Dodaj do ulubionych

aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!!

IP: *.40.112.158.sub.mbb.three.co.uk 09.10.08, 20:09
aLE DZIS FUNT POLECIAL NA dno!!!!!!!20GROSZY W CIAGU PARU GODZIN!!!
Zmywakom talerze z rak powypadaly...Oby do swiat niebyl po 2,10zl bo
takie sa najczarniejsze prognozy.....Sam stracilem bo wiedzialem ze
zacznie pikowac w dol tylko myslalem ze za kilka dni sie
zacznie:/mialem doczekac do 4,50, sprzedac 100 000f i ulokowac w
nieruchomosci na wynajem w PL .Natepny tydzien wszystko rozstrzygnie
albo poleci do 2,10-2,80 albo bedzoie sie trzymal w okolicach 4zl

waluty.onet.pl/NN,23,1W,wykres.html
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: *.aster.pl 09.10.08, 20:31
      sorry za złośliwość, ale za 450 000 PLN, nawet po znormalnieniu
      nieco cen, to możesz kupić nieruchomość (1), a nie nieruchomości...
    • Gość: bynioz Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: *.mia.three.co.uk 09.10.08, 20:33
      ukształtował się nowy trend, barzdo wyraźny i stabilny choć wahania
      duże ale to norma ostatnio... a te twoje 2 zł to jakiś zły sen
      miałeś i wierzysz w niego, czy co?
    • Gość: amaro Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: 89.240.2.* 09.10.08, 21:23
      Jeszcze niedawno był po 4 z malutkim ogonkiem, wtedy nie pisałeś o dnie.
      Dlaczego, przewidziałeś oczywiście ?!?. A teraz 2 pln na święta, następny
      tydzień rozstrzygnie - prorok? Sprzedać 100000f, ja bym się na twoim miejscu nie
      spieszył, nie martw się drobnymi, każdy polak w uk ma takie zaskórniaki, damy radę.
    • sempron5 Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! 09.10.08, 22:04
      Oto odpowiedz na twoją marną zaczepkę,to samo czeka Polskę już w
      niedługim
      czasie.gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,5792991,Gwaltowne_z
      alamanie_kursu_wegierskiego_forinta.html
    • Gość: maecki Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: 83.1.88.* 09.10.08, 22:40
      A widziales ile rosl ostatnio?

Wydaje sie, ze pojdzie jeszcze w gore, nawet do 4.70. Albo przez jakis czas
      bedzie sie kolatal w okolicach 4.40, ale stawiam raczej na to pierwsze. Tak wiec
      prognozowane 3.50 na swieta zagrozone, niestety dla mnie(2.10?, o tak dobrze to
      nie ma :)). Krotkoterminowo, moze byc roznie, nie wiem, ale dlugoterminowo
      bedzie imo spadal wobec zl, az do czasu wprowadzenia euro w PL, wiec mozliwe ze
      zobaczymy po 2.10 kiedys :)

A na dzisiaj, raczej up.
      • korkix78 Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! 09.10.08, 22:51
        Maecki, jeszcze pae tygodni temu myslalem podobnie, ale teraz zamykam morde bo
        mysl i mysle, i nic nie umiem wymyslec.
        Szacunek ze jestes w stanie zaryzykowac jakiekolwiek prognozy co do walut w
        obecnym czasie.

Ja przyznam pojecia nie mam zielonego, turkusowego a
        ni szmaragdowego jak to sie potoczy w przeciagu najblizszych miesiecy.

KAzdy scenariusz wydaje mi sie realny, i widze argumenty po obu stronach
        walutowej barykady.
    • xiv Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! 09.10.08, 23:39

to dopiero odkrycie - po tygodniu odreagowal na zmiane:
      waluty.onet.pl/NN,23,1M,wykres.html
      po pierwsze BoE ucial stope o 50 puntków, co oslabilo funta

po drugie podczas zawieruchy ludzie uciekaja od slabych walut, wiec po chwilowym
      wybiciu z trendu spodziewalbym sie raczej ruchu funta w gore

historia z forintem jest chyba nie adekwatna - polskie banki dzieki swojej
      zasciankowosci dobrze sie trzymaja (tak jak ultra konserwatynwy LloydsTSB)

a moi znajomi z antypodów na gwalt zaczeli sprzedawac funty dwa dni temu,
      twierdzac ze taki dobry kurs sie nie powtorzy - pozyjemy, zobaczymy
      • Gość: tiptop Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: 149.254.200.* 10.10.08, 00:46
        Polskie banki moze i zasciankowe, ale ich wlascicielami sa banki zachodnie.
        Jezeli kiedykolwiek pracowales dla miedzynarodowej firmy, to wiesz, ze klopoty w
        centrali oznaczaja klopoty na prowincji. Inny bank nie pozyczy, to pozyczy
        wlasny, gdzies we wschodniej europie.
    • jeff.lebowski Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! 10.10.08, 05:54
      Już się funt naspadał? Bo ja widzę na forexie, że mocno odreagował, wybił ostatni szczyt i obecnie jest w okolicach 4,51 PLN.
      2.10 ??? To by dopiero było. Niestety nie zanosi się na to. Nie zanosi się nawet na to żeby wrócił do okolic 4 PLN. Skończył się czas silnego złotego. Trendy długoterminowe zarówno na funcie jak i euro oraz dolarze są wzrostowe i złoty będzie tracił czy to się komus podoba czy nie. Tylko czekać jak dzisiaj na GPW krew się poleje. W USA nie wytrzymali, Japonia już na ponad -10% ! Jeśli tak lubisz oglądać kursy NBP czekaj z niecierpliwością na dzisiejszy. Gwarantuje, że się zdziwisz. Miłego dnia. :)
    • staruch Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! 10.10.08, 12:36
      Gość portalu: bankier napisał(a):

> aLE DZIS FUNT POLECIAL NA dno!!!!!!!20GROSZY W CIAGU PARU GODZIN!!!
      > Zmywakom talerze z rak powypadaly...

Mnie jako 'zmywakowi' (niezupełnie ale blisko) talerz z ręki ciołku
      nie wypada z powodu kursu funta, bo nawet jeśli spada, to moja
      strata z tego wynikająca mnie wali, bo nie mam zaoszczędzonych stu
      tysięcy. Wyczuwasz różnicę? Ty posiadasz sto tysiaków i po nocach
      kursa sprawdzasz i sraczki dostajesz, gdy ci 20gr funt spadnie, a ja
      nie mam stu tysiaków i śpię spokojnie, He he he he he he he he he he
    • korkix78 Wodospad zapi*** w gore.4,60 przekroczone.Co dalej 16.10.08, 18:06
      > aLE DZIS FUNT POLECIAL NA dno!!!!!!!20GROSZY W CIAGU PARU GODZIN!!!
      > Zmywakom talerze z rak powypadaly...Oby do swiat niebyl po 2,10zl
      bo
      > takie sa najczarniejsze prognozy.....mialem doczekac do 4,50,
      sprzedac 100 000f i ulokowac w
      > nieruchomosci na wynajem w PL .Natepny tydzien wszystko
      rozstrzygnie
      > albo poleci do 2,10-2,80 albo bedzoie sie trzymal w okolicach 4zl

I oto nastal nam nastepny tydzien. Przed niespelna godzina na
      forexie 4,61 - ale to sie zmienia jak nastroj kobiety w ciazy.

www.money.pl/pieniadze/forex/waluty/forex,gbppln.html
      Co na to talerze?
      Czyzby analogicznie, wszystkim do rak powpadaly? :P

Ciekawe co sie bedzie dzialo w listopadzie?
      Konia z rzedem ze swieca szukac.. ;>
      • xiv Re: Wodospad zapi*** w gore.4,60 przekroczone.Co 17.10.08, 09:24

prz takich nastrojach - stawiam na piatke
        • Gość: milo Re: Wodospad zapi*** w gore.4,60 przekroczone.Co IP: *.brnt.adsl.virgin.net 18.10.08, 00:59
          A ja sie wlasciwie zastanawiam, na czym tak naprawde polega analizowanie i
          przewidywanie kursow walut.
          Przeciez jeszcze calkiem niedawno wszyscy analitycy w kraju piali z zachwytu
          jaki to zloty jest mocny i dalej sie umacnia, a funt z koncem roku dobije do 3,5zł.
          Teraz zaledwie kilka tygodni pozniej ci sami "analitycy" mowia tylko o trendzie
          spadkowym zlotego...
          Coz wiec to za metoda? Wrozenie z fusow?
          • korkix78 Analitycy 18.10.08, 09:30
            Analitycy to sobie mowia rozne rzeczy.
            Niektorzy potrafia nawet niezle przewidziec, ale cala chmara przewiduje
            nielepiej niz ja i Ty (mowiac wprost: duzo gorzej).

Na poczatku roku WIG20 byl ok 3000, wczoraj skonczyl na 1779- czyli poziom o 40%
            nizszy.

A np, w styczniu tego roku 2008 roku:

"Warszawa, 10.01.2008 (ISB) - Pioneer Pekao Investment Management (PPIM)
            spodziewa się, że indeks WIG 20 wzrośnie w tym roku o 10-15%,

Zdaniem Iwańskiego, rynek akcji globalnie będzie zachowywał się lepiej, niż
            rynek obligacji.

(..) prognozy mówią o 18-proc. wzroście WIG20 w tym roku, ale biorąc pod uwagę
            ryzyka będzie to ok. 10-15%, ale raczej bliżej 15%" - dodał.

"Zakładamy, że nie będzie recesji w Stanach Zjednoczonych, a jedynie
            spowolnienie gospodarcze. Spodziewamy się bowiem mocnego wsparcia konsumpcji
            poprzez kolejne obniżki stóp procentowych (50 pkt bazowych) i zapowiadane przez
            amerykański rząd ulgi podatkowe" -

Cale pol roku pozniej:

"PZU Asset Management spodziewa się w drugim półroczu 2008 roku poprawy
            koniunktury na warszawskiej giełdzie i wzrostu WIG-u 20 o około 15 proc do
            3.000-3.100 pkt - poinformował na konferencji prasowej Adam Drozdowski, doradca
            inwestycyjny PZU Asset Management."

www.infonews.kredytpol.pl/14411.html
            Podobnie z nieruchomosciami w UK, w Stanach co rusz ktos oglasza od ponad roku ,
            ze "najgorsze za nami" itp itd.

Niestety, do analitykow bez nabierania dystansu, nie podchodz.

--
            Wasz KorkiX (Zem)
            • Gość: bankier Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po funcie!! IP: *.lei3.cable.ntl.com 28.10.08, 16:16
              Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po funcie!!Wszyscy obrotni
              sprzedali dolary do piatku,nieliczne niedobitki wczoraj-mowie tu o
              najleszych specach z branzy--4,85 byl 5 dni temu dzis 4,63 i sie
              stacza po rowni pochylem-ale na koncy widze...PRZEPASC!!!Na swieta
              3,20-do3,60-w tych widelkach bedzie funt!!!Dolar poleci do 1,80 i
              wtedy wszyscy chca kupic-teraz smiejemy sie z baranow co dolce
              kupili za 3,10:):):)Owczy ped ku glupocie!!!Ja mam malo funtow na
              wymiane wiec specjalnie nie oplacalo mi sie leciec,a stad niechce
              wymieniac-najwyzej strace te kilka tysiecy zlociszy--co denerwuje--
              funt jak paliwo na polskich stacjach-jak w gore to powoutku o 0,10%
              jak w dol to minimum 2%...Jak w poniedzialek bedzie 4,10-4,20 to sie
              wk..wie!!
              • Gość: A Re: Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po fun IP: 217.33.252.* 28.10.08, 16:21
                Akurat mam odwrotna sytuacej i nizszy funt jest dla mnie lepszy. Mam zamiar
                wejsc w posiadanie wiekszej ilosci zlotowek i czekam na dobry moment wymiany.
                • Gość: bankier Re: Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po fun IP: *.lei3.cable.ntl.com 28.10.08, 20:24
                  Gość portalu: A napisał(a):

> Akurat mam odwrotna sytuacej i nizszy funt jest dla mnie lepszy.
                  Mam zamiar
                  > wejsc w posiadanie wiekszej ilosci zlotowek i czekam na dobry
                  moment wymiany.

Cos pomieszales!Chcesz miec zlotowki i czekasz na niski kurs funta??
                  • Gość: A Re: Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po fun IP: 78.32.65.* 28.10.08, 21:21
                    Co pomieszalam? Bede miala zlotowki i bede chciala je wymienic na funta po
                    najniszym mozliwym kursie funta, zeby dostac jak najwiecej funtow za moje zlotowki.
                    • Gość: bankier Re: Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po fun IP: *.lei3.cable.ntl.com 29.10.08, 00:56
                      Gość portalu: A napisał(a):

> Co pomieszalam? Bede miala zlotowki i bede chciala je wymienic na
                      funta po
                      > najniszym mozliwym kursie funta, zeby dostac jak najwiecej funtow
                      za moje zloto
                      > wki.

Ale tu to raczej zeby miec zety to trzeba cos w zamian dac
                      np.funty,$,euro itd-chyba ze ma sie drukarnie to co innego;) lub
                      jeszcze inna metoda to byc w tym 0,5% polakow co"zarabiaja"500 000zl
                      na miesiac podnoszac srednia 99% ktorzy dostaja 1000zl netto,,..
                      A po co te funty???Rozumiem ze chcesz kupic duuuuuuuuzo funtow i
                      wydac w UK-na zycie lub inwestycje np.nieruchomosci(i tu odradzam-
                      pomysl dobry,ale cena/jakos tych wszystkich domow w uk to paranoja-
                      moj chomik mial 20lat temu lepiej wykonany domek na"PRACA i
                      TECHNIKA" w szkole niz te domy dla ludzi tu-te patalachy robia taki
                      szajs ze...)...Bo chyba nie zamierzasz kupic funtow i ich trzymac w
                      skarpecie???Funt bedzie sie zblizal cenowo(tracil)do euro i dolara
                      wiec sie nie oplaca go wogole trzymac-nadmiarow szybko sie pozbywac
                      lub zamieniac KIEDY JEST OKAZJA-(nie teraz jak to matoly porobily i
                      kupili $ po 3,10)na dolarki lub jeny japonskie-teraz dolar zaczyna
                      spadac-USA "rozkazaly"OPEC zwiekszyc wydobycie ropy zeby jej cena
                      wzrosla a co za tym idzie zeby ruszyla ich gospodarka,a nasza
                      dostala w du..e no i zeby nam w UK doj..c -tak busz i jego
                      przydupasy dziekuja nam....Na szczescie nasze IRAN pokazal gest
                      Kozakiewicza USA i zeby jankesom doje..c ZWIEKSZYLI wydobycie ropy o
                      milion barylek-czyli spowolnia nagly wzrost cen w PL i spadek duuuzy
                      walut...P.s ropa staniala o 60%-czy w Pl wszystko tez tak stanialo??
                      bo niewiem czy kielbase brac z UK do pl??:)
                      • Gość: bankier Re: Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po fun IP: *.lei3.cable.ntl.com 29.10.08, 01:05

> Gość portalu: A napisał(a):
                        >
                        > > Co pomieszalam? Bede miala zlotowki i bede chciala je wymienic
                        na
                        > funta po
                        > > najniszym mozliwym kursie funta, zeby dostac jak najwiecej
                        funtow
                        > za moje zloto
                        > > wki.
                        >
                        > Ale tu to raczej zeby miec zety to trzeba cos w zamian dac
                        > np.funty,$,euro itd-chyba ze ma sie drukarnie to co innego;) lub
                        > jeszcze inna metoda to byc w tym 0,5% polakow co"zarabiaja"500
                        000zl
                        > na miesiac podnoszac srednia 99% ktorzy dostaja 1000zl netto,,..
                        > A po co te funty???Rozumiem ze chcesz kupic duuuuuuuuzo funtow i
                        > wydac w UK-na zycie lub inwestycje np.nieruchomosci(i tu odradzam-
                        > pomysl dobry,ale cena/jakos tych wszystkich domow w uk to paranoja-
                        > moj chomik mial 20lat temu lepiej wykonany domek na"PRACA i
                        > TECHNIKA" w szkole niz te domy dla ludzi tu-te patalachy robia
                        taki
                        > szajs ze...)...Bo chyba nie zamierzasz kupic funtow i ich trzymac
                        w
                        > skarpecie???Funt bedzie sie zblizal cenowo(tracil)do euro i dolara
                        > wiec sie nie oplaca go wogole trzymac-nadmiarow szybko sie
                        pozbywac
                        > lub zamieniac KIEDY JEST OKAZJA-(nie teraz jak to matoly porobily
                        i
                        > kupili $ po 3,10)na dolarki lub jeny japonskie-teraz dolar zaczyna
                        > spadac-USA "rozkazaly"OPEC zwiekszyc wydobycie ropy zeby jej cena
                        > wzrosla a co za tym idzie zeby ruszyla ich gospodarka,a nasza
                        > dostala w du..e no i zeby nam w UK doj..c -tak busz i jego
                        > przydupasy dziekuja nam....Na szczescie nasze IRAN pokazal gest
                        > Kozakiewicza USA i zeby jankesom doje..c ZWIEKSZYLI wydobycie ropy
                        o
                        > milion barylek-czyli spowolnia nagly wzrost cen w PL i spadek
                        duuuzy
                        > walut...P.s ropa staniala o 60%-czy w Pl wszystko tez tak
                        stanialo??
                        > bo niewiem czy kielbase brac z UK do pl??:)

BLAD W DRUKU-oczywiscie USA kazaly OPEC ZMNIEJSZYC!!wydobycie zeby
                        nam w europie i szczegolnie PL doje..c
                        • Gość: zgrozza Re: Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po fun IP: 207.218.42.* 29.10.08, 10:32

> BLAD W DRUKU-oczywiscie USA .......

A co to za roznica czy to blad czy nie blad, tego nijak nie da sie czytac...
                      • Gość: A Re: Mogl chociaz tydzien k..a poczekac-juz po fun IP: 217.33.252.* 29.10.08, 11:32
                        PLN bede miala z inwestycji w Polsce. Nie mowilam, ze chce je wymienic juz
                        dzisiaj czy jutro. Ale bede czekala na dobry moment, zeby dostac jak najwiecej
                        funtow.

Tak chce kupic mieszkanie w UK, bo mam dosc mieszkania w wynajmowanym. Nie
                        musisz mnie uswiadamiac co do brytyjskiego budownictwa mam swoj poglad
                        wyrobiony, ale mieszkac gdzies musze.

• Gość: bankier Leci,leci,leci............ IP: *.lei3.cable.ntl.com 29.10.08, 17:20
                          Leci,leci,leci............pare stowek bede w plecy do poniedzialku:/
                          bedzie lecial caly czas--jak zacznie isc w gore dluzej niz 2-3dni
                          WTEDY MOZNA kupowac-ale poczekaj az bedzie GRUBO PONIZEJ
                          4ZL...Znajac mego pecha im wiecej bede mial funtow tym bedzie on
                          tanszy!Do swiat spokojnie bedzie ponizej 4zl--chociaz slyszalem
                          opinie ze funt bedzie mial 2 na poczatku:)i to mowil mi koles co
                          przewidzial dolara po 2zl,kupic wtedy i tydzien temu sprzedal-teraz
                          wlozyl kase na lokate bo czeka az mieszkania lekko stanieja i kupi
                          za to(za sam ZYSK-nie za calosc)2-3 mieszkania w PL w duzych
                          miastach.
                          • Gość: walutowiec Re: Leci,leci,leci............ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 22:59
                            > WTEDY MOZNA kupowac-ale poczekaj az bedzie GRUBO PONIZEJ
                            > 4ZL...Znajac mego pecha im wiecej bede mial funtow tym bedzie on
                            > tanszy!Do swiat spokojnie bedzie ponizej 4zl--chociaz slyszalem
                            > opinie ze funt bedzie mial 2 na poczatku:

-----

Mówimy o funcie egipskim?
    • Gość: maecki Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: 83.1.88.* 04.11.08, 20:48
      I lecimy tam gdzie bylismy. Chociaz funt ladnie przekroczyl te moje 4.70, i
      doszedl do 5 z hakiem, to jednak sposob w jaki tam pozostal i jak spadl mowi o
      tym, ze nikt tyle za funta nie zamierza placic.

Kurs zostal zbity bardzo szybko i bardzo dynamicznie, odskoczyl jak oparzony,
      rynek nie akceptuje takich cen, price rejected, przedostatnia swieczka na
      miesiecznym.

stooq.com/q/?s=gbppln&c=5y&t=c&a=lg&b=1

Wg mnie bedzie spadal, zobaczymy jak nisko poleci, ale oficjalna juz recesja w
      WB i wobec tego zapowiedz/oczekiwanie na ciecie stop przez BoE podtrzymuja
      mozliwosc ceny funta w okolicach 3,50 zl na swieta. Tylko nie wiem ktore hehehe
      :) Stopy maja spasc porzadnie, w 2009 roku maja dojsc do poziomu, w ktorym beda
      o polowie nizsze niz teraz...moze to i by byla dobra wiadomosc dla tych co placa
      mortgage, jednak okazuje sie, ze wnawet w przypadku 1% obnizki stop przez BoE na
      rynek detal. i do klientow bankow dochodzi tylko obnizka w wysokosci 0.2% :(

• staruch Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! 05.02.09, 13:58
      Tak tylko podciągam w ramach przypomnienia, analytycy zakichani.

A, i jeszcze jedno: uwielbiam motyw opowiadania, że spadek złotówki
      jest spowodowany przez ZAGRANICZNYCH SPEKULANTÓW. Cha cha cha cha
      cha! Żywcem z wczesnego PRL-u wzięte.
      • Gość: from Europe Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: 86.44.211.* 05.02.09, 18:54
        staruch napisał:

> A, i jeszcze jedno: uwielbiam motyw opowiadania, że spadek złotówki
        > jest spowodowany przez ZAGRANICZNYCH SPEKULANTÓW. Cha cha cha cha
        > cha! Żywcem z wczesnego PRL-u wzięte.

Wczoraj ogladalem jakis polski program informacyjny na pierwszym programie
        chyba, w ktorym bylo o wpadce w sidla zagranicznych spekulantow i nie wiedzialem
        czy oni to na serio gadaja czy zartuja, a pierwszy moj komentarz to bylo podobne
        spostrzezenie - zywcem z PRL-u. Dzisiaj tez bede ogladal, moze bedzie cos o
        urokach rzuconych przez zle moce.
      • xiv Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! 05.02.09, 21:34

> Tak tylko podciągam w ramach przypomnienia, analytycy zakichani.

ech - dzisiejsze trole, nawet dwóch zdań z sensem nie potrfią napisać...

napisałem powyżej, że stawiam na piątkę i jest piątka; fakt myślałem, że będzie
        szybciej - w grudniu

> A, i jeszcze jedno: uwielbiam motyw opowiadania, że spadek złotówki
        > jest spowodowany przez ZAGRANICZNYCH SPEKULANTÓW. Cha cha cha cha
        > cha! Żywcem z wczesnego PRL-u wzięte.

Nawet z późnego, ale nie o to chodzi. Polska waluta jest łatwo "grywalna". Po
        prostu obroty są takie małe, że łatwo przy pokaźniejszej sakiewce wpłynąć na
        rynek. Można to nazwać spekulacją, można nazwać walutowym pokerem. Fakt jest
        tylko taki, że akurat mocne ręce w tej grze mają instytucje zagraniczne.
        • Gość: from Europe Re: aLE DZis funt polecial NA dno!!!!!!! IP: 86.44.211.* 05.02.09, 23:35
          Poczulem sie tez wywolany do tablicy w zwiazku ze spekulacjami :)

Od ponad roku mozna zaobserwowac spadek zainteresowania gielda i papierow
          wartosciowych przez inwestorow z zagranicy, kapital portfelowy odplywa tez od
          dluzszego czasu, kryzys w USA (ktory, do niedawna wedlug opinii polskich
          analitykow nie mial miec komletnie zadnego wplywu na polska gospodarke, opinie,
          ktore mnie dziwily), wiele,wiele miesiecy wstecz wyrazne sygnaly o zblizajacym
          sie kryzysie globalnym, podpompowany zloty.
          Wczoraj bylo wszystko cacy a dzisiaj dogadalo sie prawdopodobnie kilka
          bankow/spekulantow jeszcze nie wiadza skad, kto, gdzie i jak i graja na slabego
          zlotego. W takiej sytuacji stwierdzenia z dnia na dzien ze nagle oto wpadlismy w
          sidla spekulantow sa co najmniej dziwne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka