Dodaj do ulubionych

dlug kolezanki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 18:02
W Provident S.A wzięłam pozyczke dla kolezanki.(oczywiscie na swoje nazwisko i swoj klopot)Do pewnego czasu splacala,na dzien dzisiejszy zaleglosc w splacie wynosi ok.700 zl,a ja dostalam wezwanie do uregulowania zadluzenia w cigu 7 dni,jesli nie to wypowiedza umowe i beda zadac natychmiast calej kwoty(ok.1500 z odsetkami).Powiedzialam jej o tym to wplacila,ale 150 zl a nie 700.Jestem kilka dni po zabiegu w Klinice Kardiologii Inwazyjnej i zle sie jeszcze czuje.Prosze o rade.Pozrawiam
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: dlug kolezanki 27.08.06, 21:06
      Hmm.... rada na przyszlosc a raczej dwie. Nie bierz pozyczek dla innych a juz
      zwlaszcza w Providencie czy innej sieci szybkich pozyczek.

Obawiam sie ze na te chwile nic nie mozna zrobic. Jesli dysponujesz brakujaca
      kwota 550 PLN to mozesz je wplacic wowczas firma przynajmniej nie rozwiaze
      umowy. Mozesz spisac z kolezanka umowe pozyczki na te kwote zeby w razie czego
      miec podkladke ze pieniadze takie wylozylas. Jesli nie wplacisz brakujacej kwoty
      wowczas mozesz sie liczyc z gorszymi konsekwencjami w postaci splaty nie 550
      PLN a 1500 PLN jak piszesz. Mozesz tez napisac pismo z prosba o rozlozenie
      zalegosci na raty (w uzasadnieniu mozesz sie powolac na klopty zdrowotne bo o
      nich wspominasz). NIe wiadomo czy pomoze ale mozna sprobowac. Wowczas mogla bys
      zadeklarowac ze bedziesz splacac natepne raty + jakas tam czesc zaleglosci.
      Firma na to jednak nie musi wcale isc i postawic wierzytelnosc w stan
      natychmiastowej wymagalnosci.
      Duzo zdrowka zycze :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka