Dodaj do ulubionych

Buty Lasocki CCC

• Gość: gość buty lasocki to nie buty dawnego lasockiego! IP: *.182.55.10.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.15, 22:06
      Mało kto wie, że buty lasocki nie produkuje lasocki ponieważ sprzedał znak firmowy jakiejś firmie z chin a wszystko co wyprodukowane tam to bubel
      • Gość: czytelniczka Re: buty lasocki to nie buty dawnego lasockiego! IP: *.play-internet.pl 27.02.15, 11:02
        A skąd masz takie lipne informację na temat butów Lasockiego ???? Dla Twojej wiadomości Lasocki jest Firmą polską i buty są produkowane w Polsce a dokładnie w Polkowicach jej jego fabryka. Buty firmy Jenny Fairy i Clara Barson, które są sprzedawane w sieci sklepów CCC są produkowane w chinach ale nie Lasocki więc proszę nie myl pojęć albo skoro wypowiadasz się na forum to uzyskaj najpierw dokładne informacje.
        • martusiaaa2011 Re: buty lasocki to nie buty dawnego lasockiego! 04.03.15, 20:16
          Do kogo można zwrócić się o pomoc w takich przypadkach?

Organizacje konsumenckie i rzecznik praw konsumenta
          Jeśli mamy problem z nieuczciwym sprzedawcą nie musimy od razu biec do prawnika. Najprościej jest skorzystać z pomocy udzielanej przez miejskiego lub powiatowego rzecznika praw konsumenta, który działa przy urzędzie gminy. Pomoc świadczona przez takie osoby jest bezpłatna.

Można także zwrócić się do Federacji Konsumentów albo Stowarzyszenia Konsumentów Polskich ? wystarczy wysłać e-mail z dokładnym opisem sprawy.

Idziemy do sądu

Innym rozwiązaniem naszych problemów może być skierowanie sprawy do polubownego sądu konsumenckiego działającego przy Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej (ich lista znajduje się na stronie UOKiK).

Trafiają tutaj sprawy dotyczące sporów między konsumentami i przedsiębiorcami, które wynikają z umów sprzedaży i świadczenia usług (i dotyczą tylko praw majątkowych).
          Co ważne, sąd rozpatrzy tylko te sprawy, w których wartość przedmiotu sporu nie przekracza 10.000 zł. Wyjątkiem w tej materii jest Sąd Konsumencki w Warszawie, który rozpatruje sprawy bez względu na wartość sporu.

Pamiętajmy także, że sąd polubowny zajmie się rozpatrzeniem sprawy tylko wówczas, gdy zgodzą się na nią obie strony ? to znaczy konsument i przedsiębiorca. Jaką moc mają wyroki takiego sądu? Zarówno wyroki sądu konsumenckiego, jak i wszelkiego rodzaju ugody zawierane przed nim mają taką samą moc, jak wyroki sądów powszechnych (np. może być egzekwowany przez komornika).
          Istotne jest jednak to, że od decyzji sądu polubownego nie można się odwołać ? czyli jest ona ostateczna. Jeśli jednak uznamy, że wyrok jest dla nas niesłuszny, możemy złożyć skargę o jego uchylenie.

Gdy sprzedawca nie chce ugody
          Dużym mankamentem sądownictwa polubownego jest obowiązek wyrażenia na nie zgody zarówno przez konsumenta, jak i przedsiębiorcę. Jeśli jednak sprzedawca nie chce iść z nami na ugodę, wówczas pozostaje nam jedynie skierowanie sprawy do sądu powszechnego.

Inne problemy
          ? Spory transgraniczne ? porad udziela Europejskie Centrum Konsumenckie
          ? Naruszenie zbiorowych interesów konsumentów ? w tym zakresie działania podejmuje Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
        • Gość: Eugeniusz Re: buty lasocki to nie buty dawnego lasockiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.15, 10:21
          Witam . Niestety ktos tu ma rascje , kupilem bury Lasocki w CCC no i niestety buty zaczely sie po nie calym roku rozklejaac tylna czesc podeszwy zaczela sie rozchodzic na dwie czesci ,a srodek korka okazal sie wydmuszka byl pusty. Nie wiem jakie to kiedys byly buty ale wiem jakie sa teraz. Byly to buty seryjnej produkcji wiec inne moge pszypuszczac ze tez takie sa.
        • Gość: ola1976 Re: buty lasocki to nie buty dawnego lasockiego! IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.15, 11:30
          niewazne gdzie produkuja to buble,tez mam problem z reklamacja,jeden obcas pusty mozna palcem scianke uginac a reklamacja odrzucona
    • Gość: hania Reklamacja IP: *.231.15.81.koba.pl 08.04.15, 10:02
      Ludzie co wy piszecie,pracuje w CCC już 5 lat. I widzę co przynosicie buty zajechane brudne śmierdzące kończy się okres 2 lat i niesie takie do reklamacji ,wstydu nie macie na śmietnik z nimi a nie do reklamacji.Wstyd. 2-ga sprawa widzisz ze coś z nimi nie tak to nieś od razu a nie czekasz aż cale się rozpadną i wielce obrażeni ze reklamacja nieuznana.
      • Gość: Aśka Re: Reklamacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.15, 10:40
        Weź się walnij w łeb! Na 4 pary butów Lasocki - trzy pary poszły do reklamacji. O buty bardzo dbam. A wady zaczęły wychodzić po bardzo krótkim okresie użytkowania. Reklamacje zgłosiłam szybko, a i tak był problem.
        • Gość: lamia Re: Reklamacja IP: *.132-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.04.15, 21:48
          chyba wszyscy co pluja na buty od Lasockiego trafiaja na felerne egzemplaze albo kupuja buty za male albo za duze. Kupuje buty tej marki od co najmniej 20 lat i jeszcze zadne mi sie nie rozlecialy w normalnym uzytkowaniu, mam nawet baleriny zamszowe co maja co najmniej 12 lat i za nic nie chca sie rozleciec chociaz goraco sie o to modle, to sa ponadto buty ktore moge wziac z polki w moim rozmiarze bez mierzenia i beda dobre. Mam botki co wynaszam intensywnie od czterech sezonow i ciagle sie nie chca znosic, poza tym to sa jedyne buty na wysokim obcasie co sie daja nosic i nogi sie nie wykrecaja.
    • shitlasocki czerwone skarpety gratis 24.05.15, 15:51
      To co piszecie to jest jedna wielka bzdura. Lasocki dobrą firmą??? To chyba jakaś kpina.
      Kupiłem właśnie buty za 200 zł z czerwonym "wnętrzem" założyłem na dokładnie 20 minut (czyli tyle co włożyłem i przejechałem samochodem do znajomych). Po zdjęciu butów ukazały mi się czerwone skarpetki (zaznaczam, że oryginalnie są grafitowe :). od razu pojechałem oddać buty do reklamacji. W odpowiedzi otrzymałem pismo:

"W obuwiu skórzanym z podszewką naturalnie barwioną może występować farbowanie wnętrza obuwia. Decydując się na zakup takiego obuwia należy mieć świadomość ewentualnych zabrudzeń - informacja zawarta w ulotce dołączonej do każdej pary obuwia. Mając na uwadze powyższe nie stwierdzam wad w obuwiu."

Tak głupiej odpowiedzi na reklamację chyba nigdy nie widziałem i pewnie nie zobaczę...ponieważ jest to szczyt bezczelności. Jak ktoś kupuje buty w CCC od Lasockiego to MUSI przeczytać karteczkę z instrukcją obsługi I... co ważne zwrócić uwagę czy producent informuje nas o tym, że jego buty farbują.

Oznacza to, że Lasocki wie o tym jakie buble sprzedaje i wmawia ludziom, że to przecież jest normalne. Jakoś jak kupiłem buty z Kazara również z czerwonym wykończeniem wnętrza buta nie miałem nawet delikatnego przebarwienia.

CCC i Lasocki to po prostu szmira największa.
      Jutro oczywiście idę z tym do Rzecznika Praw Konsumenta.
      Będę informował w temacie co się dzieje.

Na pewno wszystkim będę odradzał zakup obuwia w CCC i firmy Lasocki.
      • Gość: roza Re: czerwone skarpety gratis IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.15, 16:56
        Jestem Bardzo ciekawa, co dalej z reklamacją butów. Ja mam to samo, tzn .reklamuję czółenka , poniewaz wyściółak pod piętami została uszkodzona i nie da sie chodzić w tym obuwiu. 2 razy już nie chce odebrać tych butów i myślę, że teraz je odeślę do producenta to może tam naprawią, skoro je wyprodukowali. Bo ja i tak w nich chodzić nie mogę i jeżeli mi ich nie naprawia to ostatecznie napisżę do WAISSA do radia. Prosze napisać mi co dalej się zadziało. Musi być wyjście z tej sytuacji
        • Gość: macfrosti Re: czerwone skarpety gratis IP: *.158.218.116.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.15, 20:28
          Witam wszystkich.
          Mi ostatecznie udało się odzyskać pieniądze za buty, ale aż trzy razy były odsyłane do producenta, więc jeżeli macie cierpliwość to po prostu nachalnie oddawajcie je do naprawy, dopóki jeszcze jest gwarancja.
          Pozdrawiam
          • Gość: vbn Re: czerwone skarpety gratis IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.15, 22:56
            Lasocki, buty wizytowe dość ładne (niektóre) ale mają jedną wadę śmierdzą po jakimś czasie mam z tym problem tylko z butami lasockiego, nawet nowe śmierdzą klejem kupiłem jakieś gino rosi i nie ma tego problemu kupiłem je jeszcze raz nowe w nadziej że to była tylko taka partia choć mam bardo duże wątpliwości oraz buty ryłko i badurę by je sprawdzić ile są tak naprawdę warte buty lasockiego !.
    • Gość: Niezadowolona buty CCC IP: 82.139.133.* 25.06.15, 08:28
      zgadzam się z przedmówcami, buty firmy ccc są złej jakości. Sklep zwyczajnie naciąga konsumentów oferując bubel. Sklep ccc należy omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam.
      • Gość: m@r@s Re: buty CCC IP: *.icpnet.pl 27.06.15, 11:34
        No to mieliście i tak wiele szczęścia. Kupione buty lasockiego w moim przypadku rozkleiły się po ok miesiącu, tak, MIESIĄCU !!!!!!, normalnego użytkowania przy czym posiadam kilka par butów a nie chodziłem w nich cały czas tylko na zmianę w weekendy bo wolę buty sportowe. Reklamowałem w CCC w celu wymiany. Buty zostały podklejone. Pierwsze wyjście na imprezę w weekend i po 15 minutach podeszwa w jednym bucie praktycznie całkowicie odpadła. Trzyma się tylko w miejscu, w którym była uprzednio klejona. Dobrze, że miałem inne wyjściowe buty na zmianę (i nie jakieś markowe), przetańczyły całą noc bez żadnego problemu.
        Nie winił bym tu CCC ponieważ inne buty, kupione około 3 lata temu marki Carlo coś tam są w pełni sprawne do dziś. LASOCKI to wielka chała więc omijajcie z daleka. Buty w ogóle nie warte zainteresowania.
    • Gość: agnieszka ccc reklamacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.15, 12:10
      no to ja pobiję wszystkich...moje sandały lasocki pękły po 1 dniowym uzytkowaniu..dzis dzwoniła pani ze sklepu że buty są naprawione a jak oddawałam to ekspedientka stwierdziła ze nie nadaja sie do naprawy i zaznaczyła iż wymiana na inne lub zwrot pieniędzy. Mam kilka par butów Lasocki i to jest pierwszy raz ale zniechęcił mnie kompletnie
      • Gość: EM Re: ccc reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.15, 15:02
        To moje buty, firmy Lasocki były lepsze bo wytrzymały 2 dni, też miał być zwrot lub wymiana na nowe ale je naprawiono. Na razie jest ok. Tylko procedura trwałą 3 tygodnie to w przypadku sandałów niewygodne - trzeba było lupić kolejne ale już nie w CCC i nie Lasocki.
    • Gość: Konrad Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.146.53.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.08.15, 11:01
      Właśnie odebrałem kolejną odmowę uznania reklamacji butów Lasocki oczywiście zakupionych w CCC . Reklamacja rozpatrywana jest od kwietnia , wczoraj się dowiedziałem że zacieki i zmiany skóry spowodowane są przemoczeniem butów i złą konserwacją . Nadmienię że środek do konserwacji polecił mi sprzedawca CCC i znajduje się na paragonie . Moje wnioski są takie że jeśli spotka nas deszcz w butach Lasocki natychmiast trzeba obuwie spakować w torbę foliową i dalszą drogę kontynuować w skarpetach i z butami pod pachą .
      • Gość: Jola Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.15, 13:20
        Witaj,
        ja się z nimi męczyłam 5 miesięcy, przez rzecznika, listy maile, skargi i nic. W końcu podałam sprawę do sądu, po dwoch tygodniach wyrok sie uprawomocnił, a po trzech miałam pieniądze za buty, kozty sądowe i odsetki na koncie. Radze wszystkim tak robić,gdyż z CCC wygrywa tylko sąd.
        • Gość: martusiaaa2011 Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.15, 17:31
          Spoko Jola, doliczą to sobie przy najbliższej okazji. Bądź pewna jednego koniec tej całej drogi jest zawsze taki sam, i tak za wszystko zapłaci KLIENT. Tylko mało który to rozumie.
          Reklamacje to jest zwyczajny koszt prowadzenia działalności gospodarczej oznacza to że wszystko jest wliczone w cenę towaru - tak jak w każdym sklepie. Hehe.
          Rzecznik też nie jest za darmo, koszt utrzymania rzecznika to są nie małe pieniądze, często to wygląda tak że za buty zapłacisz 100 zł, a rzecznik za kilka pisemek jakie tobie namaluje 300 zł. A najlepsze że za to też płaci klient - w podatkach które płaci. Hihi.

Róbta im koło d... ile chcecie, piszta ile chcecie a sprzedaż i tak cały czas roścnie hehehe...
          www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/sprzedaz;ccc;rosnie;w;tempie;ponad;50;procent,3,0,1609987.html
          manager.money.pl/news/artykul/przychody-ccc-rosna-w-imponujacym-tempie,153,0,1918105.html
          • Gość: jola Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.15, 18:19
            ... zapomniałaś wspomnieć o I wojnie światowej, i rewolucji pażdziernikowej.
            • Gość: martusiaaa2011 Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.15, 21:09
              > ... zapomniałaś wspomnieć o I wojnie światowej, i rewolucji pażdziernikowej.

A Ty odpowiedz sobie sama na pytanie jaki sens ma Twoja powyższa wypowiedź.

Faktu że Twoja reklamacja zrwaz z odsetkami to jest żaden pieniądz dla CCC nie podważysz.
              Majątek prezesa jest liczony w MLD złotych a twoja reklamacja to nie jest dla niego nawet okruch.
      • Gość: gosć Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.11.15, 12:17
        Mam taką samą sytuację. Kupiłam buty LASOCKI na początku listopada i przy pierwszym deszczu stopy mokre. Reklamacja oczywiście odrzucona bo rzekomo obuwie szyte ma tendencje do przeciekania, co nie jest prawdą, albo inaczej, jest to gó... prawda. Jak obuwie jesienno-zimowe może przeciekać przy byle deszczyku? A może faktycznie są to sandały jesienno-zimowe?
        ODRADZAM ZAKUPU JAKICHKOLWIEK BUTÓW W SKLEPACH CCC!!! NIE SZANUJĄ KLIENTÓW!!!
      • Gość: Jan21 Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.16, 10:59
        Podobna sytuacja CCC. Nie uznano mi reklamacji na buty w których puściły szwy uwaga po tygodniu używania. Reklamacje odrzucono a buty zostały naprawione nie profesjonalne - tak że sam bym to lepiej zrobił. Buty Lasocki to porażka a podejście do klienta jak z czasów komuny. Nie polecam i ODRADZAM kupowanie butów firmy LASOCKI.
      • milenaskrzypon Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie 15.03.16, 13:44
        Bardzo dużo osób spotyka się z odrzuceniem reklamacji pomimo iż wada nie powstała z ich winy. Czasem właśnie taka jest polityka sklepu. Można wtedy zwrócić się o pomoc do rzeczoznawcy, który obiektywnie oceni skąd wzięła się wada, wyda opinię, jeśli okaże się pozytywna dla klienta i dalej pomoże w walce ze sklepem. Można np. skorzystać z pomocy rzeczoznawcy z Bydgszczy wegner-rzeczoznawca.pl/
        • Gość: xyz Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.16, 09:01
          Opinia rzeczoznawcy na temat reklamacji ma taką samą moc jak opinia Komisji Weneckiej na temat Trybunału Konstytucyjnego:) TO JEST TYLKO OPINIA. Taka opinia nie ma rzadnej mocy prawnej.
      • pingwin1a Re: Zimowe buty których nie wolno używać w zimie 01.08.17, 16:44
        Parę lat temu kupowałem buty Lasockiego i byłem zadowolony, ale od dwóch lat te buty nie nadają się do noszenia... Na jesień kupiłem buty za kostkę lakierowane (ok. 200 PLN.) Po pierwszym deszczu lakier zaczął schodzić a woda odbarwiła skórę. Na zimę kupiłem buty zimowe (ok. 250 PLN.). Po pierwszym śniegu (pomimo impregnacji) woda z lekką domieszką soli dodawaną do odśnieżania spowodowała że zaczęły wyglądać fatalnie (plamy) i przepuszczać wodę. Teraz mam letnie od 3 miesięcy (ok. 180 PLN.) i co? Po pierwszym deszczu pomimo wypastowania... JEDNO WIELKIE G.....
    • joanna_k14 Re: Buty Lasocki CCC 24.08.15, 13:21
      W butach lasockiego nic nie podlega reklamacji. Z całego serca ODRADZAM kupowanie butów firmy LASOCKI.
      Dziecko nosiło kozaczki z 5 razy i zaznaczam, nie do zabawy, tylko przejść chodnikiem. Całe podeszwy się porozklejały i do kostki całkowicie zeszła farba z butów. Jakiś mądry biegły napisał, że to stało się od zbyt intensywnego użytkowania. Naprawili podeszwy. Po kolejnych 5 razach znowu to samo. Nie wiem na czym polega nie intensywne użytkowanie. Chyba trzymać w kartonie na półce?
      • Gość: Jola Re: Buty Lasocki CCC IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.15, 18:22
        podobo Lasocki sprzedał tę nazwę chińczykom, ale nie sądzę, nawet oni nie robią takich gniotów ....
        • Gość: martusiaaa2011 Re: Buty Lasocki CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.15, 21:03
          ...taka mądgra a sama przyznała się że kupiła "gniota" - ktoś Ci kazał ??? Widziały gały co kupowały. Hehe.

Nie ma już żadnego Lasockiego, A buty pod nazwą Lasocki produkuje sobie samo CCC. Dla mało wtajemniczonych mają własną fabrykę

Wystarczy mieć prawa do używania nazwy
          www.strefabiznesu.gazetawroclawska.pl/galeria/tam-powstaja-buty-zagladamy-do-farbryki-ccc-w-polkowicach
          • Gość: jola Re: Buty Lasocki CCC IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.15, 21:23
            ile ci płacą za ochronę CCC ? a dla twojej informacji, choć wątpię czy zrozumiesz, gdy nabywałam obuwie, nie posiadałam tej wiedzy, prosta dziewczynko !!!
            • Gość: martusiaaa2011 Re: Buty Lasocki CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.15, 22:03
              ile ci płacą za ochronę CCC ?

Sorki ale jakoś nie widzę swych wypowiedzi mających w jakikolwiek sposób ochraniać CCC.
              Cieszysz się że "wygrałaś" z CCC, chcociaż fakt jest taki że w pewnym sensie sama za to zapłaciłaś i w związku z powyższym odpowiedz sobie sama na pytanie kto tu jest prostą dziewczynką.
      • Gość: jan21 Re: Buty Lasocki CCC IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.16, 11:00
        Podobna sytuacja CCC. Nie uznano mi reklamacji na buty w których puściły szwy uwaga po tygodniu używania. Reklamacje odrzucono a buty zostały naprawione nie profesjonalne - tak że sam bym to lepiej zrobił. Buty Lasocki to porażka a podejście do klienta jak z czasów komuny. Nie polecam i ODRADZAM kupowanie butów firmy LASOCKI.
        • wiolka2016 Re: Buty Lasocki CCC 08.07.16, 15:28
          Widzę, że nie tylko ja dostałam odmowę reklamacji butów Lasocki zakupionych w ccc (Sadyba w Warszawie). 3 razy na nogach, a środek zaczął się rozklejać, a reklamacja niezasadna wg ccc, naprawa (sama lepiej bym to zrobiła) grzecznościowa.. Niezłą politykę ma ccc.. Nie odebrałam butów, napisałam do nich skargę, ale obawiam się, że to nic nie da..Oni to naprawiają na zapleczu, napisałam odwołanie i pani z- ca kierownika sklepu mi odesłała typową formułkę nie widząc nawet moich butów. Pracownica potwierdziła, że buty nawet salonu nie opuściły.. Przez lata kupowałam buty tej firmy, bo mieli mój nietypowy rozmiar. Pierwszy raz coś się zaczęło z butami dziać. Mam nauczkę.
          • Gość: Marlena Re: Buty Lasocki CCC IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.16, 22:26
            Mi też odmówili reklamacji ,, że niby nie zauważyłam wady i nadal w nich chodziłam ,, więcej nie kupię butów w ccc.. zimą też naprawiali mi botki bo obcas odleciał ,, ale teraz mnie olali..
    • Gość: jmp reklamacja ccc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.15, 11:28
      Buty z tej firmy to najwiekszy gniot na naszym rynku. Mi pękł but na pięcie podczas wychodzenia po schodach to Paniusa napisala w pismie że "klient przedstawił obuwie do reklamacji po doprowadzeniu go do całkowitej dewastacji" Ku... jak pękł but to co mialem zrobic zeszyc go i im odniesc. Butami cieszylem sie 2 miesiace. Wiem jedno ze nie popuszcze tej firmie i zastanawiam sie skoro tyle osob jest poszkodowanych czy nie zglosic sprawydo uwagi tvn.
    • Gość: Danusia Wymiana IP: *.play-internet.pl 19.09.15, 20:58
      Witam, 28sierpnia kupił sobie mąż buty a że noga po calym dniu była spuchnięta wybrał nr za duży. Po dwóch tygodniach chciał iść do pracy i buty są za duże stanowczo za duże . Poszliśmy do sklepu aby wymienic na nr mniejszy. I co ? Nie ma takiej możliwości do 7 dni tylko . Rozmawiałam grzecznie ze sprzedawczynią kierownikiem sklepu chcieliśmy tylko wymienić na mniejszy nr . Ale panie uparcie powtarzały formułkę wyuczoną na szkoleniach. Dla mnie tekst nie zrozumiały w całości. Wystarczyłoby troszkę ludzkiego zrozumienia podejścia do klienta jak do człowieka a nie do rzeczy systemowej. Gdzie w tym wszystkim jest zrozumienie i wyjście do klienta? Czy jest ktoś w CCC kto zechciałby w ramach wyjątku pomóc mi dokonać wymiany obuwia ? Tak normalnie bez formułek systemowych. Chciałabym uwieżyć że pracują u was ludzie nie roboty maszyny. Pozdrawiam . Liczę że uzyskam odpowiedz .:)
    • Gość: Puławy Re: Buty Lasocki CCC IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.15, 14:52
      wymiana
    • Gość: CCC PORAŻKA Re: Buty Lasocki CCC IP: *.play-internet.pl 29.09.15, 19:51
      Wiedzialam,ze buty w ccc sa do niczego (pare razy sie zawiodlam),ale sadzilam,ze sandalki Lasockiego (140zl) sa warte ryzyka...i mam za swoje. Wysciolka na podeszwie jest z materialu, ktory czymkolwiek jest, nie jest skora, a ktory klei sie do stopy, odkształca sie, oblepia cala podeszwę brudzac na czarno i stope i jasna czesc buta. Szkoda gadac- bubel. Reklamacja niezasadna. A to ewidentna wada produktu. Nigdy wiecej lasockiego.
      Aby bylo smiesznie- gdy kupowalam w kolejce do kasy pewna klientka ostrzegla mnie,ze podobne buty reklamowala ze wzgledu na podeszwe!Nie uwierzylam.
    • Gość: Klient ccc Re: Buty Lasocki CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.15, 13:09
      Witam, to ja opowiem o mojej przygodzie która trwa już ponad miesiąc, żona kupiła sandały, w lipcu pochodziła niecałe 2 tygodnie i jedna podeszwa całkowicie odpadła, a wiec reklamacja, nie byliśmy z Olsztyna więc buty leżały w szafie 2 miesiące, ale wreszcie nadszedł czas reklamacji, nawet kobieta w sklepie ccc była zdziwiona gdy przynieśliśmy buty, w ogóle nie zniszczone jedynie ta felerna podeszwa. Po 2-3tygodniach telefon ze buty zostały naprawione, zdziwienie było podczas odbioru reklamowanych butów, takiej naprawy to w życiu nie widziałem. Naprawiany sandał miał wygięty przód jakieś 3cm i zeszlifowaną podeszwę, w dodatku drugi butów który był idealny tez miał zeszlifowany przód podeszwy jakieś pół centymetra bo nie pasował do tego naprawianego, wyglądało to okropnie, nie odebraliśmy zostawiliśmy do ponownej reklamacji, dziś telefon że reklamacja została odrzucona, no CCC zgłaszam sprawę do rzecznika spraw konsumenta. I nigdy więcej nie kupimy butów w CCC.
    • Gość: martusiaaa2011 Re: Buty Lasocki CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.15, 21:12
      Jesli macie facebooka znajdzcie grupę reklamacja towaru lub reklamacja odzieży. Zamieść zdjęcie swojego zgłoszenia reklamacji i swój opis. Masz odpowiedź na reklamację na piśmie? Jeśli tak zrób zdjęcie i też zamieść. Zasłoń swoje dane osobowe. Podaj datę zakupu, datę zauwazenia wady oraz date zgłoszenia reklamacji i udzielonej odp. Tam są ludzie, którzy doskonale wiedzą jak pomóc. Mi pomogli i to nic nie kosztuje.

PS. TYLKO PROPONUJĘ NIE DAĆ WROBIĆ SIĘ W OPINIE RZECZOZNAWCY, SĄD NAJWYŻSZY ORZEKŁ ŻE TO NIE JEST DOWÓD

www.lex.pl/czytaj/-/artykul/nie-kazda-opinia-bieglego-jest-nia-w-rozumieniu-k-p-c
      prawo.wyborcza.biz/content/znaczenie-prywatnej-opinii-%E2%80%9Ebieg%C5%82ego%E2%80%9D-w-procesie-cywilnym

POZA TYM NIE ISTNIEJĄ ŻADNE PRZEPISY PRAWA NAKAZUJĄCE SPRZEDAWCY UZNANIE REKLAMACJI PO PRZEDSTAWIENIU OPINII RZECZOZNAWCY.
      • badziewneccc Re: Buty Lasocki CCC 29.11.15, 17:03
        Kupiłem buty w CCC, po 3 miesiącach użytkowania w obu butach porobiły się dziury w obuwiu... Czekałem kilkanaście dni na reklamacje ,a oni twierdzą ,ze reklamacja jest niezasadna i nie oddadzą mi pieniędzy ani nic NIE polecam sklepu. Buty były rzadko używane.
    • Gość: martusiaaa2011 Re: reklamacja ccc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.15, 22:23
      Ostrzegać ??? przed czym ??? widziały gały co kupowały !!!!!! Raczej nikt Cię nie zmuszał do zakupu "gniota" - sama o tym zdecydowałaś

Jeśli już to uświadamiać, NALEŻY KUPOWAĆ BUTY POLSKIEJ PRODUKCJI, TYLKO SKÓRZANE I NIE W SIECIÓWKACH
      W towar sieciówkach jest mniej więcej taki sam towar co w chińskich sklepach tyle że z własnym logo i w większej cenie.

Jeśli zamieżasz zmienić CCC na przykład na Deichmana to sorki ale polecam lepiej iść do chińskiego :)
    • Gość: martusiaaa2011 Re: Buty Lasocki CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.15, 20:18
      Jesli macie facebooka znajdzcie grupę reklamacja towaru lub reklamacja odzieży. Zamieść zdjęcie swojego zgłoszenia reklamacji i swój opis. Masz odpowiedź na reklamację na piśmie? Jeśli tak zrób zdjęcie i też zamieść. Zasłoń swoje dane osobowe. Podaj datę zakupu, datę zauwazenia wady oraz date zgłoszenia reklamacji i udzielonej odp. Tam są ludzie, którzy doskonale wiedzą jak pomóc. Mi pomogli i to nic nie kosztuje.

PS. TYLKO JEŚLI KTOŚ WAM PROPONUJĘ ZLECIĆ WŁASNĄ OPINIĘ RZECZOZNAWCY, PROPONUJĘ TEGO NIE ROBIĆ, SĄD NAJWYŻSZY ORZEKŁ ŻE TO NIE JEST DOWÓD

www.lex.pl/czytaj/-/artykul/nie-kazda-opinia-bieglego-jest-nia-w-rozumieniu-k-p-c
      prawo.wyborcza.biz/content/znaczenie-prywatnej-opinii-%E2%80%9Ebieg%C5%82ego%E2%80%9D-w-procesie-cywilnym
      POZA TYM NIE ISTNIEJĄ ŻADNE PRZEPISY PRAWA NAKAZUJĄCE SPRZEDAWCY UZNANIE REKLAMACJI PO PRZEDSTAWIENIU OPINII RZECZOZNAWCY.
    • Gość: arew80 Re: Buty Lasocki CCC IP: *.play-internet.pl 01.02.16, 20:00
      Witam. Moja przygoda z CCC nie jest odmienna od innych opisanych na forum a mianowicie dwa tygodnie temu oddałem buty syna w ramach reklamacji (niezgodności towaru z usługą). Reklamowane buty są m-ki Lasocki i syn je użytkuje od ok. 13 miesięcy. Należy powiedzieć również, że zanim udało mi się oddać te buty do reklamacji to sprzedawczyni ze sklepu CCC w Opolu dwukrotnie mi odmawiała ich przyjęcia ponieważ podeszwa nie była całkowicie czysta a buty posiadają głęboki protektor i podstawą nieprzyjęcia przez panią obuwia były grudki piasku w głębi protektora. W końcu po powrocie do domu i umyciu dokładnym podeszwy udało się buty oddać do reklamacji, Powodem reklamacji były w wielu miejscach odklejenie się podeszwy od górnej części skórzanej obuwia oraz rozpruta nadpiętka. W dniu wczorajszym otrzymałem informacje, że reklamacja została rozpatrzona i jest bezzasadna. W uzasadnieniu reklamacji rzeczoznawca m.in. napisał, że reklamowane wady są wynikiem m.in. cyt. "normalnego zmęczenia materiału. Przedmiotowe obuwie nosi ślady intensywnej eksploatacji, co przyczyniło się do szybszego zużycia poszczególnych części składowych... decydując się na intensywną eksploatację obuwia przy jednoczesnym braku zmienności należy mieć świadomość jego szybszego zużycia". Zaznaczam, że syn użytkował obuwie moim zdaniem normalnie głównie chodząc w nich tylko do szkoły ale rzeczoznawca zawsze może napisać, że buty były zbyt intensywnie użytkowane bo jest to pojęcie względne. Proszę o radę co w tej sytuacji mogę jeszcze zrobić bo nie zgadzam się z opinią rzeczoznawcy. Ponadto uważam, że firma wykonująca obuwie dla dzieci powinna wykonywać je z takich materiałów aby służyło ono bez żadnych wad przez co najmniej okres gwarancji a nie jak wyżej napisałem nastąpiło zmęczenie materiału. Jedno wiem na pewno, że przy następnych zakupach obuwia mocno się zastanowię czy zrobić je w tym sklepie.
      • Gość: NIINA Re: Buty Lasocki CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.16, 23:00
        UŻYTKUJE OD OKOŁO 13 MIESIĘCY, czyli odpękał dwie zimy i nie dość że z brudnymi to i pewno śmiedzącymi buciorami do sklepu - WSTYDU ZA GROSZ, Z PRZESZŁO ROCZNYMI BUCIORAMI DO SKLEPU, JA BYM SIĘ WSTYDZIŁA !!!!!! Co pewnie już też za małe i mażyło by sie oddać !!!!

Proszę o radę co w tej sytuacji mogę jeszcze zrobić bo nie zgadzam się z opinią rzeczoznawcy - ODDAĆ DO SĄDU HEHE, POWODZENIA W UDOWADZNIANIU SWOICH RACJI !!! PO 12 MIESIĄCACH OD ZAKUPU TO KUPUJĄCY MUSI UDOWODNIĆ ŻE TOWAR BYŁ WADLIWY JUŻ W DNIU ZAKUPU.

Ponadto uważam, że firma wykonująca obuwie dla dzieci powinna wykonywać je z takich materiał ów aby służyło ono bez żadnych wad przez co najmniej okres gwarancji - A JA UWAŻAM ŻE WIDZIAŁY GAŁY CO KUPOWAŁY

Jedno wiem na pewno, że przy następnych zakupach obuwia mocno się zastanowię czy zrobić je w tym sklepie. - ZA KLIENTEM KTÓRY NIE WSTYDZI SIĘ PRZYNIEŚĆ DO SKLEPU BUCIORY PO DWÓCH SEZONACH EKSPLOATACJI ZAPEWNIAM ŻE W ŻADNYM SKLEPIE NIE DĘDĄ TĘSKNIĆ.

PS. A ŻEBY BYŁO ŚMIESZNIEJ, OPINIA RZECZOZNAWCY CZY ZLECONA PRZEZ SKLEP CZY PRZEZ KUPUJĄCEGO NIE STANOWI MATERIAŁU DOWODOWEGO W ROZUMIENIU PRZEPISÓW KODEKSU CYWILNEGO WIĘC SIĘ NIĄ TAK NIE PODNIECAJ :)
      • milenaskrzypon Re: Buty Lasocki CCC 08.03.16, 17:14
        W tej sytuacji może Pani zasięgnąć porady innego rzeczoznawcy, który obiektywnie oceni skąd wzięła się wada i co może Pani dalej zrobić. Polecam zajrzeć na tę stronę wegner-rzeczoznawca.pl/
        • Gość: Henio-znawca Re: Buty Lasocki CCC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.16, 18:07
          Może ale to nie ma najmniejszego sensu. Opinia rzeczoznawcy nie stanowi materiału dowodowego w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego ponieważ jest tylko opinią prywatną. Taka opinia nic nie znaczy, to żaden dowód ani dla sprzedawcy ani dla Sądu. Potwierdza to bogate orzecznictwo Sądowe. Brak o tym informacji na wyżej wymienionej stronie :)
          Można co najwyże liczyć że sprzedawca o tym nie wie :) Sprzedawca nie ma obowiązku uznania reklamacji po otrzymaniu opinii rzeczoznawcy.

Po opinię odnośnie obuwia jedynie do Instytutu Przemysłu Skórzanego i nigdzie indziej
          www.ips.krakow.pl/nasza-oferta/ekspertyzy-rzeczoznawcze.html
          POZYTYWNA OPINIA INSTYTUTU JEST OPINIĄ NIEPODWAŻALNĄ. Potwierdza to również bogate orzecznictwo Sądowe, potwierdzi również każda instytucja konsumencka.
    • przemek.urbanski Re: Buty Lasocki CCC 24.02.16, 23:10
      Każde buty warto reklamować i nie odpuszczać. Sprzedawcy i producent zawsze najpierw odrzucają i potem patrzą komu się chce walczyć.
      Kto chce spróbować powalczyć zapraszamy:
      WWW.TwojaReklamacja.pl
    • Gość: kinga Re: Buty Lasocki CCC IP: *.satfilm.com.pl 10.08.16, 23:32
      Kupiła sandałki Laskoskiego niestety skóra porozklejała się w jednym jak i w drugim bucie chodziłam w nim 5 dni oddałam na gwarancje i wiem tylko tyle że została odrzucona a butów jak nie było tak niema a leci już 3tydzień. I powiedzałm sobie że nigdy więcej nie kupię tm butów.
    • jaslene Re: Buty Lasocki CCC 15.08.16, 22:30
      Trzy dni temu kupiłam półbuty skórzane. Miałam je na stopach dosłownie raz(!) i w miejscach zgięcia stopy, po bokach, buty są pogniecione i zniszczone jakbym chodziła w nich co najmniej rok. Pewnie po 4 lub 5 włożeniu skóra w tym miejscu zacznie już pękać. Nigdy więcej nie kupię butów Lasocki, bo najwidoczniej są wykonane ze skóry bardzo słabej jakości. Lepiej trochę dołożyć i kupić porządne buty.
    • Gość: anka Re: Buty Lasocki CCC IP: 78.9.110.* 30.11.16, 10:03
      Cześć wszystkim, moja historia jest taka:
      Zawsze stawiam na jakość i kupuję buty droższe!, skórzane
      Kupiłam dla syna sandały Lasocki skórka, piękny kolor!!!
      Buty po całym sezonie letnim były ubrudzone i należało się z tym brudem uporać,
      Zaczęłam czyścić szczoteczką (Kupiłam ją w salonie -szczotka do czyszczenia obuwia skórzanego-za podpowiedzią pani) z dodatkiem wody (niech nikt nie mówi że porządnej skórze się coś stanie po kontakcie z wodą!!!!!)
      Farba zaczęła tak schodzić, spływać, że woda była granatowa!!!!
      Nigdy mi się nie zdarzyło tak, żeby buty skórzane były “pomalowane” farbą a nie zafarbowane,
      Buty po wysuszeniu wyglądają fatalnie, zacieki i brak koloru
      Ja rozumiem że po czyszczeniu skóra będzie wyglądała inaczej, ale utrata koloru??????
      Oczywiście reklamacja odrzucona!!!!! Można się tego spodziewać!!!!
      CCC- Lasocki - porażka
      Już nie kupię tutaj butów

• aaapsik78 Re: Buty Lasocki CCC 16.01.17, 13:36
        To jest tragedia... Dlatego ja dałam sobie spokój z zakupami w popularnych sieciówkach- wysokie ceny, kiepska jakość, problemy z reklamacją... Tej zimy kupiłam porządne skórzane buty Giatoma Nicoli i jestem bardzo zadowolona. Stopa oddycha, w środku jest ciepłe futerko, a skóra naturalna jest miękka i niestraszne jej kiepskie warunki atmosferyczne.
    • Gość: jak!? Re: Buty Lasocki CCC IP: 212.14.45.* 06.07.17, 09:29
      Kupilem polbuty Lasocki w CCC, odradzam kazdemu, uwaga na podeszwy! nie tylko tych ale wielu innych, polskich butow. Wykonane sa z byle czego, podeszwa pekla,
      reklamacja odrzuconea powod - zniszczenie mechaniczne (jedyny powod),
      odwolanie -odrzucone - podtrzymanie poprzedniej decyzji
      Rzecznik praw odsyla do innego rzeczoznawcy koszt 25 PLN, nabija mu w ten sposob klientow i kase!
      Rzeczoznawca ani Rzecznik nie wytlumaczy ci wczesniej ze nie ma norm dotyczacych materialow! Masz placic a on ci napisze ze obuwie sie zuzylo - pekniete podeszwy! - Rzeczoznawca z Parkowej ze Szczecina, powodzenia dla wszystkich w...ch jak ja, nie dajcie sie!
    • liv555 Re: Buty Lasocki CCC 13.07.17, 15:07
      Mi buty Lasockiego zakupione w CCC służyły jeden dzień.., lakier po dwóch godzinach chodzenia starł się do tego stopnia, że wyglądają totalnie nieestetycznie:/ nie wiem jak to możliwe, że można produkować taki bubel! Też nigdy już nie kupie Lasockiego, a w tych poniszczonych butach, chętnie wyjdę żeby zrobić "pozytywną" reklamę! :)
    • tjaaa Re: Buty Lasocki CCC 14.10.17, 22:49
      Nic się nie zmieniło, firmy Lasocki i CCC są w moich oczach skompromitowane. Ich "eksperci" używają skserowanych druków z tekstem, że uszkodzenie jest efektem zużycia. W takim razie stan obydwu butów z używanej pary butów powinien być jednakowy. Tymczasem w moim przypadku, "ekspert" w Radomiu odrzuciła reklamację (używając owego skserowanego tekstu )Przypadek dotyczył skórzanych butów firmy Lasocki ( cena dużo ponad 200 zł), W jednym bucie odkleił się tył cholewki od podeszwy a obcas pękł od "górnej" strony, na styku z częścią skórzaną. Nawet nie pofatygowali się. by obejrzeć czy opisać stan faktyczny. Po otrzymaniu odwołania odpisał, że obejrzał buty (sic!) i decyzję podtrzymał.
    • dominivalenti Re: Buty Lasocki CCC 23.02.22, 13:40
      Witam, mam buty Lasocki, kupowałem w CCC i po dwóch sezonach neaktywnego wykorzystania mają dziury na podeszwie. Jasne że nie polecam i nigdy kupować od tego producenta buty nie będę. Dominik Tomaszewski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka