Dodaj do ulubionych

Przestroga dla zadłużonych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 01:15
Przestroga dla wszystkich zadłużonych aby nie szukali pomocy w Centrum Ochrony
Dłużnika w Krakowie,napewno wam nie pomogą bo im raczej zależy na pobraniu
płatności niż na wynegocjowaniu warunków restrukturyzacji z bankami.Odpowiedz
z banku jest zawsze negatywna a kolejne pismo jest już za kolejną opłatą.Są to
pieniądze wyrzucone w błoto.Ja byłam naiwna i zapłaciłam 1500 zł a markety
kredytowe tylko im klijentów narajają i przychwalają o skuteczności.To nie
prawda-nie maja żadnej skuteczności.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zadowolna Re: Przestroga dla zadłużonych IP: 77.236.0.* 26.05.10, 00:00
      Ja nie pozwolę sobie tak obrażać firmy ktora mi życie uratowała. Dzięki nim moge
      teraz życ normalnie bez tej windykacji ciągle. W moim przypadku załatwili wszystko.
      • Gość: rentgen Re: Przestroga dla zadłużonych IP: 195.234.20.* 26.05.10, 08:50
        wszystko to zbyt wiele, nawet dla pracowników...
        • unhappy Re: Przestroga dla zadłużonych 26.05.10, 15:00
          Myślisz, że są przeciążeni i trafia ich rozdwojenie jaźni tudzież inne przypadłości?
          • Gość: Pozytyw Re: Przestroga dla zadłużonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 20:17
            To najlepsza firma na rynku. Ja korzystałam i wszystko było w porządku. A te
            inne firmy co to niby zajmują się oddłużaniem to naciągacze są, bo już koleżankę
            wyrolowała taka firma.
            • Gość: tata Re: Przestroga dla zadłużonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:39
              Tak tak najlepsza firma a inne to badziewie .A świstak siedzi i
              zawija sreberka ...
    • real_mr_pope Re: Przestroga dla zadłużonych 09.06.10, 22:53
      Zadowolonych z usługi COD chciałbym uprzedzić, że ich IP jest widoczne i
      naprawdę nie jest trudno zorientować się, że peany pochwalne pisze tylko kilka
      osób. Gdyby jeszcze nie te zmiany nicków... Wystawiacie złe świadectwo własnej
      firmie.
      • Gość: Zbulwersowny Re: Przestroga dla zadłużonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 22:13
        A co moderator, który pewnie ma dostęp do całych adresów ip, powie o krytyce ich
        pracowników względem konkurencyjnych firm?
        • real_mr_pope Re: Przestroga dla zadłużonych 11.06.10, 17:56
          Jak widzę posty wpisywane pod różnymi nickami, sugerującymi że piszą rózne
          osoby, a sprawa dotyczy tak delikatnych kwestii jak wiarygodność firmy, to też
          kasuję.
          • Gość: L Re: Przestroga dla zadłużonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 01:17
            I tak powinno być:). Oczernianie w sieci, to w branżach o niewielkiej liczbie
            konkurentów niechlubny, ale skuteczny sposób na podnoszenie sprzedaży. Tylko
            odpowiedzialne moderowanie może utrudnić takie praktyki.
    • bartosz.sliwban Re: Przestroga dla zadłużonych 12.06.10, 07:27
      Bądźcie ludzie rozsądni!
      Jak ktoś chce zaliczkę albo prowizję za tylko sam wniosek a nie
      załatwienie sprawy zadłużenia to z góry można zakładać, że to będzie
      oszustwo.
      Sprawnie działające firmy nie chwytają się takich metod.
      • Gość: Obiektywny Re: Przestroga dla zadłużonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 17:23
        A jaki dłużnik z egzekucją komorniczą i licznymi długami zapłaci "po robocie".
        Jak klient potrzebuje pomocy to zazwyczaj rzeczywiście nie ma środków i często
        po zakończeniu procedury - zarówno pozytywnym jak i nie - dalej będzie mu ich
        brakować. Oczywiste jest, że w pierwszej kolejności będzie regulował
        zobowiązania z warunków ugody - i to będzie racjonalna decyzja. Droga do
        egzekucji z umowy kredytu jest znacznie krótsza i pewniejsza niż nakaz zapłaty z
        umowy cywilnoprawnej, do roszczenia z której można podnosić liczne zarzuty:) Jak
        ugody nie wyjdą to też klient nie będzie płacił bo zwyczajnie po/w trakcie
        egzekucji nie będzie miał z czego. Dlatego takie nieliczne firmy które tym się
        zajmują biorą płatności z góry. Nie jest to zresztą jakieś wyjątkowe. Taka praca
        jest co do charakteru podobna usługą prawnym, a znajdźcie prawnika który
        poprowadzi wam sprawę bez wniesienia płatności "z góry". O próbie zawarcia umowy
        płatności od efektu to już w ogóle nikt nawet nie wspomni.
        A inną sprawą jest standard pracy (lub lenistwa) niektórych firm, brak
        przygotowania i wiedzy. Ale to zupełnie inna bajka.
    • Gość: O. Mateusz Re: Przestroga dla zadłużonych IP: 80.51.192.* 20.06.10, 16:33
      tonący
      brzydko się chwyta

Naiwnych nigdzie nie brak - prawda?
      • Gość: Wera Re: Przestroga dla zadłużonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 02:30
        COD jest słabą firmą, bez przygotowania merytorycznego i organizacyjnego - stąd
        ich słaba skuteczność. Ale porównanie do oszustów nie jest najszczęśliwsze bo
        oni, z tego co wiem, nie oszukują swoich klientów. Obiecują co prawda nierealne
        rozwiązania, ale nie nazwałbym tego oszustwem tylko parciem na sprzedaż (banki
        też tak mają) i impotencją w wykonaniu. W każdym razie starają się trochę i nie
        mają zamiaru oszukiwać klientów. Na drodze do skuteczności stoją jednak słabości
        i kiepska reklama (a raczej obrzydliwy spam na forach zarówno pozytywny jak i
        negatywny wobec konkurencji). Tak czy siak porównanie nie jest najszczęśliwsze.
        • bartosz.sliwban Re: Przestroga dla zadłużonych 23.06.10, 09:31
          Nie mają zamiaru bo potem się mówi, że się nie chciało oszukiwać ...
          • Gość: Anna Re: Przestroga dla zadłużonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 03:22
            O co chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka