Dodaj do ulubionych

Pozew o zapłatę

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.13, 14:26
Witam
Mam takie pytanie firma zalega mi zapłatą za produkty rolne wysłałem juz przedsądowe wezwanie do zapłaty ale termin już miną a przelewu jak nie było tak nie ma tak że jaki bedzie najlepszy krok? Myślałem o pozwie o zapłatę kwotę jaką się staram odzyskać to niecałe 10tys ale nie wiem jaki sposób będzie najskuteczniejszy i najszybszy i jakie są szanse odzyskania pieniędzy. Może ktoś się orientuję jaka firma kupi fakturę od osoby fizycznej?
Obserwuj wątek
    • unhappy Re: Pozew o zapłatę 03.04.13, 14:32
      Gość portalu: micole napisał(a):

> Myślałem o pozwie o zapłatę kwotę jaką si
      > ę staram odzyskać to niecałe 10tys ale nie wiem jaki sposób będzie najskuteczni
      > ejszy i najszybszy i jakie są szanse odzyskania pieniędzy.

Jeśli twój dłużnik nie ma pieniędzy (praktycznie bądź teoretycznie) to nie ma skutecznego i legalnego sposobu.

> Może ktoś się orient
      > uję jaka firma kupi fakturę od osoby fizycznej?

O, na pewno znajdzie się wiele łasych na TWOJĄ kasę. Takich wspaniałych co na pewno ci odzyskają, ale najpierw musisz im koszty zapłacić. Jak zapłacisz to się dowiesz: sorry, nie dało się :D

Idź do prawnika, napiszcie pozew, złoż go w e-sądzie, dostań nakaz i idź do komornika. Jak komornik nic nie wskóra to wtedy możesz się zastanawiać co dalej. Na tym etapie ja osobiście bym windykatorom nie dał zarobić. Pozew możesz też napisać i złożyć sam - nie jest to specjalnie trudne choć diabeł siedzi czasem w szczegółach :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka