Dodaj do ulubionych

Property Rumunia....

IP: *.cust.homechoice.net 03.12.06, 01:17
Witam czy ktos z was kupowal moze mieszkanie w Bulgarii lub Rumuni?Powaznie
zastanawiam sie nad kupnem apartamentowca w tych lokalizacjach no ale wlasnie
jak dostac kredyt w angielskim banku na taki cel , moze ktos ma doswiadczenie
w tej materi i moze pomuc ...
Obserwuj wątek
    • freelove Re: Property Rumunia.... 03.12.06, 06:16
      Witaj

Nie wiem, jak to jest z Rumunia i Bulgaria, ale dowiadywalem sie o mozliwosc
      otrzymania kredytu na nieruchomosc na Slowacji. Mozesz dostac kredyt w
      slowackim banku na 60% wartosci mieszkania (domu), reszte niestety musisz
      wylozyc z wlasnej kieszeni.
      Moge sobie wyobrazic, ze zarowno w Rumunii jak i w Bulgarii jest (mniej lub
      bardziej) podobnie, ale zeby to sprawdzic, napisz po prostu do interesujacego
      Cie developera (agencji) - ja tak zrobilem i odpowiedz dostalem w ciagu dwoch
      godzin.
      Powodzenia.
      • korkix78 Re: Property Rumunia.... 03.12.06, 10:30
        Oooooo ciekawy temat poruszacie,

A pytales sie moze jak wyglada sytuacja z agencja? W sensie zeby zajela sie
        obsluga nabytej nieruchomosci / jej podnajmem / ewentualnynmi biezacymi
        naprawami itp ?
        • Gość: Domino Re: Property Rumunia.... IP: *.cust.homechoice.net 03.12.06, 13:14
          Sytuacja z agencjo jest ruzna so aparatmentwce ktore kupujesz i masz
          zagwaratowany
          wynajem na np 2000euro rocznie czyli zasadniczo kredyt sam sie splaca , mozesz
          tez sam sie nim zajoc jak wolisz, problem na jaki sie ja natknolem jest z taki
          ze kredyt musialbym wziosc w bulgarskim banku a warunki tam so co najmiej slabe
          w porownaniu z oferto polskich bankow .Najoptymalniej dla mnie byloby uzyskac
          kredyt w angielskim banku no ale wlasnie gdzie czy moze przez jakiego
          developera sprawe ruszyc....
          • abb71 Re: Property Rumunia.... 04.12.06, 04:54
            ale downy pisać nie umią , przyjadą do polski na piwo nie maja a tu bogacze
            milionami obracają i kupują w kurortach mieszkania
            • freelove Re: Property Rumunia.... 04.12.06, 07:40
              Nie "umia"?
              Brawo.

-Alez wodzu, co wodz...
              -To ja przepraszam
              (i odszedl obrazony)
            • Gość: Domino Re: Property Rumunia.... IP: *.cust.homechoice.net 04.12.06, 08:19
              Ze tez zawsze sie znajdzie sie taki blazen jak ty.....Nie masz nic ciekawego do
              pisania nie pisz .
        • freelove Re: Property Rumunia.... 04.12.06, 00:50
          Czesc, korkixie78,
          kiedys juz Cie zagadywalem o kupowanie chaty zagranica - jesli pamietasz
          historie o Twym znajomym koledze Wlochu i jego kredycie w Pradze (by the way -
          dostal go?)?
          Ja nie drazylem tematu inwestowania na Slowacji, bo chyba jednak postawie na
          Polske. Ostatni moj pomysl to kupno dzialki w Bieszczadach, za co zamierzam
          wziac sie na wiosne. Ceny wiecej niz przyzwoite (poki co?), tereny piekne, do
          tego dochodzi moj lokalny patriotyzm (Ja, obywatel Podkarpacia, to brzmi
          dumnie:-), wiec (jesli w miedzyczasie nie wymysle czegos innego, bo mam milion
          pomyslow na minute:-) pewno "nabede droga kupna" kawal ziemii gdzies nad Solina
          i niech sobie lezy i czeka na lepsze czasy. Moze kiedys tam wroce, wybuduje dom
          (ek), w ktorym beda grzac sie przy piecu me stare kosci, a moze tylko sprzedam
          te ziemie za pare lat, bo w koncu jej cena moze tylko pojsc w gore.
          A podatki? No coz, kredyt bedzie na brata:-)
          P.S. jesli chcesz, moge Ci przeslac na maila, co dostalem od agencji - dosc
          szczegolowo opisuja swa oferte, co sprzedaja i ile mozna na tym zarobic.
          Pozdrawiam, freelove vel freelove
          • korkix78 Re: Property Rumunia.... 04.12.06, 13:01
            > P.S. jesli chcesz, moge Ci przeslac na maila, co dostalem od agencji - dosc
            > szczegolowo opisuja swa oferte, co sprzedaja i ile mozna na tym zarobic.
            > Pozdrawiam, freelove vel freelove

Z tym 'ile mozna na tym zarobic' to bym podszedl delikatnie mowiac z
            przymruzeniem oka (jesli nie obu) ale tak, poprosze :)

Wloch - No wiec z Romanem przyznam sie szczerze nie rozmawialem od dobrych paru
            tygodni, jestem troche zbyt zajety ostatnio zeby sie na spokojnie z nim
            spotkac , bo egzamin mam w tym tygodniu, a i slimaczy mi sie od juz paru
            miesiecy kupno samochodu, i tak mi sie przeciaga wszystko.
            Ale w ten lub przyszly weekend chyba sie z nim zobacze i mam nadzieje dowiem
            wszystkiego - co trudne nie bedzie-on duzo mowi - wystarczy sluchac :)
            • korkix78 Re: Property Rumunia.... 09.12.06, 11:54
              Kupil :)

Wczoraj z nim rozmawialem, ale tylko przez tel, i nie chcial powiedziec
              dokladnie gdzie, wyjawi,jak sie spotkamy :)
              Narazie tajemniczo powiedzial, ze kraj nie jest JESZCZE w UE, wiec jedno z
              dwoch :)

Gdy sie spotkamy (chyba za tydzien) nie omieszkam go przesluchac :P
              • freelove Re: Property Rumunia.... 09.12.06, 13:06
                Czyli Rumunia badz Bulgaria?
                Niby tez mi to chodzi wciaz po glowie, ale jakos tak wolabym, mimo wszystko, by
                byla to Polska. Ot idiota patriota...
                Ale jakby co (jesli bedziesz wiedziec wiecej) - bylbym wdzierczny za pare
                szczegolow - jak dostal kredyt (czego bank wymaga?), jak latwo jest mu wynajac
                to lokum i jak bardzo sie ten kredyt sam splaca i takie tam.
                P.S. Wyslalem Ci maila jakby co - mam nadzieje, ze dotarl.
                freelove i inne Depeche
    • purecharm Re: Property Rumunia.... 04.12.06, 13:08
      Tak z ciekawosci..ile kosztuje mniej wiecej nowe mieszkania w tych krajach?
      • Gość: AloneInTheDark Re: Property Rumunia.... IP: *.dsl.pipex.com 04.12.06, 21:07
        Też niedawno poważnie myślałem o kupnie apartamentu w Bułgarii.
        Dobra cena, dobra lokalizacja (nad Morzem Czarnym), niskie koszta utrzymania
        (5-7 euro/m2 rocznie), gwarantowany zysk z wynajmu (średnio 2000 euro rocznie),
        wszystkim zajmuje sie agencja (oczywiście za opłatą).
        Ale najpierw chcę kupić coś w Polsce np.ziemię na Mazurach nad jeziorem, a do
        tego tematu prawdopodobnie wrócę na wiosnę.
        Dla zainteresowanych linki:
        www.bulgariancoastalproperties.pl/index.php
        www.bulgarianproperties.com/
        www.mybulgaria.info/bulgaria/tourism/
        • Gość: sa Re: Property Rumunia.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 20:00
          jeśli chcesz kupic ziemię na mazurach to kup ją przy samym brzegu ponieważ
          jeziora wysychają
          a jeśli myślisz o swych dzieciach za 50 lat to kup działkę na wzgórzu ponieważ
          klimat ma się ocieplić :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka