13:32
                        Ze co prosze? Cos sugerujesz? (Widocznie brak inteligencji sie odzywa)

Wydaje mi sie, ze niestety sam wyjazd do Anglii to byl za malo abys sie pozbyl
                        pewnych polskich przywar. Przykre jest to, ze pewnie jak bedziesz czytal swoje
                        wlasne posty za pare lat, to bedzie ci glupio (moze uda ci sie dojrzec). Robisz
                        kupe dobrych rzeczy - chocby twoja strona, ale sposob w jaki traktujesz innych
                        na tym forum jest zenujacy. Zyjemy w wolnym kraju i nie wszyscy musza miec
                        poglady i podejscie do zycia takie jak ty, a wszystkich oceniasz przez pryzmat
                        swoich wartosci. Starasz sie byc swiatowcem, ale obawiam sie, ze ci jeszcze duzo
                        brakuje.

Ktos mi kiedys powiedzial, cytuje: "Nie dyskutuj z debilem. Sprowadzi cię do
                        swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." Chyba sie dostosuje...

Talk to the hand.
                        • Gość: scuzzy Re: Sami zawistnicy z ghromem na czele IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.06.06, 01:54
                          3 Pytajniki, z tego co zauwazylem, udzielasz sie na tym forum od dluzszego
                          czasu, ale chyba na tyle krotko, ze dopiero teraz pewne rzeczy zauwazasz,
                          trafnie zreszta ;)

Ale, take it easy - nikt nie jest idealny.
                    • kerryman kto tu jest zawistny? 10.06.06, 16:43
                      czy kazdy kto bluzga na ciecia, ktory sie zwyczajnie przechwala albo bezczelnie
                      pospuszcza publike do klotni jest zawistny?
    • Gość: tony Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.range81-159.btcentralplus.com 08.06.06, 23:30
      a kogo to ku.. obchodzi znam takich jak rty nie zra nie myja sie mieszkaja w
      10 odkladaja polaczki je..e
      • Gość: majster Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: 87.192.93.* 08.06.06, 23:35
        jak bylem ostatnio w polska tydzien to ostatnia rzecz jaka bym zrobil to pisanie
        na tym forum hehehe zreszta net jest malo ciekawy jak za grosze mozna miec
        bardzo fajna zabawe
    • Gość: scuzzy Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.06.06, 23:37
      Calkiem niezle.
      Kupilbys sobie cos duzego, waznego i drogiego, bo po nast. 3 latach ta kasa nie
      bedzie sie wydawac juz taka duza. I nie bedzie taka duza.
    • Gość: Doctor 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 4 miesiace... IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 09.06.06, 05:19
      jak myslisz - Polska_gola - to dobry wynik czy cienki?
      No i teraz nie wiem, co zrobic, bo ta gotowka bedzie jeszcze mi wciaz rosla...
      Cholera, jest zmartwienie! Chyba dam psu, zeby zezarl, to bede mial mniej tych
      banknotow do liczenia, bo inwestowac nie warto.
    • Gość: urzednik_skarbowy Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 09:33
      to bardzo dobrze.Bradzo bardzo.
    • Gość: jtt Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.zus.gda.pl / *.zus.gda.pl 09.06.06, 09:50
      jakies mieszkanko na wynajem w Polsce można kupic, niech zarabia i drozeje :)
      • witeknowyanglik Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 09.06.06, 15:32
        ty na gorze kolego pracujesz w zusie?
        czy musze placic podatki, jestem nowym anglikiem, tzn.chcialbym nim byc , ale
        Anglicy mnie do konca nie akceptuja jako swego, moze jak za kilka miesiecy
        strace akcent to bedzie lepiej.
        Czy musze placic podatki w Polsce? czy tradycyjnie , powinienem krecic , klamac
        itp. jak typowy Polak?
    • Gość: Polska_Gola Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: 212.33.85.* 09.06.06, 17:21
      IP mam polskie bo jestem teraz na urlopie w PL, a tobie ghrom to sloma wystaje
      z butow z zazdrosci, zyj tak dalej a do czegos dojdziesz.
      Pozdro
      • kerryman Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 09.06.06, 17:31
        jakos tak dziwnie sie sklada ze tobie podobni ciecie zawsze sa "na urlopie w PL
        " albo "w odwiedzinach u rodziny". nie widzialem jeszcze zeby ktos z ip IRL czy
        UK czy CA (hehe) wyskakiwal z takimi bzdurnymi tekstami.
        jestes bezczelnym podpuszczaczem i tyle. zapytaj na forum gospodarka. moze tam
        ci ktos odpowie :)
        • pak76 Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 09.06.06, 17:35
          Kontynuujac mysl kerryman'a
          ... a na przyszlosc loguj sie, mozesz ukryc swoj adres IP i nie bedziesz sie
          musial tlumaczyc, ze na wczasach...

Mi wszyscy (?) wierza, ze jestem w UK nie wiedzac czemu.
          • kerryman Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 09.06.06, 17:44
            ee tam. nick zostawia unikatowy slad na wszystkich forach. nie raz juz zdarzylo
            sie, ze wklejano wypowiedzi ciecia z innych forow - z ktorych to postow
            jednoznacznie wynikalo ze mieszka gdzie indziej.
        • Gość: Polska_Gola Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: 212.33.85.* 09.06.06, 17:38
          Stary za kilka dni wracam do UK, jak chcesz to ci kupie bulke w Harrodsie to
          moze mi uwierzysz, ale czym tu sie podniecac ja tylko opisalem przebieg swojej
          kariery, mysle ze nie byl i w dalszym ciagu nie bedzie to stracony czas
          spedzony na obczyznie...
          • kerryman Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 09.06.06, 17:46
            stary, ale jesli nie jestes bezczelnym sciemniaczem to jeszcze gorzej!!! co kogo
            to obchodzi ile masz pieniedzy? jakiego malego masz tez nam chcesz napisac? to
            jest twoj prywatny interes i nic komukolwiek do tego.
            • Gość: scuzzy Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.06.06, 01:33
              Gosc sie pyta, jaki to wynik 22k w 3 lata. Co w tym zlego? Chce sie porownac,
              czy wydaje duzo, czy malo zarabia.
              Zreszta, wydaje sie, ze wazniejsza czescia pytania jest - w co to
              zainwestowac.
              Mieszkanie - sam mam takie przemyslenia, do wynajecia, ale czesc na kredyt i na
              raty, z czynszu mozesz splacac raty = mieszkanie za darmo. A jak bedziesz
              chcial wrocic z UK do PL, to masz jak znalazl.
              • kerryman Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 10.06.06, 11:30
                Co w tym zlego? na kilometr ten watek smierdzi podpucha. normalnosc zycia na
                wyspach zmienia sposob myslena. nie sadze zeby ktokolwiek po 3 latach
                autentycznie czul potrzebe udowodnienia sobie czy innym ze to co
                uciulal/zaoszczedzil to wystarczajaco duzo. osobiscie przez pierwszych kilka
                tygodni przeliczalem sobie wszystko na zlotowki (niechcacy, heh) przez
                pierwszych kilka miesiecy pilnowalem oszczednosci. teraz po 2 latach - owszem,
                milo popatrzec na wydruk stanu konta, ale nie zyje tym tak, jak zylem bedac w
                Polsce, kiedy ledwo starczalo do pierwszego.
                nigdy by mi nie przyszlo do glowy zeby kogos zapytac, czy xxx euro w 2 lata to
                duzo. zapytam o co innego, moze ktos bedzie wiedzial: jak sie sprawuje
                automatyczna skrzynia w IS 200? ciezko tu znalezc manuala, same automaty.
                heheheh.
                • Gość: ghrom Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.static.dsl.as9105.com 10.06.06, 13:08
                  Zartujesz chyba, bierz to w ciemno. Japonce robia najlepsze automaty na swiecie,
                  a to jakby nie bylo jest ich najlepsza marka. Zreszta nie wiem jak ktokolwiek
                  przy zdrowych zmyslach chcialby _znajdowac_ manuala, skoro stac go na automat :O

• kerryman Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 10.06.06, 16:27
                    > Zartujesz chyba, bierz to w ciemno
                    samochod jest ok. chodzi mi o to, co mi mowi mechanik. mowi ze manuala naprawi
                    bez problemu. nie zdarzylo mu sie nie dac rady z czymkolwiek. poza
                    automatycznymi skrzyniami. jeden z moich znajomych kupil honde z automatem. jemu
                    mechanik tez odradzal i niestety po kilku miesiacach cos padlo. kupil druga
                    honde a tamta zostawil sobie na czesci hehehe.

> Zreszta nie wiem jak ktokolwiek
                    > przy zdrowych zmyslach chcialby _znajdowac_ manuala

srednia cena tego akurat grata z manualem jest wlasciwie taka sama jak tego z
                    auto. roznica pojawia sie przy kosztach naprawy. manuala mechanik naprawi mi za
                    200-400 euro. automat pewnie idzie tylko wymienic co by kosztowalo wiecej niz
                    polowe wartosci auta.
                • Gość: scuzzy Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.06.06, 13:33
                  Ja nie jestem taki pewny, ale ok.

Odnosnie przeliczania kasy. Ja przed wyjazdem dlugo robilem 'research' odnosnie
                  cen, zarobkow, itd, itp, ze zaczalem juz 'czuc' co jest tanie a co drogie w
                  funtach. I tyle sie przy tym nasiedzialem, ze zaczalem liczyc w funtach bedac
                  juz w POlsce - przyzwyczailem sie. Fakt, ze przez kilka pierwszych miesiecy, a
                  nawet i teraz, zdarza mi sie przeliczyc moja miesieczna pensje na PLN. Bo
                  wydatki to juz na poczatku nie przeliczalem, bardzo rzadko.
                • Gość: Xena Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: 82.153.140.* 10.06.06, 14:47
                  Absolutnie sie zgadzam, gosc zalozyl watek zeby sie popisac ile kapusty
                  zarobil. Po co? Kogo to obchodzi? jesli chce fachowej rady jak to zainwestowac
                  to nie pytalby sie na forum o wyjazdach "Wielka Brytania i Irlandia" - raczej
                  udalby sie na forum (jesli takie istnieje) z inwestycjami a jeszcze lepiej
                  popytal kogos w realu, kto siedzi w inwestycjach kapitalowych, sprawdzil stopy
                  % w bankach itp. Tez uwazam, ze to podpucha.
            • Gość: scuzzy Do kerryman. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.06.06, 01:37
              W innym watku to mialem napisac, ale...Zajebiste jest to 'I will use google
              before asking....'. Normalnie pierwsze przykazanie kazdego forum :) Google.com
              i wiesz WSZYSTKO :)
        • kicior99 Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... 09.06.06, 17:38
          ciekawe ile podatku zaplaciles polskiemu Urzedowi Skarbowemu
          • polakliterat Precz z Mafia Skarbowa 10.06.06, 22:56
            a po co placic na ta mafie skarbowa w Polsce?
            Malo moze zarabiaja i lapowek biora nasze ukochane organy skarbowe?
            powinni zarabiac po 700 zl miesiecznie tak jak ludzie w supermarketach
      • Gość: dsf Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: 62.69.102.* 09.06.06, 17:37
        a podatek ladnie zaplaciles w polsce?
    • Gość: xwanker Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.localdomain / *.171.16.19.crowley.pl 19.07.06, 22:54
      dobry wynik znam takich co nic nie odłozyli , nie chwaląc sie ja odlozylem
      13tys w 17 miesiecy pracujac pierwsze 5 mies przez agencje , jadlem co chcialem
      pilem co tydzien belem na paru meczach, i na paru malych wycieczkach w tym raz
      w polsce, zadna sciema , odlozylem wrocilem i sie opie..m
      • Gość: luk Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.citynet.pl 19.07.06, 23:11
        bedac inzynierem mozna w 3 lata przywiezc 43000,w miare dobrze zyjac tam,takze
        nie ma co w tej zas...nej Polsce siedziec...ja tylko koncze studia i szukam
        pracy tam...nie bede sie przez 30 lat dorabial w Polsce mieszkania czy domu na
        kredyt
        • Gość: inzynier Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.surfdsl.murphx.net 19.07.06, 23:46
          jestem juz tutaj wlasnie 3 lata i jakos 43000 na koncie nie widze:)dobrze ze sa
          karty kredytowe ,bo czasami jak czlowiek przybaluje to do 1 nie starcza
          • Gość: JOzek Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.ipt.aol.com 19.07.06, 23:49
            Zaskakujaco dokladne wyliczenie jak na kogos kto jeszcze nie pracuje
            • Gość: inzynier Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.surfdsl.murphx.net 19.07.06, 23:57
              luk juz ma wszystko policzone,niedlugo dolaczy do grona wiecznych ciulaczy
          • Gość: Monia Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:47
            To ile zarabia inzynier??Tak marniutko?Moj facet zarabia na reke 25tys zł
            miesiecznie plus firma zapewnia mu mieszkanie z rachunkami i samochod- takze
            wydatki praktycznie ma zerowe.3 lata po studiach!!
            • Gość: majkel Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.unknown.be.uu.net 24.07.06, 11:08
              znaczy skonczyl studia ale pracuje w agencji jako dziwka ??
            • Gość: inzynier Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.07.06, 12:07
              masz na mysli 25 tys PLN w UK?? Przeliczylas sobei funty na zlotowki i sie
              podniecasz jakby bylo czym
              • Gość: majkel Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.unknown.be.uu.net 24.07.06, 12:39
                a ja znowu pomyslalem ze to w PL te 25 tysiaczkow na miesiac
                • Gość: inzynier Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.07.06, 13:36
                  no bo 25tys w Polsce to inzynier 3 lata po studiach to tylko w agencji moze
                  wyciagnac
                  • Gość: wk Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:54
                    nie wymieniaj na złotówki
    • Gość: wesley Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 02.08.06, 04:14
      200 000 $ odlozylem w 10 lat w usa ,moj kumpel w tym czasie 2 miliony $ ,tyle
      ze on glowa zarobil,a ja rekami.zaznaczam ze on i ja jestesmy tu nielegalnie 10
      lat.oto moja odpowiedz dla ciebie ;czy 22 000 funtow odlozone w 3 lata to
      duzo.oboje placilismy tez podatki w usa.,
      • Gość: lol Re: 22 000 Funtow - tyle odlozylem w 3 lata... IP: *.ols.vectranet.pl 02.08.06, 20:21
        "nielegalnie" i płaciliście podatki?Hmm może się nie znam:)
        Ja się ani chwale ani żale,jestem w Polsce i odłożenie 22tys funtów czyli
        ~132tys zł zajęło mi mniej czasu.Żadne rewelacja zarobki(moje) i w zasadzie nie
        żałowałem sobie szczególnie.Średnio mogłem odłożyć kilka lat temu ok 5tys zł m-
        cznie czyli 3 lata 180tys.Teraz ciut więcej ale ja wiem czy mam się czym
        chwalić.Też znam takich co odłożyli ładne x razy tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka