Dodaj do ulubionych

barclays bank

IP: *.bulldogdsl.com 11.08.06, 22:36
czy ktos moze zakladal w tym banku konto z cash card ?? (czyli taka
najbardziej podstawowa wersje konta) czy wysylaliscie kopie swoich dokumentow
czy tez oryginaly na adres podany na kopercie z ulotki na temat otwierania
tego konta ??
jakie wrazenia dotyczace tego banku ??
czy tez moze polecacie jakis inny banku, w ktorym bez problemu zaloza
podstawowe konto, jezeli nie ma sie potwierdzenia adresu ??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • silence28 Re: barclays bank 11.08.06, 23:12
      Witaj,
      tez mialam podobne klopoty rok temu. Nie zakladali mi konta bo nie mialam
      oficialnego potwierdzenia o miejscu zamieszkania. Poblazliwiej na to spoglada
      Lloyds. A otwierajac tam konto mozna dostac extra 40 funtow, tylko nie wiem czy
      ta opcja jeszcze dziala.
      Jakie masz problemy w zdobyciu potwierdzenia adresu. wynajmujesz mieszkanie,
      masz pracodawce?
      Pozdrawiam.
    • Gość: marta4 Re: barclays bank IP: *.bulldogdsl.com 11.08.06, 23:20
      jestem w londynie tylko na wakacje. wlasnie zmienilam prace na taka gdzie maja
      mi przelewac pieniadze na konto. bede tu jeszcze tylko 2 miesiace, wiec
      wynajmuje tylko pokoj.
      kots moze poradzi co robic w takiej sytuacji ??
      • tusia_minia Re: barclays bank 11.08.06, 23:40
        kiedys latwo byo zalozyc konto w hsbc.
        • sith_space Re: barclays bank 12.08.06, 13:57
          kumpel ostatnio otwieral wlasnie w HSBC i mowil, ze adnego problemu i do tego
          nawet potwierdzenia adresu nei chcieli, a i umowe dostal w polskiej wersji :P

Co do Barclaysa. Ze 3 miesiace temu, w ktorejs gazecie zrobili swego rodzaju
          "test" podstawowych kont w roznych bankach. W podsumowaniu wyszlo, ze podstawowe
          konto w Barclaysie zebralo najgorsza ocene ze wszystkich.
      • silence28 Re: barclays bank 11.08.06, 23:41
        popros pracodawce o list potwierdzajacy miejsce zamieszkania i miejsce pracy,
        dla Lloyds to wystarczylo.
        Pracodawca musi napisac, ze taka a taka osoba mieszkajaca pod konretnym adresem
        pracuje w takiej to firmie od takiego a takiego dnia. Konto zakladaja od reki,
        tego samego dnia masz numer konta, pozniej przesylaja Ci karte kredytowa.
    • Gość: uncle tom Re: barclays bank IP: *.server.ntli.net 12.08.06, 00:16
      ja mialem potwierdzenie od pracodawcy ale z jakiegos powodu pani powiedziala ze
      nie moga tego wziac jako potwierdzenie. bez problemu za to wzieli moj polski
      adres pod ktorym dlugo mieszkalem i zalozyli mi current account. wiec moze i ty
      sprobuj bez potwierdzenia adresu angielskiego. polski adres wzieli z mojego
      prawa jazdy juz. w lloydsie nie obowiazuje juz ta promocja z 40 funtami
      • silence28 Re: barclays bank 12.08.06, 00:23
        W moim wypadku, zaden inny adres procz angielskiego nie chcieli zatwierdzic, ale
        jak juz sie kilkakrotnie przekonalam w Anglii zalezy tez na jaka osobe sie
        trafi. Sa tacy pracownicy, co od zasad banku nie odstapia i koniec, sa tacy, co
        nie znaja do konca tych zasad;)
        Powodzenia
    • noteb polecam Lloydsa 12.08.06, 22:39
      mnie zalozyli konto na podstawie tylko i wylacznie paszportu + swistek papieru od pracodawcy na ktorym bylo napisane ze dla nich pracuje i mieszkam tu i tu

w dodatku pracodawca zaden wypasiony, tylko agencja pracy tymczasowej

zalozyli mi konto nie basic tylko classic w pelni funkcjonalne (dostep przez net + Visa wypukla)

w Barcleysie chcieli ode mnie National Insurance Number a jeszcze nie mialem bo to bylo tuz po przyjezdzie wiec podziekowalem, wyszedlem, przespacerowalem sie 20 metrow do sasiadow :)

aha
      najlepiej nakituj im ze jestes niesamowitym specem chcesz tu zalozyc swoj biznes i w przyszlosci 3mac u nich kupe szmalu (ja tak zrobilem)
    • jasiubleep Ale po co.. 13.08.06, 19:15
      .. sie uzerac z high street banks? Mniejsze sa super i poziom obslugi klienta
      jest nie do porownania. Osobiscie polecam Coutts:

www.coutts.com/
    • saperowsky Re: barclays bank - to najwiekszy syf!!! 13.08.06, 19:54
      barclays to syf!!!

polecam loydsa albo hsbc - sprawdzilem na wlasnej skorze te banki i na sama
      mysl o barclaysie szlag mnie trafia ... obsluga jest po prostu tragiczna...
      jakies dziwne kary nie wiadomo za co (te o ktorych wiedzialem tez mnie jakos
      nie uspokajaly)
      zostalem w loydsie i jakos z nimi problemow nie mam...

trzymajcie sie z daleka od barclaysa!!!

michau
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka