Dodaj do ulubionych

New Milton k. Bournemouth

IP: 213.166.17.* 24.08.07, 16:14
Czesc nowi!!!
Kto juz wie ze jedzie do nas? Wiemy ze ma przyjechac
kolejna "czworka" ale nie wiemy kiedy dokladnie to nastapi. Dajcie
znac jaka macie lokalizacje i ewentualne pytania to jeszcze przed
waszym przyjazdem wybijemy wam go z glowy :-).
To byl zart. A powaznie to zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • lapis111 Re: New Milton k. Bournemouth 24.08.07, 16:27
      Ja jeszcze nie wiem gdzie mnie "rzucą", ale mam do Ciebie pytanie, jako do
      doświadczonego tescowicza:) - jesli mam wyjazd na poczatek pazdiernika, to kiedy
      ddza mi znac gdzie pojade i dokladnie kiedy? Bo juz kota dostaje od tego
      czekania - tel. z aprobata aplikacji mialam 14.08 i od tego dnia czekam...... Z
      gory dzieki za odpowiedz:)
      • Gość: Tomi Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 24.08.07, 16:44
        Hej nie mam pojecia jak teraz przebiega proces. Ja mialem rozmowe,
        ok dwa tyg pozniej dostalem telefon ze jestem zatrudniony i od razu
        podano mi miejsce i adres i w ten sam dzien dostalem na e-mail swoj
        kontrakt zebym sie z nim zapoznal. Nie wiem kiedy dadza Ci znac. Na
        pewno szukaja wolnych miejsc w roznych sklepach i dlatego tak dlugo
        to trwa. Jak mowi moj kumpel: Co sie odwlecze to nie uciecze. Nam
        powiedzieli ze nowa ekipa przyjedzie za cztery - piec tygodni wiec
        moze i ty w niej bedziesz. Zapraszamy. Przywiez jakies
        ksiazki.Pozdrawiam
        • rurafabryczna Re: New Milton k. Bournemouth 24.08.07, 17:24
          Tomi,po co ksiazki ? Az tak nudno tam jest :)) ??
          Ja ( i kolezanka :)) mozemy byc wlasnie osobami które trafia do New
          Milton,bo jako mozliwy termin wyjazdu podalysmy druga polowe
          wrzesnia,jakby nie patrzec to 4-5 tygodni :)
          Chociaz niekoniecznie,bo oczekujacych na wyjazd osob jest zapewne
          wiecej ;)
          No ale gdyby jednak,to jak tam jest,da sie przezyc ;)?

• Gość: raf Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 25.08.07, 11:37
            nie jest tak zle jak myslicie jest nawet calkiem calkiem mozna
            niezle zarobic ale trza sie troche napracowac.z nadgodzinami mozecie
            uzyskac kolo 1300 funciakow po odlicseniu mieszkania i reszty
            zostaje wam jakies 700 funciakow na zycie wiec nie jest zle
    • lapis111 Re: New Milton k. Bournemouth 25.08.07, 09:32
      Tomi - a jaka lektura Cie interesuje? Bo ja mam ambitne plany wreszcie sie
      poduczyc troche z programowania (ksiazki leza, ale baaardzo sie juz zakurzyly:)
      , ale obecny stan mojego umyslu pozwolilby mi chyba tylko na ogladanie
      komiksów:) W kazdym razie jest mi wszystko jedno gdzie mnie wysla, tylko niech
      juz bedzie cos wiadomo
      • Gość: Tomi Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 28.08.07, 16:05
        No witam z tymi ksiazkami to zartowalem mamy biblioteke i sa polskie
        ksiazki. Poza tym jade niedlugo do domu to cos sobie przywioze.
        Widzialem ze Raf wam troche odpisal. Szczera prawda tylko zapomnial
        dodac ze mieszkamy w przyczepie kampingowej wiec warunki nie sa
        najlepsze. Oczywiscie to rowniez zart!!!!!!!!!!!! :-)
        Warunki sa OK ale to zalezy od czlowieka i tego do czego jest
        przyzwyczajony. Na pewno bedziecie mieli mieszkanie niedaleko od
        sklepu, raczej odswiezone wiec bedzie na poczatek dobrze. Potem sami
        zobaczycie czy mozna tu wyzyc czy nie. Co do nudy, coz... wraca sie
        z pracy ok 7 rano, prysznic cos na ruszt nieduzego i spac. Pobudka
        zalezy od organizmu: 13, 16 a znam czlowieka ktory spi i caly dzien.
        Potem obiad, bujanie sie po domu biblioteka czasem jakis wyjazd w
        okolice i juz jest wieczor. I znowu od nowa towarek na poleczki -
        ten sam co wczoraj i przedwczoraj i ten sam co jutro pojutrze i za
        miesiac. Ale przy odrobinie dobrych checi i wprawy praca tez nie
        jest problemem. Jesli to wy macie przyjechac pod koniec wrzesnia to
        i tak sie nie zobaczymy bo................... jestem w POLSCE na
        URLOPIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wracam 10 pazdziernika. Pozdrawiam i
        czekamy.
        • Gość: crushon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 14:47
          hej dostałem ofertę do New Milton ( wstępnie miałem inną lokazlizację - Bedworth ) więc jak znam życie wszystko się może wydarzyć. Proszę udzielcie mi info na temat zycia, wynajmu pokoju ( opcja hostel ) no i pracy w Tesco. Dodam, że będe pracował w piekarni. Dziękuję.
          • Gość: ja Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 15:03
            a jak to? dostales najpierw lokalizacje 1, zdecydowales sie na nia?
            i co teraz druga propozycje dostales?? jak to jest??
            • Gość: crushon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 15:30
              kraków mnie poinformował, że mam jechać do Bedworth.Miałem czekac na mail z info i jakimiś umowami (dokł.nie wiem). Nic nie przyszlo, zadzwoniłem i dowieddziałem sie, ze jade do New Milton. w pon.(10.09) mam mieć maila i tel z KRK. praca od 24.09.
              • sonaa Re: New Milton k. Bournemouth 07.09.07, 15:40
                Oni w tym Krakowie to niezły burdelnik mają,totalny chaos i
                dezorganizacja.Żeby sie na miejsu w Tesco nie okazało,że oni nic nie
                wiedzą o twoim przybyciu :D
                Przy zdolnościach Krakowa,wszystko jest możliwe.
              • Gość: Tomi Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 10.09.07, 12:15
                Czesc Crush-on. Chyba jednak przyjedziesz do piekarni. Menagerka
                mowila nam ze bedzie tam pracowal jeden Polak. Przyjezdzasz pewnie w
                sobote 22.09 a do pracy od poniedzialku? No to sie chyba zobaczymy
                bo ja 24 jade na urlop wiec w pracy jestem ostatni raz albo sob-
                niedz albo niedz-pon(jeszcze nie wiem)Wziales opcje hostel? Napisz
                szczegoly bo wierzyc mi sie nie chce! W New Milton nie ma zadnego
                hostelu ani taniego hoteliku wiec nie mam pojecia gdzie cie
                zakwateruja. Zebys tylko nie musial dojezdzac. Daj znac!!! HEJ
                • Gość: crush-on Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:20
                  heh no to fajnie !! mowisz ze nie ma hotelu? coś mi tu nie gra. zreszta dzis mieli dzwonic wlasnie dzis ze szczegolami i jakas cisza na razie.terminy takie jak napisałeś.może być tak ze z Bournemouth bede dojeżdzał. to chyba najbliższe większe miasto.Jesli możesz to napisz mi maila o mieście,życiu i pracy w Tesco. vauxall77@gmail.com
              • sonaa Re: New Milton k. Bournemouth 10.09.07, 16:25
                crushon,a czym jedziesz i kiedy ?
                Bo my też zmierzamy w tamte okolice,do Bournemouth,niestety
                autokarem,wyjazd chyba 21 wrzesnia.
                Kiedy masz spotkanie organizacyjne ?
                • Gość: crushon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 17:19
                  hmmm sonaa nie wiem :-) na razie czekam na mail i szczegóły bo to ,że New Milton i praca od 24.09 to dowiedzialem się telefonicznie od konsultanta. Mają zadzwonić i podać szczegóły i date spotkania org. Szczerze to wolałbym jechać autokarem. więcej bagażu można wziąć.
    • Gość: Sajmon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.bermudy.net 11.09.07, 14:22
      Cześć.
      Dzisiaj Ja i moja dziewczyna dostaliśmy informacje że mamy zacząć pracę w New
      Milton od 24.09. Wybraliśmy opcję z Hostelem ale zastanawiamy się czy jest to
      dobre rozwiązanie. Jeśli możecie nam coś doradzić to prosimy o odpowiedz. :)
      • Gość: Tomi Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 11.09.07, 15:28
        Cze SAJMON
        Fajnie ze przyjezdzacie ale z dziewczyna? Wiemy ze maja byc sami
        faceci..... podobno!?
        No ale w Krk zawsze maly balagan. Lepiej bylo wziac opcje mieszkanie
        z Tesco. CRM nie jest taki straszny jak go wszyscy opisuja i nie
        trzeba sie martwic. Chyba :-) Po prostu trzeba umiec sie dogadac z
        dziewczynami z CRM i jest OK. Poza tym chata na poczatek jest i nie
        ma stresow ze moze nie udac sie czegos znalezc przez 2 tygodnie
        mieszkania w hostelu. Troche drogo bo 80£/tyg bez rachunkow to
        zdzierstwo ale rachunki nie sa ogromne. Na 4 miesiace za wode, gaz i
        prad dostalismy niecale 80£ do podzialu na czterech czyli 5£
        miesiecznie na osobe. Wiec chyba nie jest zle. Wiem ze to jeszcze
        nie zima i wtedy rachunki beda wieksze bo trzeba ogrzewac ale nie
        powinno byc tragicznie. Poza tym gdzie mamy sie ruszac jak z domu do
        pracy mamy 5 minut piechotka.Na razie trzymajcie sie czekamy.
        Przywiezcie cos do jedzenia bo juz prawie tydzien nie jedlismy.

ZART!!!!
      • Gość: crushon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 21:40
        hej Sajmon ja rownież zaczynam pracę w tym terminie w New Milton.Też wybrałem hostel. Bedziesz w pon.17.09 na spotkaniu w KRK? musimy pogadać.Moje GG dziewięć- osiem-dziewięć-cztery-sto-pięćdziesiąt-dwa przeważnie NIEWIDOCZNY
        • Gość: Sajmon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:44
          Witam.
          Tak jedziemy na zebranie 17 do KRK. napewno tam się spotkamy i
          pogadamy. dowiadywalem się już w sprawie Hostelu i podobno nie
          powinno być problemu z mieszkaniem ale zobaczymy. pozdrawiam i do
          zobaczenia w Krk.
          • Gość: raf Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 13.09.07, 15:16
            a wiecie w jakiej miejscowosci bedziecie mieszkac
            • Gość: Sajmon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 16:03
              Przylecimy w sobotę 22 a do pracy idziemy od poniedziałku 24.
          • Gość: raf Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 13.09.07, 15:17
            a jak macie na imie i kiedy dokladnie bedziecie w new milton
            • Gość: Sajmon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 16:01
              Jeszcze nie wiemy gdzie bedziemy mieszkać ale wszystkiego dowiemy
              się w poniedziałek. Na imię mam Szymon moja dziewczyna ma na imię
              Monika. Jesteśmy z Wrocławia. pozdro.
              • Gość: crushon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:49
                Stefan z Białegostoku, witam serdecznie Tescomanów z New Milton. Do zobaczenia 24-go.
                • Gość: Ania Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 17:50
                  Ania niedlugo z Bournemouth, pozdrawiamy :DDD do zobaczenia 17 w
                  Krakowie ;P
                • Gość: Tomi Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 18.09.07, 15:19
                  Czesc Crushon! Jak tam po spotkaniu w Krk??? Co wam nowego i
                  ciekawego powiedzieli? Lokalizacja sie nie zmienila i w dalszym
                  ciagu jedziecie do New Milton? Wpadlem na pomysl jak mozecie
                  zobaczyc sobie miejsce gdzie bedziecie pracowali.
                  wikimapia.org , nastepnie w okno wyszukiwania New Milton,
                  Hampshire i zapraszamy do ogladania. Jest zaznaczone i Tesco i nasza
                  kwatera glowna. Co do waszego przyjazdu: pewnie po przyjezdzie z
                  Londynu bedziecie musieli najpierw przyjechac do sklepu a potem ktos
                  zawiezie was do domu lub "hostelu". Bedziecie w sobote w poludnie
                  wiec nikogo z nas nie bedzie w pracy ale jakby co to powiedzcie ze
                  chcecie pojechac do nas do domu(zalezy od tego czy w ogole bedziecie
                  mieszkali w New Milton!?)Jak nie przyjdziecie do nas od razu to
                  zapraszam w niedziele, adres 3 Milton Grove. Wymienimy na swiezo
                  wiadomosci: wy troche o kraju , my troche o sprawach lokalnych.Mile
                  widziana ZUBROWKA!!!

ZART!!! Ja Zubrowki sie napije za pare dni osobiscie w kraju,
                  chlopaki tez bo Tomek wyjezdza w czwartek 20/09 a Raf 25/09.
                  Wezcie toche filmow na dvd i divix bo juz nie mamy co ogladac :-)
                  Na razie, powodzenia szczesliwej podrozy i w ogole. See you in
                  HELL!!!
                  • Gość: crushon Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 16:05
                    hej no juz na 100% New Milton. Będziemy mieszkać w hostelu-campingu "Glen Orchard Holiday Park " na Walkford Lane. To chyba sppory kawałek do Tesco. Ja będę w niedzielę wieczorem więc prośba: orientujesz się jak wygląda sprawa z transportem z Bournemouth do NM? W sobotę będa już Szymon z Moniką. No cóz w KRK trochę szczegółów o koncie,WRS, NIN. Trochę żałuję ze nie wziąłem mieszkania z CRM ,bo tu straszne rzeczy piszą o tej agencji no ale mówi się trudno. Może się jakiś kąt znajdzie. bedziemy szukać w trójkę. Pozdr z Polski jeszcze i do zobaczenia.
                    • Gość: Tomi Re: New Milton k. Bournemouth IP: 213.166.17.* 19.09.07, 10:59
                      Czesc Crushon! No to wpadles! Jestes w NM!!! Co do transportu to:
                      jak przyjedziesz do Born. autobusem to na przeciwko dworca masz
                      stacje kolejowa. Kupujesz bilet single do NM chyba ok 3£ wsiadasz na
                      peronie 2 i jedziesz: 1st Poksdown, 2st Christchurch, 3st Hinton
                      Admirals i na 4st wysiadasz. A jak przyjedziesz pociagiem to
                      kupujesz bilet i przechodzisz na druga strone(pociagi tez tu jezdza
                      po poganskiej stronie!!!) A jak przylecisz samolotem to Ci nie
                      pomoge bo nie wiem jak sie dostac z lotniska do miasta - sorki.
                      Ale was zakwaterowali ja pier... Raz ze to troche daleko od centrum
                      (0,5h) z buta do Tesco pewnie ze 45min a dwa ze to tzw miasteczko
                      przyczep kampingowych. Fakt ze jest kulturalnie ale miales racje -
                      mogles wziac mieszkanie z CRM. Zero stresu, powaznie. Zreszta pewnie
                      zobaczysz jak mieszkamy i sie przekonasz ze nie taki diabel
                      straszny. Jak masz kontakt z Szymonem i Monika to przekaz im zeby
                      dali znac jak przyjada najlepiej na tel 07856508021 - to moj numer
                      (Tomek) niech dzwonia do skutku bo ja z reguly telefonu nie nosze
                      ale w sobote postaram sie miec przy sobie. Ogolnie uszy do gory nie
                      jest zle a moze byc lepiej! Ha ha ha. Pozdro i dozo. T
              • Gość: Ania Re: New Milton k. Bournemouth IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 19:49
                heja, czym jedziecie z wrocka?? tym pociagiem po 2 w nocy czy tym
                kolo 5 rano????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka