Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów PUMA

24.02.13, 16:17
Witam
W dniu 30 czerwca 2012 kupiłem buty firmy PUMA COSMO za 240zł w promocji z 400zł. Przez całe wakacje miałem je na nogach może 15 razy przez to, że były nowe a nie chciałem ich tyrać na ogniskach, rybach itd więc zakladałem stare pumiacze. Poważne użytkowanie zaczęło się od września gdy poszedłem do szkoły. Do października chodziłem w nich DO szkoły i PO szkole ale gdy spadł tylko pierwszy śnieg z uwagi na "siatke" po bokach zakładałem na zmianę kozaki. Teraz jest luty, nadal chodzę w kozakach a pumki zakładam po szkole i co? Otóż z czubka buta odkleja się warstwa skóry, po boku jest to samo i na dodatek podeszwa odchodzi na tyle, ze idąc w nich do sklepu i z powrotem po śniegu (lecz nie w tę pluchę a zamarźniętym) miałem mokrą całą stopę... nie na dodatek na 3/4 czubka buta powstało głupie załamanie co widać na tych zdjęciach poniżej.
Moje pytanie jest takie: czy uznają mi to kiedy będę chciał oddać na reklamację? A nawet jeśli nie to co powie sąd?
proszę o pomoc bo to będzie moja pierwsza reklamacja, do tej pory nie zawiodłem się na butach za parę stów.
imageshack.us/photo/my-images/266/dsc03245u.jpg/
Obserwuj wątek
    • Gość: tymulek Re: Reklamacja butów PUMA IP: 194.42.110.* 24.02.13, 18:38

w jednym czasie sie to stalo? uzywales buty po zauwazeniu uszkodzenia? wygladaja na dosc styrane ...
      • aban95 Re: Reklamacja butów PUMA 24.02.13, 18:55
        to coś po lewej stronie stało się już jakiś miesiąc po użytkowaniu czyli pod koniec października prawdę mówiąc, bo wczesniej jak wspomnialem chodziłem pare razy, ale nie przejąłem się tym mówię "przeżyje"
        a to na czubku buta to zaczęło się jakieś półtora tygodnia temu i od tej pory jest coraz gorzej
        • Gość: lajosz Re: Reklamacja butów PUMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 08:00
          Co prawda nie wiem, czy reklamację uznają (raczej nie) , ale:

Za 280zł (nie mówiąc już o 400) , to można spokojnie kupić buty do chodzenia, a nie do WYGLĄDANIA.
          Chcesz buty w których liczy się przede wszystkim wygląd i marka ?
          To właśnie za to zapłaciłeś, a nie za jakość.

Chcesz jakości w tej samej cenie ?
          Kupujesz buty firmy MEINDL i po kłopocie.
          Nie dość, że "zarżnąć" te buty jest niezwykle ciężko (obojętnie w jakich warunkach) , to jeszcze wyglądają bardzo dobrze, a na pewno nie gorzej od Pumy.
          Przy okazji, firma MEINDL, jako jedna z nielicznych nie zhańbiła się produkcją w Chinach czy innych takich. Wszystko jest robione w Niemczech i przez Niemców.

Natomiast jeśli nie zależy Ci na specjalnie na wyglądzie, a kryterium wyboru jest wytrzymałość, to kupujesz buty robocze (tak, tak, robocze) polskiej firmy PPO (Strzelce Opolskie) i masz buty nie do zajechania, a i wyglądają całkiem nie najgorzej, czyli nie mają takiego siermiężnego wyglądu jak by to sugerowało ich przeznaczenie.

Żeby nie być gołosłownym.
          Buty Meindl-a mam już 7 lat i wcale, ale to wcale ich nie oszczędzam.
          Wygląd po siedmiu latach użytkowania nie jest już zachwycający, ale mowy nie ma o tym, że coś się odkleiło, urwało, przetarło, przedziurawiło.

Drugie buty, właśnie firmy PPO, mam już trzeci rok (kosztowały 150zł) i noszę je w pracy, a pracuję cały czas stojąc, czy chodząc i tylko na zewnątrz codziennie przez 8 godzin, w różnych warunkach (śnieg, deszcz, upał) i jedyne co się z nimi stało, to lekko zdarty lakier na skórze, to wszystko.

Reasumując, zastanów się, czy lepiej kupić od razu coś czego nie trzeba reklamować, czy też jakiś gadżet (Puma, Adidas, Nike) który służy głównie do wyglądania.

• aban95 Re: Reklamacja butów PUMA 26.02.13, 17:49
            faktycznie masz rację, że te buty są raczej do wyglądania, ale liczyłem na więcej od nich i dlatego dbałem o nie jak mogłem...
            Meindle mnie nie interesują, to nie w moim typie ale może za parę lat zmienie pogląd :P
          • Gość: Curiosity Re: Reklamacja butów PUMA IP: *.static.chello.pl 10.11.13, 09:26
            Buty PUMA warte 309zł (bez przeceny) nie należą do wytrzymałych, rozwaliły mi się po niecałym roku. Natomiast buty Victory za 70-80zł kupione o wiele wcześniej (jakieś parę lat temu), mimo tego, że są wszędzie poprzecierane to nie rozkleiły się i dalej można w nich chodzić.

Reklamacja butów PUMA nie ma sensu. Rzeczoznawca sprawdzi i zwali wszystko na niewłaściwą konserwację. Zobaczcie:

www.youtube.com/watch?v=6H89-vLmiRs
    • aban95 Re: Reklamacja butów PUMA 08.03.13, 18:55
      Okej zaniosłem buty dziś, trochę pokłamałem ale niewiele ;P
      Zobaczymy na werdykt 'rzeczoznawcy'
      p.s. obsługa niemiła standardowo -.-
      • borisch Re: Reklamacja butów PUMA 08.03.13, 23:31
        dbałeś jak mogłeś??? wiesz szczerze to powinieneś dostać jednym z tych butów no wiesz gdzie... Jeśli widzisz,że coś się dzieje to nie łachasz dalej tylko reklamujesz to po pierwsze a po drugie szkoda czasu .....................
    • aban95 Re: Reklamacja butów PUMA 09.03.13, 23:52
      po wypraniu nie wyglądają tak źle, wtedy były średnio brudne przy robieniu fot ;)
    • hc24 Re: Reklamacja butów PUMA 27.03.15, 08:51
      Jak skutecznie reklamować buty, można poczytać tutaj: www.reklamacje24.com/faq.html
    • yasmin77.b Re: Reklamacja butów PUMA 08.09.16, 11:42
      Ja kupuję zawsze buty na stronie www.buty360.pl/ i nie mam problemów z reklamacjami. Prawda jest taka, że porządne buty kosztują i taka jest prawda. Nic tego nie zmieni. Ja inwestuję w obuwie i trzymam je latami, a szpilki to już w ogóle :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka