Dodaj do ulubionych

Zakup butów - kozaki -Lasocki

12.12.12, 12:28
Witam!
Zakupiłam buty w sklepie Lasocki w CD Renoma Wrocław, odpadł flek, buty dałam do reklamacji trzymali dwa tygodnie, a co odpisali przoszę spojrzeć:
Witam,
Informuję, że Pani reklamacja o numerze R60480488724 została
rozpatrzona jako niezasadna.
Wyślemy kolejną wiadomość gdy będzie już możliwy odbiór obuwia oraz opinii.

Pozdrawiam,
D.Dadun

LASOCKI 1506 Wrocław Renoma
Ul. Świdnicka 40,
50-024 Wrocław

tel. 71/ 359 10 82 mail: 1506.wroclaw.renoma@ccc.com.pl

Szanowni Państwo,
to się w głowie nie mieści aby buty użytkowane jeden dzień i miały taki defekt. NIE KUPUJCIE TOWARU W TYM SKLEPIE BO ZOSTANIECIE OSZUKANI, TA FIRMA TO JEDNO DZIADOSTWO. Nie moge w to uwierzyć aby kupić buty zimowe damskie-kozaki - cena ponad 300 zł, a po jednym dniu odpadły fleki, teraz ta dziadowska firma nie chce mi ich wymienić na nowe lub oddać gotówkę. Jezeli nie ustapią założe im sprawe.
Z poważaniem majorj.
Obserwuj wątek
    • 1siostra Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki 13.12.12, 13:24
      Witam, też mam problem z butami zimowymi Lasockiego - a konkretnie ze sklepem CCC w Puławach, w którym je kupiłam.
      Złożyłam reklamację złamanego uchwytu zamka, którą sklep uznał za "niezasadną". Odwołałam się i znów czekałam 2 tygodnie. Po czym wczoraj sklep stwierdził, że "naprawił grzecznościowo" buty (bo wg nich zamek nie podlega reklamacji - co oczywiści e jest nieprawdą, bo zamek jest częścią buta i ma wytrzymać tyle co but), ale według mnie - to zamiast naprawić - zepsuł je.
      Do naprawy był bowiem jeden zamek, a szyli oba buty i tak to jest beznadziejnie zrobione, jakby to robił ktoś kto pierwszy raz szył buty.
      Odmówiłam więc przyjęcia butów i teraz sklep ma znów 2 tygodnie - z tego co stwierdzili na ustosunkowanie się. Jak na razie miesiąc nie mam butów i znów mam czekać 2 tygodnie.

Zawsze myślałam, że firma Lasocki = porządne buty, ale teraz to już nie wiem, czyja to wina: Producenta Lasocki czy sklepu CCC.

Może ktoś więcej też ma tak niemiłe doświadczenia?
      • Gość: nnnnn Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: *.252.18.75.internetia.net.pl 05.01.13, 18:41
        lasocki to już tylko nazwa marki, ktorej włascicielem jest własciciel sklepów CCC , BOTI

reklamacjami butów lasocki czy innych ktiore kupuje sie w ccc zajmuje sie pracownik sklepu który ocenia je swoim okiem .....
        i decyduje czy odrzucic reklamacje czy dac do naprawc do szewca
        no umowie zlecenie lub o dzieło mają szewców którzy maja papier rzeczoznawcy i jak trzeba wydaja opinię ....................
        • Gość: gość Re: Zakup butów -Lasocki IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 14:11
          kupiłam buty które nie wytrzymały 5 dni
      • Gość: Rafał Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 18:30
        Wcale się nie dziwie ,miałem okazję również nabyć buty tej firmy też w sklepie w Puławach i po zabraniu ich ze sklepu do domu dokładnie zacząłem je oglądać i w nowym bucie znalazłem znalazłem defekt który mianowicie powinien zdyskwalifikować owe obuwie już u producenta a była to rozwarstwiająca sie podeszwa prawego buta (tak jakby ktoś jej nie skleił do końca) jak się ja rozchyliło to przez niedoklejone miejsce było widać szwy miedzy podeszwą a częścią ze skóry ,co prawda sklep na drugi dzień mi wymienił buty na drugie ale przy cenie za prawie 300 zł i przy"NIBY" takiej dobrej marce takie defekty są niedopuszczalne!!!!!!!
    • Gość: siostra1 Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: *.piwet.pulawy.pl 14.12.12, 14:30
      Witam, zdobyłam kontakt do osoby zajmującej się reklamacjami Lasocki: polki.pl/moda_dodatki_galeria.html?galg_id=10011993
    • Gość: joanna Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: *.xdsl.centertel.pl 18.01.13, 20:04
      opinie o dziadowsiej firmie łasocki w pełni uzaszdnione ja również składałam reklamacje i przez ponad 5 tygodni byłam bez butów ale wielka firma Lasocki ma takich malućkich dosłownie w d"du..e" Wszystkich moich znajomych przestrzegam przed tą firmą to typowa made in china
    • Gość: tomek Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: 80.50.133.* 20.03.13, 12:45
      witam również dałem buty na gwarancje popsuły się w połowie września zaniosłem na reklamacje teraz w marcu stwierdzili że za długi okres był na czekanie z mojej strony na reklamacje ponieważ reklamuję się do 2 miesięcy. TA FIRMA TO OSZUSTWO
    • Gość: klient Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: 185.21.148.* 13.09.13, 22:16
      a czy osoba wie, ,że za ujawnianie danych osobowych - nawet pracowników grozi kara? Jakim prawem osoba pokazuje na forach-publicznie nazwiska pracowników? Masakra i wieś!
      • Gość: gość Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.14, 14:12
        Wieś to jest w ccc bo moje danae biorą i wydaje im się że to tak ma być już nie kupie u nich butów
    • Gość: Ewa buble Lasockiego IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.02.15, 09:59
      Na początku listopada kupiłam kozaczki Sambra firmy Lasocki za 229,99 zł. Po 2 miesiącach rozlazły się dwa obcasy. Gdybyście widzieli jak one były wykonane - ja nie mogłam poprostu w to uwierzyć. Otóż obcas nie był wykonany z jednolitego materiału tylko jakaś sklejanka nie wiadomo z czego, a w środku był pusty!!!!!!!!!!!!!!!. Jak moja kuzynka z Niemiec to zobaczyła - nie mogła wyjść z podziwu nad brakoróbstwem firmy. Teraz będzie mi się LASOCKI kojarzył tylko z bucianymi bublam.Niestety!
      • martusiaaa2011 Re: buble Lasockiego 19.02.15, 21:54
        INspekcja Handlowa powinna przeprowadzić kontrolę. A reklamującym w CCC proponuję aby szukali pomocy w Polubownym Sądzie Konsumenckim lub sądzie cywilnym - pozew 30zł.
    • martusiaaa2011 Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki 19.02.15, 21:56
      www.facebook.com/pages/Anty-CCC/240624206116939
    • Gość: Renia Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: 80.54.108.* 09.12.16, 12:29
      Potwierdzam,miałam szacunek do tej firmy bo od 5 lat kupowałam buty dla całej rodziny.Od roku nie ta firma,buty po pierwszym włożeniu (bez przemoczenia) wyszły brzydkie zacieki i zagięcia. Złożyłam reklamacje,odpowiedź- reklamacja bezzasadna, bo niby użyłam nieodpowiedniej pasty nabłyszczającej.To nie prawda pastę bezbarwną poleciła mi ekspedientka i zakupiłam razem z butami.Nie polecam i nigdy już nic nie kupię ,pozostały kosmiczne ceny a jakość taniej chińszczyzny.
    • norbid1 Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki 19.12.16, 13:20
      Witam Wszystkich zainteresowanych,
      Z firmą Lasocki spotkałem się zakupując jego buty (męskie) w latach 92' do 98', buty te były wykonane bardzo solidnie, używałem je nawet kilka lat i dochodziło nawet do sytuacji gdzie but był cały, a podeszwa nie nadawała się już do użytku. Później po jakimś czasie buty Lasockiego przynajmniej męskie zniknęły ze sprzedaży, słyszałem nawet opinie, że wycofał się z produkcji męskiego obuwia i pozostał tylko przy damskim. Po latach w sklepach CCC znów pojawiły się buty męskie ze znaczkiem i logo firmy Lasocki, zakupiłem nawet kilka sztuk na przestrzeni lat 2008 do 2016, ale niestety mam nieodparte wrażenie, że jest to tylko sprzedany znak firmowy w celu robienia pieniędzy na butach produkowanych w Chinach i Tajlandii, które kosztują dużo mniej niż to co płacimy dzięki afirmowaniu znakiem firmy Lasocki, buty te nie są tak wytrzymałe jak w latach, o których pisałem na początku. Wydaje mi się, że firma Lasocki już chyba nie istnieje, została zapewne wchłonięta lub sprzedana firmie CCC.
    • Gość: lidka Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.17, 12:53
      Lasocki....Buty buble nie radze kupować a reklamować bardzo trudno, użeranie się i nerwy. Odradzam zakup a firma już nie istnieje produkcja...Chiny
    • Gość: gość2 Re: Zakup butów - kozaki -Lasocki IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.19, 22:07
      Kupiłam botki zimowe LASOCKI - po 2 miesiącach odpadła podeszwa. Złożyłam reklamację, odwołanie - razem 4 tyg czekania. Zaproponowano sklejenie obuwia - tylko, że buty maja już okropne zacieki. I oczywiście musiałam kupić kolejne buty (innej firmy w innym sklepie). Bo trudno chodzić w półbutach 4 tyg w zimie. MASAKRA!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka