Dodaj do ulubionych

sprawdz to...

IP: *.server.ntli.net 23.06.06, 14:13
a ja za niedlugo jade do polandu na dluzszy okres(26dni)zalatwie to co
trzeba-dentyste lekarzy i ew.sprawy urzedowe.imprezowac nie lubie wole raczej
dzialeczke basen tudziez plaza....
...do czego zmierzam-mianowicie chce sprobowac znalezc jakakolowiek
prace-oczywiscie za srednia krajowa czyli 2tys na reke.nie czas i miejsce na
pisanie o moicm wyksztalceniu lub o jego braku ale podczas poszukiwan pracy
bede chodzil z nastawieniem ``bojowym`` tzn jezeli pracodawca powie mi jakie
ma wymagania i ``krzyknie`` ze daje tyle i tyle na miecha za tyle i tyle
godzina na takich czy siakich warunkach to go poprostu wysmieje jak ostatni
cham i prostak mu nawrzucam -wiem ze ten post jest do doooopy ale dla mnie
nadszedl czas zemsty,mysle ze bedzie dobra zabawa
Obserwuj wątek
    • mysz2006 Re: sprawdz to... 23.06.06, 14:38
      swietna ksywke sobie dobrales, jak ulal!
      • anna-dark Super pomysł! I dzika satysfakcja z buców!!! 24.06.06, 09:25
        Super pomysł! I dzika satysfakcja z buców!!!
    • ghrom Re: sprawdz to... 23.06.06, 15:27
      Hehe, powodzenia :D
      • Gość: kokosz Re: sprawdz to... IP: *.unknown.be.uu.net 23.06.06, 15:55
        mysle ze mozeci sie zemsta nie udac bo poprostu nikt nie zadzwoni :))))
    • Gość: Coconut Re: sprawdz to... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 23.06.06, 16:06
      Zemsta za to ze jestes nieudacznikiem ?
    • Gość: coconut BTW IP: *.range86-129.btcentralplus.com 23.06.06, 16:09
      A w UK nawrzucales komus jak proponowal co 5,05 za godzine ? Czy skuliles
      ogonek i przyjales propozycje z pocalowaniem w pierscien ?
      • ghrom Re: BTW 23.06.06, 16:12
        Ja kiedys pracodawcy w UK powiedzialem, ze za 6GBP to ja mam siedmiu na jego
        miejsce, i podziekowalem bardzo.
        • Gość: Coconut Re: BTW IP: *.range86-129.btcentralplus.com 23.06.06, 16:17
          Ja zrobilem podobnie ;)
          Ale bezczelnosc ludzka nie zna granic. Ostatnio znajoma dzwonila z ogloszenia.
          Uslyszala, ze za bawienie dziecka dostanie 100 funtow/tydz. W odpowiedzi na
          chwile ciszy i smiech odpowiedziala, ze ona wie, ze i tak jakas Polke
          znajdzie ...
          • ghrom Re: BTW 23.06.06, 17:22
            Gdzie tu bezczelnosc? Skoro znajdzie, to nie ma sie co z niej smiac.
    • kerryman Re: sprawdz to... 23.06.06, 16:16
      calkiem dobry pomysl :)

tyle ze baranom* w PL nie przychodzi jeszcze do glowy, ze powinni zaczac
      szanowac ludzi i ich prace. mowi sie o podwyzkach plac o jakichs kilku
      procentach w skali kraju pfffff.
      pomimo tego ze ludzi sporo wyjechalo, nadal panuje haslo "jak sie nie podoba to
      wypier...laj"
      oczywiscie nie w kazdej branzy i nie na wszystkich stanowiskach. tak czy inaczej
      bardziej sie bedzie liczylo czy masz znajomych w zarzadzie niz to co faktycznie
      potrafisz.
      predzej zaczna ciecie zatrudniac ukraincow albo bulgarow gotowych pracowac za
      minimalna krajowa (lub mniej) niz placic przyzwoite pieniadze.

*pracodawcom
      • ghrom Re: sprawdz to... 23.06.06, 17:26
        Spasujcie troche, towarzyszu, bo wchodzicie w spiewke zarezerwowana dotychczas
        dla quintecostam. To, ze jeden z drugim pracodawca placi tyle ile placi, to nie
        znaczy jeszcze, ze sie rozbija nowym Mercedesem kupionym za krwawice
        pracownikow. Moze po prostu konkurencja jest duza, klienci patrza w Polsce
        glownie na cene, i jesli mialby placic wiecej niz placi, to zbankrutuje i tyle.
        I nie bedzie _zadnej_ placy, nawet takiej w wysokosci 900, ktora mnie ostatnio w
        dobry nastroj na caly dzien wprawila.
        • Gość: Remigiusz Re: sprawdz to... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.06, 09:21
          Pomysł przedni, pracuje ( jeszcze ) w polsce w pewnej firmie produkcyjnej na
          stanowisku głównego planisty. Od dłuższego czasu moja firma boryka się z
          problemem doboru personelu (takie ładne stwierdzenie padło na zebraniu z
          zarządem z ust kierownika produkcji) prawda jest taka że ludzie odchodzą bo za
          taie pieniądze robić nie będą. Zarząd zapytał jak rozwiązać problem ? zapadła
          martwa cisza, potem stwierdzono że zaczniemy na stanowiska typowo męskie
          zatrudniać kobiety hehehehhe.
          O podwyżce dla pracowników trzeba zapomnieć.
          Smutne ale prawdziwe, dodam jeszcze że jest to duża dobrze prosperująca firma,
          dla której kwota 10-20 tyś zł miesięcznie więcej nie stanowi większego problemu.
          • anna-dark I to są powody do opuszczania kraju dzikich... 24.06.06, 09:28
            I to są powody do opuszczania kraju dzikich...

Gość portalu: Remigiusz napisał(a):

> Pomysł przedni, pracuje ( jeszcze ) w polsce w pewnej firmie produkcyjnej na
            > stanowisku głównego planisty. Od dłuższego czasu moja firma boryka się z
            > problemem doboru personelu (takie ładne stwierdzenie padło na zebraniu z
            > zarządem z ust kierownika produkcji) prawda jest taka że ludzie odchodzą bo za
            > taie pieniądze robić nie będą. Zarząd zapytał jak rozwiązać problem ? zapadła
            > martwa cisza, potem stwierdzono że zaczniemy na stanowiska typowo męskie
            > zatrudniać kobiety hehehehhe.
            > O podwyżce dla pracowników trzeba zapomnieć.
            > Smutne ale prawdziwe, dodam jeszcze że jest to duża dobrze prosperująca firma,
            > dla której kwota 10-20 tyś zł miesięcznie więcej nie stanowi większego problemu
            > .
        • Gość: Ralph Re: sprawdz to... IP: *.server.ntli.net 24.06.06, 12:52
          Niestety Ghrom, często tak bywa, że właściciel firmy ma piękną chałupę i
          mercedesa (albo inny drogi samochód, nie będę wymieniał konkretnych modeli bo są
          dość unikalne), a sekretarka zarabia 800zł brutto, znam osobiście takie
          przypadki. Jak można mieć pracownika za 800zł to po co przepłacać?
          Rozwiązanie jest tylko jedno - podwyższyć ustawową płacę minimalną, nikt by nie
          mógł narzekać wtedy na konkurencję, bo wszyscy jechaliby nadal na tym samym
          wózku i każdy musiałby podnieść ceny żeby zapłacić więcej pracownikom. Jakoś na
          Węgrzech udało się znacznie podnieść płacę minimalną nie powodując krachu.
        • Gość: coconut Re: sprawdz to... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 24.06.06, 16:19
          Ghrom ale badz konsekwentny. Pisales ze jak kobieta znajdzie Polke za 100 funtow
          za tydzien, to nie ma mowy o bezczelnosci.
          Skoro w Polsce ktos znajdzie pracownika za 900 zl to chyba tez nie mozesz mowic
          o bezczelnosci, prawda ?
        • kerryman Re: sprawdz to... 24.06.06, 17:16
          > Spasujcie troche, towarzyszu

nie spasuje.

> to nie znaczy jeszcze, ze sie rozbija nowym Mercedesem

no nie mercedesem. moj przedostatni pracodawca w PL jezdzil jaguarem a w domu
          (palacu) mial 2 rozmiary jacuzzi - na kameralne imprezki i na te grupowe.
          a placil ludziom po prostu przykre pieniadze.
          ostatni pracodawca kupowal sobie jakas strasznie droga czekolade odchudzajaca
          (co kosztowala podobno 200 zl za tabliczke) zeby schudnac zamiast przestac
          wpieprz.ac zwyczajnie. placil ciut lepiej ale nie szlo z nim pracowac.

nie wiem jakie ty masz doswiadczenia, ghrom, ale moja statystyka polskich
          pracodawcow z ktorymi mialem do czynienia (3 rozne branze, rozne stanowiska)
          wyglada bardzo zle.
        • kerryman Re: sprawdz to... 24.06.06, 17:19
          aaa jeszcze jedno. oni wszyscy tlumaczyli to tak: "no bo taki rynek pracy w
          Polsce". no to ja kij im w oko i przywedrowalem do Irlandii.
          • Gość: Jaro Re: sprawdz to... IP: *.server.ntli.net 24.06.06, 21:53
            Standardowe haslo w takiej sytuacji to: "Zaloz wlasna firme i sam bedziesz
            jezdzil mercedesem". Ale to obowiazuje tylko w przypadku braku barier
            wejscia/oligopolu, braku korupcji i konszachtow politycznych, wiekszych
            mozliwosci kredytowania (tez uklady) i wiedzy ktora jest reglamentowana
            (zalezna od ukladow, np. typu insider trading). Ale rynek w koncu zadziala,
            wystarczy tylko zeby 15 mln Polakow w wieku produkcyjnym wyjechalo, wtedy nawet
            rzad moze sie sam nie wyzywic...
    • dough Re: sprawdz to... 24.06.06, 11:43
      a jakiej pracy będziesz szukać? bo to zależy od tego jakie masz kwalifikacje, jak pójdziesz do sklepu z odzieżą czy Realu, i zażądasz 2 tys. zł to z kolei oni cie wyśmieją

jak pójdziesz do firmy prawniczej z dyplomem prawnika, 6 lat doświadczenia i stażów to z cmoknięciem z pupke dostaniesz 3 tys.

także nie ma tak że "jakakolwiek praca" jest warta 2 tys. zł bo nie jest
      • Gość: Ralph Re: sprawdz to... IP: *.server.ntli.net 24.06.06, 12:45
        Kiedyś szukałem pracy jako informatyk (miałem wtedy 3 lata doświadczenia po
        studiach). W jednej firmie zaproponowano mi 1600zł netto dając wyraźnie do
        zrozumienia że praca po godzinach jest normą, a w drugiej 2000zł. Nie
        wiedziałem czy śmiać się czy płakać. Podziękowałem, zostałem przy własnej firmie.

A 2 tysiące złotych dla nawet najprostszych prac powinno być minimum.
        Mieszkałem w Belgii, tam za płacę minimalną spokojnie można wynająć ładne
        mieszkanie w centrum miasta i mieć normalne życie, bez luksusów co prawda, ale
        także bez zaciskania pasa.
        Jak można u nas przeżyć za 800zł brutto?
        • Gość: palejo Re: sprawdz to... IP: *.server.ntli.net 24.06.06, 13:11
          Mili Panstwo, czy wam przy weekendzie wszystkim odbilo? Dywagowac na temat tego
          jak zmarnowac urlop szukajac watpliwej satysfakcji? Czyz nie znacznie lepiej
          jest nie robic NIC na sloneczku, plazy, dzailce itp?
          Panie Banan, daj pan spokuj z ta dziecinada
          pozdro
          • Gość: miniaturowy banan do palejo IP: *.server.ntli.net 24.06.06, 16:54
            mistrzu,napisalem sobie tego posta z nudow i czystej ciekawosci jak ludzie
            zareaguja-moze moje slowa oraz tresc nie sa najlepiej dobrane ale mysle ze
            kazdemu przydalo by sie w ten sposob dowartosciowac,co mi szkodzi poswiecic ze
            kilka dni na szukanie pracy-im wiecej znajde negatywnych dowodow na to ze nie
            warto wracac do polandu tum bardziej bede sie cieszyl jak dokopie jakiemus
            pseudo biznesmenowi/pracodawcy za jego oferte ofiarowania jalmuzny w postaci
            800-1200zl,tak jak to ktos trafnie ujal,za te pieniadze to moge tylko stac i
            niech mi nikt nie pierduuuli ze nie mam szkoly(bo nie mam) to dlatego zarobie
            tylko najmniejsza kase nieeeeeeee nie dam sie tak przeciez widze jak gro ludzi
            wbija sobie do glowy gigabajty wiedzy szkoli sie i wogole dziwaczeje przez nauke
            zeby pozniej uslyszec ze nie mam doswiadczenia lub ze moje studiowanie
            marketingu bylo na nic bo juz ten kierunek jest niemodny????nieeee!!!!!nie dam
            sie wole byc tu gdzie jestem i robic to co robie i niewazne czy jakas ciota mi
            napisze ze jestem murzynem badz nie jestem patriota-o nieeee ja patriotyzmem
            nie splodze dzieci nie zapewnie im bytu oraz wiele wiele innych.faktem jest ze
            zapierfakingdalam w robocie niczym murzyn-ale chwileczke jak nie mialem pracy w
            polandzie bylo zle ----to co teraz jak mam prace tez jest zle????????boze ile
            zapyzialych ludkow sie tu jeszcze wypowie,ile madrosci zdolaja z siebie
            wydusic...zanim znajda swoja droge i odpierfakingdola sie od tych wszystkich
            ktorzy chca cos w zyciu osiagnac,nikoniecznie poprzez prace jako manager czy
            boss jakiegos koncerny nieeee-mowie tu o zwyklych ludziach takich jak ja ktorzy
            chca dojzec do bycia kims lub nikim w pozniejszym zyciu....no i teraz moi mili
            skonczyla mi sie mysl hheeheheh zgubilem watek :P gorace pozdrowienia na
            weekend
            • Gość: malpa Re: do palejo IP: 213.78.116.* 24.06.06, 17:59
              jak dobrze pojdzie to cie z powrotem tu nie wpuszcza, oby, juz ide do mosku sie
              modlic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka