Dodaj do ulubionych

Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś?

04.05.07, 15:01
- Głosy Polaków mieszkających w Szkocji mogły zaważyć na wynikach czwartkowych wyborów - pojawiają się opinie w mediach. Czy to prawda? Na kogo głosowaliście? Ilu Polaków poszło głosować? Co dla Was oznacza zwycięstwo Szkockiej Partii Narodowej?
Czekamy na Wasze opinie na tym wątku, oraz na e-maile: wyborywszkocji@gazeta.pl,
redakcja gazetawyborcza.pl
Obserwuj wątek
    • jeanie_mccake Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? 04.05.07, 15:08
      wyborywszkocji napisał:

> Co dla Was oznacza zwycięstwo Szkockiej Partii Na
      > rodowej?

Gowno znaczy dla Polakow bo nie rozumieja szkockiej polityki i wiekszosc z nich
      i tak tu nie bedzie za 3 lata.
      • Gość: ========== Wroca do Kaczolandu-))))))))))))) IP: *.Red-80-33-128.staticIP.rima-tde.net 04.05.07, 15:15
        Albo wyjada pracowac do Rumunii;-)
        • Gość: Gość Kolejny chory na kaczki. IP: 193.109.212.* 07.05.07, 09:30
          Za ten bałagan nie odpowiadają rządzący przez ostatnie 15 lat tylko ci, którzy
          rządzą od roku. To przecież logiczne.
      • dis_and_dat_kid Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? 04.05.07, 17:09
        jeanie_mccake napisała:

> Gowno znaczy dla Polakow bo nie rozumieja szkockiej polityki i wiekszosc z nich
        >
        > i tak tu nie bedzie za 3 lata.

nie bedzie, bo przeprowadza sie do Anglii kiedy skonczy sie ropa i szkocka
        gospodarka zaryje nosem w piach.
        A i polityka tu latwiejsza do ogarniecia;-)
    • Gość: nev Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.static.dsl.as9105.com 04.05.07, 17:55
      Na Labour Party. Wreszcie mozna glosowac na rozsadna lewice. Zreszta gdyby
      poprzednie wybory wygrali konserwatysci, byloby watpliwe, czy w ogole pozwolono
      by nam tu mieszkac i pracowac bez ton papierkowej roboty.
      SNP odpada - szkocja jako samodzielny organizm nie ma wiekszych szans na
      kontynuacje aktualnego milego dobrobytu. A juz na pewno nie pewno w szerszej
      czasowej perspektywie.
      Byl jeszcze niezrzeszony kandydat, ktory w wypadku wybrania do parlementu
      obiecywal pojawiac sie tam codziennie w stroju wampira. Ala to juz taka lokalna
      specyfika...
      • silling tylko SNP 05.05.07, 14:43
        Dzisiaj male kraje w EU radza sobie doskonale,
        Irlandia rozwija sie duzo lepiej niz the UK,
        Niezaleznosc w ramach EU to szansa dla Szkocji.
        Oby tylko udalo sie to wykorzystac.

Droga jeszcze daleka, ale zwyciestwo SNP
        to pierwszy krok we wlasciwa strone.

Scottish National Party
        Pàrtaidh Nàiseanta na h-Alba
        www.snp.org/
    • 5groszy Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? 04.05.07, 18:03
      Głosowałam przede wszystkim na Christian Peoples Alliance i Scottish
      Conservatives and Unionist. Mało tego oddałam głosy poprzez pocztę. Wymagało to
      trochę zaangażowania i korespondencji, aby sie zarejestrować i co nieco
      wiedzieć. Wiec jak widzicie, Polacy w Szkocji orientuja się i biora czynny
      udział w zyciu tego kraju. Powód jest jeden dobrze mi sie tu zyje, mi i mojej
      rodzinie. Nie zamierzam wracac do kraju.
      • Gość: ad Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.ipt.aol.com 04.05.07, 18:36
        a ja będę tu i za 3 i za 5 i za 25 lat, nawet w ziemi. amen
      • jeanie_mccake Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? 04.05.07, 19:24
        5groszy napisała:

> Głosowałam przede wszystkim na Christian Peoples Alliance i Scottish
        > Conservatives and Unionist. Mało tego oddałam głosy poprzez pocztę. Wymagało
        to
        >
        > trochę zaangażowania i korespondencji, aby sie zarejestrować i co nieco
        > wiedzieć. Wiec jak widzicie, Polacy w Szkocji orientuja się i biora czynny
        > udział w zyciu tego kraju.

Glosujac na Torysow i inne marginalne dziwaczne partie...
        • Gość: inteligent Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.chello.pl 05.05.07, 01:50
          ja głosowałem na kwaśniewskiego
          • Gość: biały lew Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.dialog.net.pl 05.05.07, 13:46
            głosowałeś na majątek z którego sie niewytłumaczy?
            czy na pijaństwo w charkowie?
    • Gość: gosc Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.range86-148.btcentralplus.com 05.05.07, 11:13
      na SNP
      • Gość: Labur&SNP Glasgow IP: 83.238.144.* 05.05.07, 13:05
        Ja już wróciłem, ale wszyscy znajomi głosowali tylko na dwie partie: Labour i
        SNP. Wiadomo,że SNP jest dziś popularniejsza. Ale to dzięki Labour jesteśmy w
        Szkocji i bez problemu pracujemy i żyjemy na poziomie.
        • strahnawruble Ja tez z Glasgow, ale... 05.05.07, 13:50
          No to nie jestesmy znajomymi. Ja zaglosowalem na Lib - Dem.
    • Gość: emeryt Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:51
      Na Gierycha! Na Ligę!
      • Gość: mcGregor Re: SNP ogłasza ewakuację polaczków z Scotland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 10:50
    • cover_wielki Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? 06.05.07, 11:31
      Frekwencja w wątku świadczy o zainteresowaniu Polaków tymi wyborami.
      • Gość: Gerda Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: 82.153.108.* 06.05.07, 12:37
        Pleciesz od rzeczy - rownie dobrze moze swiadczyc o tym, ze niewiele osob
        mieszkajacych w Szkocji i zainteresowanych jej sprawami wypowiada sie na forum.
    • Gość: MArek Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.crowley.pl 06.05.07, 12:15
      Tylko i wylacznie na Lib - Dem.
      SNP to zwykli socjalisci co o gospodarce pojecia nie maja....
      • Gość: Komunista Re: Mieszkasz w Szkocji? Na kogo głosowałeś? IP: *.tvk.torun.pl 06.05.07, 19:23
        Na Kwacha zawsze i wszedzie będę głosował... Śmierć kaczorom!
    • Gość: Fine SNP nie zrealizuje swoich planow bo IP: 87.139.1.* 06.05.07, 20:32
      to oznaczaloby odejscie Szkocji od Unii Europejskiej i nowa kandydatura,
      czekanie, staranie sie i mozliwe veto krajow takich jak np Hiszpania ktora
      bedzie chciala takim vetem poskromic Baskow i ich aspiracje do secesji. A ropa
      sie kiedys skonczy. Jak odejda dotacje z Londynu skoncza sie jeszcze szybciej.
      • Gość: m. Re: SNP nie zrealizuje swoich planow bo IP: *.ipt.aol.com 06.05.07, 23:58
        niekoniecznie. po prostu nie bedzie szkocji w uk (oczywiscie okres przejsciowy
        ze sztywnym parytetem kursowym i tyle- przeciez nie zatrzymaja brytyjskiej
        waluty). poza tym baskowie to baskowie a szkocja to kraj z parlamentem a nie
        jakies ruchy niepodlegosciowe ocierajace sie o terrorystan.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka