Dodaj do ulubionych

reklamacja

23.01.12, 20:14
Witam wszystkich zainteresowanych oraz pomocnych,
mój problem przedstawia się następująco. Zakupiłam od dystrybutora narzędzie kosmetyczno-medyczne. Producent twierdzi, że urządzenie jest zabezpieczone pewną technologią przed dostawaniem się cieczy do rdzenia narzędzia, niestety ciecz krąży po nim w każdej szczelinie (nie wiem wobec tego gdzie tu jest jakieś zabezpieczenie). Na stronie dystrybutora oraz producenta nie ma informacji o regulaminie uwzględniającym reklamację. Nie ma również informacji o sposobie dezynfekcji urządzenia, ani o preparatach do dezynfekcji, które mogą produkt uszkodzić. W zapytaniu o preparaty dezynfekujące otrzymałam wskazówki, do których się zastosowałam. Mimo to, urządzenie sczerniało, zagrażając tym samym bezpieczeństwu przy ponownym użyciu narzędzia (narzędzie przerywa ciągłość naskórka). Po przesłaniu zdjęć zepsutego narzędzia otrzymałam informację zwrotną, że przyczyną jest użycie niewłaściwego preparatu do dezynfekcji (przypominam, że producent nie podał co może uszkodzić urządzenie a ja zastosowałam się do wskazówek dystrybutora), oraz, abym przesłała urządzenie na własny koszt celem rozpatrzenia reklamacji. Rozpoczęłam kurację urządzeniem i nie chcę jej przerywać z winy trefnego sprzętu, tym bardziej, że nie moją winą jest jego uszkodzenie. Nie chcę też ponosić kosztów przesłania urządzenia. Co mogę zrobić? Jaki zapis mogę wykorzystać na swoją korzyść? Czy mogę wykorzystać brak regulaminu oraz braku zaleceń co do obchodzenia się z urządzeniem?

Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bimota Re: reklamacja 31.01.12, 21:07
      Do towaru musi byc dolaczona instrukca, jesli w niej nic o tym nie ma, to nie moga tego od ciebie wymagac. Na zlozenie reklamacji masz okreslony czas i nikogo nie obchodzi twoja kuracja. Tyle teorii...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka