Dodaj do ulubionych

Zginela Przesylka

IP: *.manc.cable.ntl.com 20.09.06, 17:29
Zginela paczka ( ksiazki) wyslana z Polski do Anglii. Zostala nadana ponad
1,5 miesiaca temu. Gdzie mozna sprawdzic, co sie z nia stalo? W Polsce
powiedzieli, ze zostala wyslana i jest poza granica Polski, tyle ze nie
wiadomo, gdzie dokladnie. Co zrobic??
Obserwuj wątek
    • kerryman Re: Zginela Przesylka 20.09.06, 17:39
      jesli nie byla polecona ani ubezpieczona to mozna miec tylko nadzieje ze kiedys
      dojdzie (moze po miesiacu, moze dwoch).
      jesli byla polecona/ubezpieczona reklamujesz usluge na poczcie i egzekwujesz
      odszkodowanie.
    • Gość: k Sprawdź w ogrodzie! IP: *.range81-151.btcentralplus.com 20.09.06, 18:35
      To nie żart-jakis idiota listonosz wrzucił moje koleżance przesyłkę do ogrodu,
      dodam , że była późna jesień, kiedy przy angielskiej pogodzie raczej rzadko się
      już tam zagląda. Przesyłka przeleżała sobie jakis czas i spora część jej
      zawartości nie nadawała się do niczego. Głupota angielskich listonoszy, i
      niewątpliwe chamstwo, nie znaja granic!
      • kerryman Re: Sprawdź w ogrodzie! 20.09.06, 18:46
        mi tez raz listonosz wrzucil paczke z piernikami przez okno do pralni - jedyne
        okno ktore mialem otwarte, a przez "slot" paczuszka by sie nie zmiescila.
        znalezlismy ja dosc dlugo po tym jak dotarla, bo przeciez co dziennie nie pierzemy.
        • Gość: Lopek Re: Sprawdź w lazience !! IP: *.proxy.aol.com 20.09.06, 20:06
          Kerry,dobrze,ze nie wrzocil ci do lazienki.W zyciu bys na nia nie wpadl.
          • kerryman Re: Sprawdź w lazience !! 20.09.06, 20:16
            hehehe, dobre.
      • Gość: Hanka Re: Sprawdź w ogrodzie! IP: *.jmu.ac.uk 21.09.06, 10:21
        Mi tez wrzuca przez plot, ale w drzwi (czy w ten slot) wsadza kartke, ze paczka
        za brama... I dobrze, wole to, niz potem jezdzic odbierac na poczte, albo
        zbierac rzeczy po sasiadach.
    • Gość: kachna Re: Zginela Przesylka IP: *.kalisz.mm.pl 20.09.06, 20:52
      www.royalmail.co.uk
      Wrzuc sobie numer w track&trace i zobaczysz czy przesylka jest na terenie UK. W
      zeszlym roku mialam podobny przypadek. Paczka priorytetowa z podrecznikami szla
      ponad miesiac. Reklamacji na poczcie nie chcieli mi przyjac bo "jeszcze za
      wczesnie". Dopiero po miesiacu od wysylko "pokazalo" ze paczuszka jest na
      terenie UK a po nastepnych 2 dniach byla u odbiorcy.
      Spoko, przewaznie gina przesylki w odwrotna strone :)
      • Gość: kachna Re: Zginela Przesylka IP: *.kalisz.mm.pl 20.09.06, 20:54
        www.royalmail.com
        Oczywiscie :)
      • Gość: ula Re: Zginela Przesylka IP: *.manc.cable.ntl.com 21.09.06, 13:51
        dzieki wielkie waszystkim za pomoc. mam nadzieje, ze osoba ktora wysylala te
        paczke z Polski ma potwierdzenie i tracking number-jesli nie to bede musiala
        cierpliwie czekac i nie zmieniac adresu:)-moze dotrze za jakis czas...
    • Gość: ss Re: Zginela Przesylka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:15
      a paczka wyslana droga lotniczy czy normalna ?jak normalna to moze isc i 2
      miesiace taka przesylka.
      • Gość: agg apropos ang listonoszy IP: *.bulldogdsl.com 21.09.06, 15:01
        Tak przy okazji tematu - co jakis czas otrzymuje listy zaadresowane na inna
        ulice (podobna, krotka nazwa) tylko dlatego ze numer domu jest taki sam a
        nazwisko dla listonosza wyglada "tak samo obco". Teraz do chyba zadzwonie do
        royalmail i po prostu to zglosze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka