Dodaj do ulubionych

mały kredyt - mam szanse

IP: *.ipt.aol.com 16.02.07, 02:30
jestem w uk od 15 wrzesnia 2006 - pracuje na stalym kontrakcie na pelen etat -
zarobki nie duze okolo 800f na reke - moje pytanie czy mam szanse na kredyt
1000 f jesli tak to w jakim banku - jakie sa wasze kswiadczenia

- napisze cos jeszcze konto bankowe mam w natwest - czy moge sie ubiegac o
kredyt w innym banku >\

- staralem sie o karte kredytowa jakie 2 kiesiace temu w moim banku i dostalem
odmowe

Obserwuj wątek
    • profes79 Re: mały kredyt - mam szanse 16.02.07, 04:41
      Ubiegac sie mozesz gdzie chcesz, ale z zasady we wlasnym banku jest latwiej
      (lepiej Cie znaja).
      Z reguly trzeba byc 2 lata w UK zeby dostac kredyt, to samo tyczy karty
      kredytowej ale zalezy od banku i karty - w TSB nie chca mi nawet o/d dac :) Jak
      sie o karte starales 2 miechy po przyjezdzie to sie nie dziwie ze nie
      dostales :)
      Generalnie nikogo tu nie obchodzi kontrakt (chyba ze przy mieszkaniowych).
      Obchodzi ich jak dlugo jestes i jakie masz wplywy na konto.
      • elaweybridge Re: mały kredyt - mam szanse 17.02.07, 09:43
        profes79 napisał:

> Z reguly trzeba byc 2 lata w UK zeby dostac kredyt, to samo tyczy karty
        > kredytowej ale zalezy od banku i karty - w TSB nie chca mi nawet o/d dac :)

to Lloyds ma taka chora polityke - kolezanka wlasne sie ostatnio dowiedziala ze
        pozyczke moze wziac dopiero po dwoch latach... my dostalismy kredyt 7k po
        troszke ponad roku, pierwsza karte kredytowa po 4 miesiacach od zalozenia konta
        (we wlasnym banku) a potem z nastepnymi kartami juz nie bylo problemów (wazne
        zeby zachowac odstep conajmniej 3 miesiace miedzy jedna aplikacja o
        karte/pozyczke a druga)
        • Gość: mianle Re: mały kredyt - mam szanse IP: *.ipt.aol.com 18.02.07, 10:12
          a jaki to bank?
        • Gość: e Re: mały kredyt - mam szanse IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 18.02.07, 11:01
          E tam, ja nie mialam problemow z Lloyds i nie robili mi zadnej trudnosci, nawet
          z mortgage, a mieszkam tu poltora roku.
          Moglabym powiedziec za to, ze Nationwide robil je, wiec zrezgynowalam z jego uslug.
    • penelopa.pitstop Re: mały kredyt - mam szanse 16.02.07, 08:44
      Jak nie dali Ci karty, to tym bardziej nie dostaniesz kredytu, bo nie jestes
      wiarygodny dla banku.

Zarejestrowales sie na electoral roll? To wazne i podwyzsza credit score.
      • Gość: e-martik Re: mały kredyt - mam szanse IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 16.02.07, 08:54
        odrzucili cie prawdpodobobnie bo za krotko masz konto (najlepiej zebys mial rok
        w swoim banku) i nie masz zadnych oszczednosci na koncie
        my mielimy ta sama sytuacje z tym ze wtedy staralismy sie o overdraft i karte
        kredytowa i dostalismy rowniez odmowe.. pan stwierdzil ze glowny powod to to ze
        choc wplywy na konto sa znaczace to wszystko co zarabiamy - wydajemy jak zreszta
        wiekszosc brytyjczykow:)
        • penelopa.pitstop Re: mały kredyt - mam szanse 16.02.07, 09:29
          Dlatego warto zarejestrowac sie na electoral roll i probowac zmienic bank. Bank
          zrobi sobie sprawdzenie zdolnosci kredytowej, wyskoczy mu, ze jestes
          zarejestrowany/a do wyborow pod danym adresem i bez problemu zalozy nowe, lepsze
          konto.

• wonski81 Re: mały kredyt - mam szanse 16.02.07, 10:28
          Co do oszczednosci, to niekoniecznie. Banki wola klientow na ktorych mozna
          zarobic, a opinie pracownikow banku, dlaczego nie dostalem kredytu sa zwykle
          lekko zmyslone, bo tak naprawde rzadzi credit scoring. Ogolnie po paru
          miesiacach nie liczylbym na wiele, szczegolnie w innych bankach niz Twoj
          wlasny. Credit Reference Agencies maja o tobie bardzo mierne informacje, i - co
          chyba najgorsze nie moze zweryfikowac Twojej tozsamosci na podstawie tych
          danych.
          Rada nr.1 - zarejestruj sie na electoral roll w swoim councilu.
          Rada nr.2 - operuj swoim kontem bezblednie - zadnych niezaplaconych rachunkow i
          niedozwolonych debetow.
          3 - jesli masz zamiar zalozyc telefon/internet, to wiedz ze Ntl raportuje
          informacje o platnosciach do CRA, co nieco poprawi Twoj scoring ( jestem jednak
          daleki od polecania Ntl-u, i nie odpowiadam za zadne krzywdy, ktore Ci
          wyrzadza).
          4 - odczekaj pare miesiecy zanim zaaplikujesz ponownie, bo w tej chwili to i
          tak nie masz na co liczyc.
    • da_ali_g Re: mały kredyt - mam szanse 16.02.07, 12:33
      dziwna sprawa, ja przyjechalem w maju 2003 i jak otwieralem konto, od reki
      dostalem karte kredytowa, i jeszcze chcieli od razu wepchnac kredyt
      konsumpcyjny do 10.000 na "bardzo korzystnych warunkach... ;) generalnie
      wydawalo mi sie, ze w uk nie ma problemu z zadluzaniem sie, ten kraj to jeden
      wielki dlug.
      • profes79 Re: mały kredyt - mam szanse 16.02.07, 18:44
        Zalezy od banku. HSBC i Barclays w tym przoduja - ja jak juz napisalem nawet
        overdraftu nie moge dostac a juz troche tu siedze i konto mam u nich prawie od
        poczatku. No coz - jakos sobie daje rade bez wpedzania sie w dlugi :)
        • elaweybridge Re: mały kredyt - mam szanse 17.02.07, 09:48
          w mojej firmie pracuje dwoch kolesi z PL. obu zaraz po rozpoczeciu pracy u nas
          zaprowadzilam do mojego ukochanego HSBC za rogiem. kolega nr 1 oworzyl konto 3
          dni po wyjsciu z samolotu i dostal kredytówke z miejsca z limitem 1250f (mial
          list od pracodawcy potwierdzajacyc adres i zarobki). pol roku pozniej kolega nr
          2 otworzyl konto jakies 5 dni po wyjsciu z samolotu i z miejsca dostal
          kredytówke z limitem 2500. obaj mieli te same dokumenty, te same zaroki tylko
          koledze nr jeden otwierala konto pani nr 1 a koledze nr 2 otwierala konto pani
          nr 2. :) a zadna z ich sie nawet nie zapytala czy chce pan kredytówke czy nie.
          po prostu wypelnily wniosek, koledzy podpisali i wszyscy happy. a 0% przez pol
          roku bardzo pomaga na starcie.

ps. kolega nr 1 do dzisiaj nie moze zrozumiec i spac po nocach nie moze dlaczego
          kolega nr 2 dostal 2 razy wiekszy limit...
    • bagarmosen Re: mały kredyt - mam szanse 18.02.07, 13:28
      na Barcleysa -
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka