Dodaj do ulubionych

zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie

IP: 195.8.175.* 23.04.07, 17:37
prosze o pomoc
czy zaswiadczenie o jezdzie bezszkodowej trzeba tlumaczyc na ang?
jakie firmy w UK uznaja lata bezszkodowej jazdy z PL?
jaka firme polecilibyscie z doswiadczenia?

dziekuje za wszystkie odpowiedzi,
xx
Obserwuj wątek
    • xiv Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie 23.04.07, 18:00

1. trzeba
      2. Churchill (i wszystkie pochodne)
      3. nie mialem wypadku odpukac, wiec nie wiem
      • Gość: lord Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 19:00
        nie trzeba tumaczyc

pozdro
        • dorotus76 Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie 23.04.07, 19:39
          Trzeba tłumaczyc :)
          Mamy w tesco.
          • Gość: xx Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie IP: 195.8.175.* 24.04.07, 16:14
            a jak to bylo? zaniesliscie do Tesco ten przetlumaczony dokument? czy mozliwe
            jest ze uwierza mi na slowo a dokument przedstawie pozniej?
            • marlena.k1 Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie 24.04.07, 16:24
              ja doslalam dokument pozniej
            • dorotus76 Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie 25.04.07, 22:44
              Wysłalismy poczta na adres który nam przysłali.
              Mozna dosłać później, ale znizki dopiero będą sie od wtedy liczyły, gdy sprawdzą
              wiarygodność dokumentu.
              pzdr
    • Gość: firestar2077 Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie IP: *.belf.cable.ntl.com 23.04.07, 22:18
      1.nie trzeba tlumaczyc-sam sprawdzilem.
      2.idz do pierwszego lepszego brokera on ci juz znajdzie najtansza firme.
      3.mozesz szukac w internecie np. confused.co.uk - w moim przypadku wszedzie w internecie wyszlo wiecej niz u brokera co wydaje mi sie dziwne. ale tak bylo
      • Gość: lord Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 22:23
        nie wiem jak tam u was bylo chlopaki

ja sam jade w przyslym tygodniu i nie tlumacze
        kolega ma tam ubezpieczenie (nie wiem jaka firma) nic nie musial tlumaczyc
        PZU w dobrze napisanym oswiadczeniu o przebiegu ubezpieczenia okresla oprocz
        procent stopien (uznawany w europie) i stad wiedza w Angli co i jak

tak samo nie trzeba tlumaczyc aktow urodzin i malzenstwa
        • marlena.k1 Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie 24.04.07, 11:24
          -trzeba tlumaczyc(w polsce mialam w pzu)
          -polecam churchill,bardzo uczciwi
          Odnoszac sie jeszcze do aktow np.malzenstwa to ja musialam go przetlumaczyc w
          momencie kiedy wymienialam prawo jazdy,dowod rejestracyjny a takze gdy
          zmienialam dane w banku,jedynie do zmian w IR nie potrzebowalam aktu
          malzenstwa,uwierzyli na slowo.
    • Gość: xx Dziekuje wszystkim... IP: 195.8.175.* 24.04.07, 16:12
      ... za pomoc i sensowne odpowiedzi!
      Pozdrawiam
    • Gość: xx BROKER IP: 195.8.175.* 24.04.07, 16:12
      a jak sie szuka brokera? Przepraszam ale nie mam pojecia!
      • Gość: andrej Re: BROKER IP: *.lei3.cable.ntl.com 24.04.07, 19:52
        A-Plan insurance-0845 375 2544-to jest telefon angielski do polskiej obslugi-
        powinni po polsku odebrac:)Ja dzwonilem na ogolny(inny)i prosilem o
        przelaczenie.W necie mozesz sprawdzic,ja tu ubezpieczylem w kilkaminut.400£
        rocznie(uwzgledniajac polskie znizki)za 1 samochod w anglii(tani 1,6benzyna
        115KM)-bo od wozu tez zalezy a ten sie miesci chynba w srodku stawki.
      • agazaw88 Re: BROKER 24.06.13, 13:39
        wpisujesz w wyszukiwarce broker , ubezpieczenia i miejsce zamieszkania. Sprawdzasz opinie i się kontaktujesz :)
    • Gość: sadbuttrue Re: zaswiadczenie o bezszkodowej jezdzie IP: *.ipt.aol.com 24.04.07, 22:45
      1. Trzeba.
      2. Raczej większość ponieważ klientów przybyło to konkurencja na rynku wymusza
      zmiany.
      3. Insureyourmotor- broker, co prawda troche trwa zanim oddają pieniążki ale w
      sumie polecam. Po dzwonie znikła mi tylko część zniżek na przyszły rok, a drugie
      auto udało mi sie ubezpieczyć jeszcze na stare ubezpieczenie (z małą dopłatą).
    • Gość: xx Jeszcze raz dziekuje... IP: *.bagu.cable.ntl.com 25.04.07, 13:12
      ... wszystkim za pomoc.
      Jak juz bede PO to opisze swoje wrazenia :-)
      Pozdrawiam.
      • Gość: Rymek Ubezpieczenie-to złodziejstwo. IP: *.cable.ubr01.wolv.blueyonder.co.uk 26.04.07, 11:57
        Ja mam samochod ale nie place ubezpieczenia.Co prawda jak kupiłem samochod to wykupilem ubezpieczenie z miesiecznymi ratami,ale zaraz je skasowalem.Co prawda żądali zwrotu certyfikatu ale tego nie zrobilem a potem sie juz nie upominali.Jezdze przepisowo,mam prawko od 10 lat bez najmniejszej stłuczki-i nie zamierzam zadnej stłuczki robic,wiec nic mi nie zrobia,a jak mnie raz policja zatrzymała to pokazałem niewazny certyfikat i pojechałem dalej.Wniosek-nie płaćcie ubezpieczeń bo to złodziejstwo i dawanie pieniedzy za iluzoryczne poczucie bezpieczeństwa.Ja czuje sie bezpieczny jak mam kase w portfelu a reszta to ściema.Pozdro
        • xiv Re: Ubezpieczenie-to złodziejstwo. 26.04.07, 12:04

Czy nawolywanie do przestepstwa nie jest przestepstwem samym w sobie?
          • Gość: Rymek Re: Ubezpieczenie-to złodziejstwo. IP: *.cable.ubr01.wolv.blueyonder.co.uk 26.04.07, 12:28
            Xiv skoro jestes taki swiety i zawsze zyjesz w zgodzie z prawem to ile kartonow papierosow zabierasz przekraczajac granice bo jak 2 to juz przestepstwo.Koniecznosc Obowiazkowego ubezpieczenia jest wiekszym przestepstwem.Ja nikomu krzywdy nie robie a ryzyko biore na siebie,wiedzac ze jestem dobrym kierowca z 10 letnim stazem bez zadrasniecia komukolwiek auta.Nie bede jakims rekinom finansjery napychał kieszeni bo wole za te pieniadze realizowac swoje plany i płacic za to co daje mi radosc i satysfakcje.Nie od dzis wiadomo ze rynek ubezpieczen to jeden z najbardziej intratnych biznesow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka