Dodaj do ulubionych

Walka o internet z Eircom

IP: 159.134.216.* 09.12.06, 20:34
Witam !
Od 2 miesięcy walcze z Eircom-em o broadband bez powodzenia,
Zaczeło się że 2 miesiące temu złożyłem założenie na stronie Eircom na linietelefoniczną razem z broadbandem 2mb.Musiałem zamówić linie poto żeby mieć internet,(Nawiasem mówiąć na kichanie mi ta linia telefoniczna nawet nie mama telefonu w domu) więć zamówiłem, po 2 tygodniach założyli mi linie i na tym się skończyło. Dzwoniłem józ chyba z 20 razy do eircomu przełączali mnie jóż chyba do wszystkich w tej firmie i każdy mówi coś innego.

Na początku kazali mi czekać bo mają opuźnienia, potem nagle znikło moje zamówienie, następinie się znalazło ale moja linia nie ma możliwości na broadband, w następnym tygodzniu powiedzieli mi że mają nowy okres rozliczeniowy i muszę czekać, za tydzień znowu zamówienie znikło, w ostatnim tygodniu się odnalazło ale mój numer został wpisany na listę oczekujących, a wczoraj jak dzwoniłem to pewna miła pani powiedziała mi że nie będe miał broadbandu bo wyświetla jeje się czerwone światło na moim numerze i rozłączyła się ?

Całą ta zabawa w kuciubabkę z eircomem wychodzi mi jóż bokiem, ale niestety nie ma innego opetratora, a ja jóż nie mam sił.
Mieszkam na nowo wybudowanym osiedlu, a na dodatek większość ludzi na osiedlu któży zamówili broadband zostali podłączeni w ciągu 3 tygodni, nawet mój sąsiad, a u mnie nic.
Jeśli ktoś z was ma jakiś pomysł to PROSZĘ O POMOC.
Pozdrawiam Przemek
Obserwuj wątek
    • Gość: nypo Re: Walka o internet z Eircom IP: *.psd.vodafone.ie 09.12.06, 20:48
      Ja mam pomysł - zamiast siedzieć w internecie przestudiuj słownik ortograficzny gamoniu!!!
      • kaffelek Re: Walka o internet z Eircom 09.12.06, 21:05
        Gość portalu: nypo napisał(a):

> Ja mam pomysł - zamiast siedzieć w internecie przestudiuj słownik ortograficzny
        > gamoniu!!!
        =======
        Może pisał pod wpływem zdenerwowania???
        A Ty od razu z grubej rury.

A ma prawo do zdenerwowania. Moi znajomi pochwalili mi się pół roku temu, że
        namówili w końcu właściciela domu, w którym mieszkają razem, do założenia netu.
        Eircom doprowadził nawet linię do studzienki przy wjeździe...
        Bardzo im zazdrościłem, na tym zadupiu radiowym gdzie jestem na internet przez
        radio można pomarzyć. Ale na tym się skończyło.
        Gdy wyjeżdżałem, jeszcze nie mieli i podejrzewam, że gdy wrócę w styczniu, nadal
        nie będzie...
        Ot i wydusiłeś ze mnie jeden minus pobytu w Irlandii, bo ja ciągle tak hepi i
        hepi...

Pozdrawiam
        • Gość: heh rozwiazanie - Imagine.ie IP: 86.40.140.* 09.12.06, 21:24
          konkurencja dla Eircomu
          najtanszy abonament za internet nie kosztuje NIC
          a pozostale trzy sa tansze od Eircomu, np. 3Mb w Eircomie to €54.99 a w Imagine tylko €28.99

placi sie tylko za rental line (dzierzawe lini telefonicznej Eircomowi), mozna placi w Eircomie albo w Imagine (oni placa Eircomowi) - €24.18

Imagine jest nowy i solidniejszy bo chce wydrzec klientow Eircomowi, Eircom to taka nasza TePSA, maja monopol i wszystko w d..
          • kaffelek Re: rozwiazanie - Imagine.ie 09.12.06, 21:33
            Gość portalu: heh napisał(a):

> konkurencja dla Eircomu
            > najtanszy abonament za internet nie kosztuje NIC
            > a pozostale trzy sa tansze od Eircomu, np. 3Mb w Eircomie to €54.99 a w I
            > magine tylko €28.99
            >
            > placi sie tylko za rental line (dzierzawe lini telefonicznej Eircomowi), mozna
            > placi w Eircomie albo w Imagine (oni placa Eircomowi) - €24.18
            >
            > Imagine jest nowy i solidniejszy bo chce wydrzec klientow Eircomowi, Eircom to
            > taka nasza TePSA, maja monopol i wszystko w d..
            =============

Może i masz rację, ja nie sprawdzałem, bo jeszcze mam nie ustabilizowaną sprawę
            z mieszkaniem, na pewno zmienię to, co do tej pory było moim lokum. Pytałem się
            tylko o radiówkę, ale wszyscy których pytałem twierdzą, że nie ma zasięgu.
            A w przypadku moich znajomych, to sam im pomagałem kłaść rurę na przewód od
            studzienki do domu, raptem ok.15m. Przez pół roku nie mogą się doprosić włożenia
            w w tą rurę kabla telefonicznego. Tak więc Twoje rady może i są cenne, ale w
            przypadku połączenia od A-Z, a chyba tak w przypadku Woo, jak i moich znajomych
            chodzi przede wszystkim o połączenie kablowe.

Pozdrawiam
          • bigstrand Imagine to nie konkurencja 09.12.06, 22:09
            Imagine to reseller produktow eircomu, bo eircom jest monopolista na wyspie (prawie)
            Podobnie dziala Digiweb, BT, UTV etc. Jesli mieszkasz w wiekszym miescie masz szanse ze mieszkasz w zasiegu centrali ktore sa "unbundled" czyli linie lokalne sa "wykupione" od eircomu (ktory nadal jest ich wlascicielem) ale w centali jest podlaczona do innego operatora (Smart telecom, Magnet) Dotyczy to tylko najwiekszych miast. Jesli mieszkasz na wsi to i tak eircom prawdopodobnie nie ma mozliowsci technicznych (odleglosc do centrali) podlaczenia DSLu. Takze szanse sa marne na broadband na terenach wiejskich lub niektorych podmiejskich.
            Jedyna zaleta zlozenia zamowienia u "konkurencji" jest taka ze oni juz potrafia wymusic na eircomie realizacje zamowienia. Oczywiscie dotyczy to tylko terenow na ktorych DSL jest.
            Radiowy net to jedyna opcja dla wielu (jesli jest dostepne)
            • bigstrand free -hehe 09.12.06, 22:17
              Q.What exactly does Free Broadband mean?

A. 20 hours of Free Broadband per month from imagine. 4c per minute thereafter to a maximum bill of €30. Once off connection charge of €24.99 applies.
              • Gość: ejej tak free, oplata za zalozenie jest jednorazowa IP: 86.40.140.* 09.12.06, 22:22
                i te 20 h jest free, jak przekroczysz to placisz
                • Gość: majkel Re: tak free, oplata za zalozenie jest jednorazow IP: 85.134.162.* 10.12.06, 14:10
                  dzwon do nih po 10 razy dziennie i zawsze wolaj menago i sympatycznym acz
                  zdecydowanym tonem pytaj gdzie jest twoj broadband
                  kiedys tez mnie zbywali tzn przelaczali do kogo innego ale w koncu po kilku
                  dniah dodzwonilem sie do odpwoiedniej osoby i sprawa zostala zalatwiona
      • mike-great Gadasz/piszesz z nimi też z błędami ??? 10.12.06, 14:12
        Gadasz/piszesz z nimi też z błędami ???
        To nie dziwota, że cię nie rozumieją...
        • Gość: majkel Re: Gadasz/piszesz z nimi też z błędami ??? IP: 85.134.162.* 11.12.06, 22:23
          mike-great wezno idzno gdzies sie pie..ij mlotkiem w gowe imbecylu stroglodycialy
    • Gość: vitek Re: Walka o internet z Eircom IP: *.leed.cable.ntl.com 10.12.06, 20:32
      Olej eircom i podłącz się do któregoś z sąsiadów najłatwiej przez kartę wifi :))
    • michust Re: Walka o internet z Eircom 11.12.06, 19:55
      zasada jest taka masz kanał zwrotny masz internet
      nie masz kanału nie masz internetu :)
      jeśli eircom nie udostępnił ci usługi no to masz telefon i siedź na modemie
      pozostaje ci vodafone ale szybki jest jak modem za 45€ masz neta dowoli ale jak na modemie a i do tego umowa na rok

nie znam immych firm które dostarczą ci internet

ja mam perlioco ale miałem w eircomie kanał zwrotny bo bez niego lipa
      • Gość: jest jeszcze jedna Irish Broadband IP: 83.71.35.* 11.12.06, 22:44
        i nie czeba miec lini z Eircomu
        • Gość: Justyna Re: Irish Broadband IP: 83.141.66.* 12.12.06, 14:02
          Zadzwon na customer service dla klientow biznesowych, powiedz im, ze czekasz
          tyle i tyle, 1901 nie potrafi ci pomoc i ciagle cie przelaczaja (sa
          niekompetentni, niezorganizowani i lekcewaza klienta i jestes bardzo
          rozczarowany) i popros o adres do wyslania skargi. Po takiej akcji podlaczyli
          mi internet w 2h. Wybralabym inna firme, ale tylko oni dostarczaja internet w
          mojej okolicy (a to jest D16). Niestety :(
        • Gość: michust Re: Irish Broadband IP: *.dub2.alter.net 12.12.06, 20:50
          no może i jest ale nazwę tej firmy zachowaj dla siebie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka