Dodaj do ulubionych

LLOYDS karta kredytowa

IP: *.lutn.cable.ntl.com 04.08.08, 21:20
Otoz prace w Uk zaczalem w styczniu, totez w tym miesiacu dostalem konto w
banku lloyds (konto classic) + karte debetową, w zeszłym tygdniu dzwonili do
mnie z oddzialu lloyda aby sie ze mna spotkac, byłem dzis na spotkaniu na
którym zaproponowano mi wymiane karty debetowej na kredytową na co sie
zgodziłem, podpisałem pre-contract i karte mam otrzymac lada dzien..i tu moje
pytania czy obie karty debetowa i kredytowa beda aktywne i bede mógł ich
uzywac (wg. Pana który mnie obsługiwał obie bede mógł używać)..ale nie wiem
czy tak jest w rzeczywistości, a jak tak to obie beda przypisane do jednego
mojego konta tak??nie dostane innego na kredytowa??..i pytanie 2) niebawem za
pare miesiacy wyjezdzam do polski na niewiem jak długo-moze na stałe, czy bede
musiał płacic cos za posiadanie konta i kart z polski kiedy nie bedzie na
koncie funduszy i nie bede pracował juz w UK, to samo pytanie zadałem tez Panu
co mnie obsł. powiedział ze jest to zupełnie za darmo i nie wazne czy sa
fundusze na kocie..czy tak jest w rzeczywistosci???

Prosze o odpowiedź i z góry bardzo dziękuje..
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.lutn.cable.ntl.com 04.08.08, 21:25
      prosze dajcie odpowiedz bo nie wiem czy dobrze zrobilem biorac ta karte, nie
      chce placic za nia ani wplatac sie w jakies kruczki itp i puzniej miec kłopoty
      przez to..
    • Gość: A Re: LLOYDS karta kredytowa IP: 78.32.65.* 04.08.08, 23:27
      Zawsze mozesz zamknac konto karty kredytowej przed wyjazdem. Jak jej nie
      bedziesz uzywal to nie bedziesz za nia placil.
      Jesli masz konto z serii darmowych i nie wejdziesz w debet to tez nie powinno
      byc problemu. Ale jesli wyjezdzasz na stale to po prostu zamknij konto dla
      swietego spokoju.
      • javus Re: LLOYDS karta kredytowa 04.08.08, 23:34
        * Wiekszosc kart kredytowych w uk jest darmowych.
        * Karta kredytowa i current account to 2 roznie sprawy, tak jak bys mial 2 konta.
        * nie uzywasz to nie placisz chyba ze wzieles jakies dotaki, np RAC czy ubezpieczenie telefonu w pakiecie.
        * Ja raczej przed wyjazdem bym powiedzial ze wyjezdzam za granice na jakis czas i zeby poczte ci wysylali do polski bo czasem moze sie zdarzyc ze wysla ci odnowiana karte na nowy adres. Zamkniecie nei jest chyba dobrym rozwiazaniem.

Pozdro
        Javus
        • Gość: Arek Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.lutn.cable.ntl.com 05.08.08, 09:18
          z ta poczta to dobry pomysł...
          ***czy bede mógł uzywac karty debetowej i kredytowej..obie chyba beda wazne i
          aktywne gdy uaktywnie kredytówke???czyz tak?
          • javus Re: LLOYDS karta kredytowa 05.08.08, 09:33
            tak obie beda aktywne, tylko pamietaj zeby splacic karte kedytowa bo
            inaczej "late fee" cie wykonczy jak wrocisz do polski. Pamietaj zeby
            nei zgodzic sie na tzw payment protection to jest lipa i pewnie nie
            bedziesz tego potrzebowal a w zaleznosci od karty beda ci dokladac
            od 65-97p za kazde 100 funtow wydane, ale tak sie zastanawiam po co
            ci brytyjska karta kredytowa skoro wracasz do polski ? Konto
            osobiste rozumiem ale karta? Pewnei i tak nie dadza ci wiecej niz
            300 funtow kredytu na poczatek?

> z ta poczta to dobry pomysł...
            > ***czy bede mógł uzywac karty debetowej i kredytowej..obie chyba
            beda wazne i
            > aktywne gdy uaktywnie kredytówke???czyz tak?
            • Gość: Arek Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.lutn.cable.ntl.com 05.08.08, 09:46
              dali mi 500F, a wlasnie mam ta opcje za za kazde wydane 100F zabieraja mi 67p,
              tylko sie zastanawiam czy słowo wydane oznacza takze pobranie kasy z bankomatu
              czy tylko zakupy??jak myslisz??wiem ze ta karta nie oplaca sie wycoagac kasy z
              bankomatu bo to strasznie kosztuje, dlatego tez nie bede tego robil, do tego
              bede uzywal zwykłej debetówki...
              • Gość: A Re: LLOYDS karta kredytowa IP: 217.33.252.* 05.08.08, 10:18
                To napisz do nich list, ze nie chcesz payment protection. Czasami daja te usluge
                nawet jak sie jej nie wybierze i nie chce sie jej.
              • javus Re: LLOYDS karta kredytowa 05.08.08, 14:20
                * 67p to nei majatek ale po co placic. Zrezygnujesz dzwoniac do
                nich.
                * Wybieranie kasy z karty kredytowej to najwieksza z mozliwych
                glupot, nigdy nawet o tym nie pomyslalem. Z tego co mi sie wydaje to
                nei dosc ze placisz jakas tam oplate (pewnie miedzy 2-3%)
                jednorazowo to jeszcze naliczaja zwykle odsetki od dnia wybrania
                kasy.
                * Jedno wiem na 100% jesli jechalbym do polski to konto bym sobei
                zostawil z karta debetowa a kredytowke bym zamknal.

Pozdro
                Javus
                • Gość: MAX Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.centertel.pl 07.08.08, 23:48
                  I TAK I NIE. JA WYJECHALEM NA DLUZSZY CZAS I NIC NIE ZAMYKALEM ALE CIAGLE
                  MONITOROWALEM ON LINE. KARTA KREDYTOWA MALO UZYWANA I SPALCANA NA CZAS ROBI CI
                  NIESAMOWITY CREDIT RATING. ZAKUP CO 2 MIESIACE NA 4 FUNTY ZROBI CI DOBRZE JAK GO
                  SPALCISZ NA CZAS CZYLI OD RAZU. GDY WROCILEM DOSTALEM LIMIT 10 TYS FUNTOW.
                  JEZELI WYJEZDZASZ NA ZAWSZE NIE ZOSTAWIAJ SMRODU PO SOBIE ORAZ DLA INNYCH
                  RODAKOW I ZAMKNIJ WSZYSTKO. JEZELI PLANUJESZ WROCIC ZA ROK CZY DWA ZOSTAW I DBAJ
                  O TO JAK O ZYLE ZLOTA. ODPLACI CI SIE TO NA PRZYSZLOSC.
                  • Gość: xxxdrk Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.opera-mini.net 08.08.08, 17:46
                    Arek, dostaniesz nie jedna a dwie karty kredytowej - mastercard i american express. Przydatna rzecz - czesto sklepy internetowe jednej moga nie zaakceptowac. Karty maja osobne konto - na nie wplacaj kase do 15 kazdego miesiaca - tzn splac wszystko przed wyjazdem do polski (najszybciej jak wplacisz w banku, przelew idzie 2-3 dni).
                    • Gość: A Re: LLOYDS karta kredytowa IP: 217.33.252.* 08.08.08, 18:27
                      Najszybciej to jest przez bankowosc internetowa i pieniadze dochodza tego samego
                      dnia wieczorem.

Jesli jakiejs karty nie beda gdzies akcetowac to Amexu. Mastercard akceptuja
                      wszedzie. Wiec ten Amex jest zbedny tak naprawde.
    • Gość: Infolinia Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.08.08, 18:33
      Karta kredytowa to fajna rzecz, ale trzeba umiec jej uzywac.
      Nieumiejetnie uzywana karta KREDYTOWA kosztuje bardzo drogo.
      Zanim sie zdecydujesz na uzywanie tej karty poczytaj sobie o kartach gdzies w
      internecie.

Payment protection oznacza, ze te 67p bedzie pobierane za kazde rozpoczete 100
      funtow kredytu, czyli jezeli wydasz 100.01 zaplacisz £1.34 ubezpieczenia - a to
      oznacza, ze Twoje zakupy beda o ponad 1% drozsze, niz Ci sie wydaje.

Przy pomocy karty kredytowej NIE WOLNO (znaczy wolno, ale to bardzo glupie)
      wybierac gotowki (bankomaty, cashback), bo koszty takiej operacji sa olbrzymie.

Nie wiem jak karty kredytowe, ale karty debetowe Lloydsa sa bardzo drogie przy
      korzystaniu z nich zagranica.
      • Gość: ona Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.range86-154.btcentralplus.com 08.08.08, 23:57
        Karty debetowe lloyds nie sa wcale drogie za granica. ok 1£ za wybranie z bankomatu.
        • javus Re: LLOYDS karta kredytowa 09.08.08, 11:17
          1 funt za operacje to chyba standard u mnei tez tyle jest w Halifax-ie.
        • Gość: Infolinia Re: LLOYDS karta kredytowa IP: 89.240.45.* 09.08.08, 22:20
          Prowizja za wyplate zagranica przy uzyciu karty Visa Debit z Lloydsa to 3% +
          1.5% ale to 1.5% to nie mniej niz £2 i nie wiecej niz £4.

Nie tak malo, jakby sie moglo wydawac. Za wyplate £100 prowizja wyniesie £5
          • javus Re: LLOYDS karta kredytowa 10.08.08, 13:53
            ja mowie o platnoscia karta debetowa. a nie wybieraniem pieniedzy.
            • Gość: Infolinia Re: LLOYDS karta kredytowa IP: 78.146.196.* 10.08.08, 21:25
              > ja mowie o platnoscia karta debetowa. a nie wybieraniem pieniedzy.

Tez drogo: 1.5% ale nie mniej niz £2.
              Lloyds nie jest dobry do podrozowania za granice i tyle.
          • Gość: ona Re: LLOYDS karta kredytowa IP: *.range86-144.btcentralplus.com 10.08.08, 21:11
            bylam niedawno w Polsce i wybieralam rozne sumy: nawt i 100£ i nigdy nie pobrali
            mi wiecej niz 1£. powaznie. no i przelicznik walutowy nie byl taki zlyna 100£
            stracilam jakies 4 zl w porownaniu do kantoru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka