Dodaj do ulubionych

Kłopoty de agostini !

30.01.12, 14:55
moje kłopoty zaczeły sie juz w 2010 roku jak przestałem prenumerować pismo
po nieodebranych 2 egzemplarzach oczywiście mnie ścigali pisali fakturki potem po moim kontakcie z nimi Że niezamierzam płacić za coś czego niemam dali spokój
i co sie okazało ? przyszedł styczeń 2012 roku i pisemko ze firma Windykacyjna kupiła dług, wraz z natychmiastowym wezwaniem do zapłaty!!!! pomyslałem ze to jakaś pomyłka, zadzwoniłem do tej firmy
Okazało sie ze faktycznie kupiła dług od firmy De agostini i mam oddac im pieniondze.
Szok zyjemy w państwie prawa a tu takie "numery" że szlak mnie trafił.
Suma mała wiencej mnie tusze do drukarki kosztowały ale sprawy niepopuszcze . Wkroczyłem na droge prawną.
"Art.*286.*§*1.* KK " Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
(...)
Sprawa w toku . Uprzejmie prosze o Kontakt na poczte , lub z Policją w Starachowicach ,
Obserwuj wątek
    • antydeagostini Re: Kłopoty de agostini ! 30.01.12, 17:16

Uprzejmie prosze o Kontakt na poczte , lub z Policją w Staracho
      > wicach ,
      małe sprostowanie- prosze o kontakt osoby króre mają podobny problem.
      • Gość: Rewe Za zaoszczędzone pieniążki.... IP: *.home.aster.pl 31.01.12, 20:42
        kup sobie słownik poprawnej polszczyzny

.........." i mam oddac im pieniondze."

......"Suma mała wiencej mnie tusze do drukarki kosztowały"

Żal...............

• Gość: mama Re: Kłopoty de agostini ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.13, 11:08
        Witam,
        moje kłopoty zaczęły się w tym roku ale ja nie mam zamiaru bawić się z deagostini ani z firmą windykacyjną, podam sprawę do TVN UWAGA, zgłoszę sprawę na policję i do prokuratury, dziwię się po opiniach ludzi, że takie machlojki trwają tyle lat, to jest chore, trzeba się zebrać w jedną grupę i założyć im sprawę, zniszczyć firmę, pozdrawiam
        MAMA
        • Gość: anna Re: Kłopoty de agostini ! IP: 91.232.38.* 09.09.13, 11:51
          zamowilam kolekcje dla dziecka,dostalam jeden nr,drugi juz nie dotarl,a sciga mnie firma windykacyjna ,dlaczego mam placic za cos czego nie otrzymalam,co prawda nie jest to duza kwota,ale wiecej takich osob jak ja i ktos sie wzbogaca koszztem biednych!!!
        • Gość: Ania Re: Kłopoty de agostini ! IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.13, 07:10
          Witam, mam ten sam problem.proszę o kontakt jeśli mam dołączyć do pozwu
          • Gość: Renata Re: Kłopoty de agostini ! IP: *.centertel.pl 05.05.20, 11:55
            Mam ten sam problem 1 numer dotarł drugi już nie A zaraz firma windykacyjna wyslala pismo na kwotę 270 zl jak to możliwe jak przesyłka nie otrzymywalalm
      • Gość: Anna Re: Kłopoty de agostini ! IP: *.pzu.pl 01.03.22, 11:56
        Witam. mam podobny problem, proszę o kontakt.
    • Gość: chamstwuMÓWIĘnie Kłopoty de agostini ! IP: *.multimo.pl 20.02.12, 11:32
      problem z deagostini jest taki, iż maja tam wielki burdel. sam swojej babce zaprenumerowałem pewna serie, ale ponieważ nie odpowiadała ona jej, po otrzymaniu 2 egzemplarzy wysłałem maila, iz rezygnuje. dostałem odpowiedz, ze ok, ze wpłaty są uregulowane za te 2 egzemplarze. loozik.
      maila wykasowałem, bo o co ileś tam miesiecy to trzymać. i zaskoczenie. de agostini przesyła list zwykły, ze nie zapłaciliśmy za 1 przesyłkę. oczywiscie pismo zlałem, nawet nie patrzyłem, czy mam na koncie jeszcze podgląd tych przelewów. skoro oni nie mogą udowodnić, ze przesyłki odebraliśmy, bo były wysyłane listami zwykłymi, to jak oni chcą udowodnić, ze im coś zalegamy? minęło chyba półtora roku, nie odezwali się więcej. i oby tak zostało.
    • Gość: urszula i klaudia Re: Kłopoty de agostini ! IP: 79.162.249.* 20.12.12, 20:06
      Dołączam do grona "dłuzników" De Agostini.Zamówiłam prenumeratę kolekcji Lalek Polskich.Jedna z przesyłek przyszła bardzo uszkodzona.W związku z tym dokonałam jej zwrotu(opłata pocztowa9.50)załaczając odpowiednie oświadczenie iż rezygnuję z dalszej prenumeraty.J się zaczęło!!!!!!dostałam kilka razy upomnienia do zapłaty uszkodzonej przesylki. Na każde takie upomnienie wysyłałam pismo z prosbą o wyjaśnienie za co mam płacić.Wczoraj otrzymałam kolejne upomnienie z którego dowiaduje sie,że jesli nie zapłace podanej kwoty,sprawe kierująna droge sądową.Po otrzymaniu tego pisma zadzwoniłam do dyzurnej konsultantki,od której otrzymałam informacje,że moje konto jest zerowe!Spółka naraziła mnie na przykre przeżycia i dodatkowe koszty(zwrot paczki,listy polecone priorytetowe,dojazdy 20km na pocztę)
    • anubis1947 Re: Kłopoty de agostini ! 28.07.13, 07:16
      Mozna sprawe zglosic do Bura Ochrony Praw Konsumenta. Ja mialem podobna sprawe z ,,Zaglem,, Pomimo ze splacilem pozyczke to niewyprowadzajac kont sprzedali pakiety do ,, Kruk,, i sie zaczelo . Ale koniec koncow ,, Zagiel,, slono za to zaplacil / w tym pani prezes/ a mnie musiano przeprosic. A co do De Agostini to cos sie tam niedobrego dzieje. Ja prenumerowalem kolekcje Victory i mialem zamiar prenumerowac Socergen de seeas ale jak przananlizowalem kolekcej Victory to zrezygnowalem. Nieprawdopodobna ilosc bledow w instrukcjach budowy oraz fatalna jakos materialow i elementow, ponadto oferuja wersje zubozona w stosunku do orginalnej / Wloskiej/ a cena w przeliczeniu na euro-/pln jest porownywalna, Uwazam ze nabijaja ludzi w butelke/ Oszukuja/. I Biuro Praw Ochrony Konsumenta powinno sie tym wydawnictwem zajac.
    • Gość: anubis14 Re: Kłopoty de agostini ! IP: *.microchip.net.pl 26.08.14, 07:27
      Tylko dla frajerow. Ostatno de Agostini wypusciozestaw ,, Spitfire,, Sklada sie z 71 numerow po cenie29,90 za kazdy plus odpłatnie silnik oraz aparatura r/sterowania. W przyblizeniu wyniesie to okolo 3 tys.zl. ,i slaba jakosc elementow. Taki zestaw Spitfire mozna kuopic za okolo 800 zl z mozliwoscia zastosowania silnka spalinowego lub elektrycznego, ktory trzebadokulic . Dokupictrzeba tez apareature r. sterowana ale sumaryczny koszt wyniesie okolo 1500 zl a nie okolo 3 tys.
      • irekwie Re: Kłopoty de agostini ! 12.09.14, 15:35
        No nie do końca taki sam. Nie ma dwóch takich samych modelów. Ten od De Agostini jest całkiem fajny, widziałem jak lata, co prawda po pewnych przeróbkach, ale poleciał.
    • wiktoriao2137 Re: Kłopoty de agostini ! 26.10.22, 17:55
      Skubani ostatnio znowu maja do mnie problem.
      Zamawiałam kolekcję Marvel Movie Collection. Odesłałam jak najszybciej bo wykonanie było nie warte tej kasy. Odeslalam na wlasny koszt we wrzesniu. Dzisiaj, koniec października - pisemko o przypomnienie o zapłaceniu za oddany towar. No szlag może trafic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka