Dodaj do ulubionych

Przykre pismo z PKO :( windykacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:28
Kilka miesiecy temu zaciagnolem kredym w PKO dla mojego znajomego. Zaznaczam
ze glównym kredytobiorca jeste Ja. Kolega mial splacac ten kredyt okazalo sie
ze tego nie robi!!!!! Kilka dni temu dostalem pismo z banku, ze mam splacic
cala sume kredytu i ze moj dlug przejmie firma windykacyjne. Pomozcie co mam
robic? nie milem pojecia ze ten kredyt nie jest splacany!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wanda Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.net81.citysat.com.pl 05.02.07, 19:56
      Zapewne moralizatorów będzie wielu , ale nic ci innego nie pozostaje jak
      samemu obsługiwać ten dług. Jezeli masz z pseudokolesiem spisaną jakąś umowe
      lub ktoś widzia i słyszał jak przekazywales mu pieniądze to mozesz dochodzić
      roszczeń w sądzie , aczkolwiek czarno to widzę . Dług jest Twój. Wanda
      • Gość: zosia Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.chello.pl 05.02.07, 21:49
        a jaki byl adres do doreczen bo jezeli twoj jako kredytobiorcy to napewno
        jakies monity przychodzily .Przeciesz ty brales kredyt nie kolega ,i powinnes
        czesto sie upewnic i poprosic o dowod w platy czy zapytac w banku a ty sobie
        cichutko siedziales i teraz są klopoty za ktore niestety ty jestes
        odpowiedzialny
        • Gość: Marcin Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:06
          Niestety korenspondencja byla kierowana nie na moj adres. Piszcie co mi grozi i
          jakie kroki mam podjac? Z gory dziekuje za wasze rady.
        • Gość: zosia Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.chello.pl 05.02.07, 22:32
          najlepszym wyjsciem bedzie jak podejdziesz do banku przedstawisz im calą
          sytuacje oczywiscie powiesz ze chcesz ten kredyt splacic ,ale zeby ci pomogli
          znalezc jakies rozwiązanie ktore cie nie zrujnuje .wykazesz chec splaty i pros
          o umorzenie odsetek wiem ze w PKO mozna o to prosic i powiedz ze jezeli pojdą
          ci na ręke to obie strony bedą zadowolone i kredyt powoli ale bedzie splacany --
          --powodzenia
          • Gość: Wanda Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.net81.citysat.com.pl 05.02.07, 22:43
            To jedyne roasądne rozwiązanie / o którym mówi zosia/ . Kredyt jest twój i
            podchodź do sprawy tak jakbyś to ty wziął te pieniądze. Banku nie zna słow
            kolega , przyjaciel . W banku bilans musi się zgadzać . Wanda
            • Gość: zosia do wandy IP: *.chello.pl 05.02.07, 22:58
              wydaje mi sie wanda ze ty bys mogla cos wiecej napisac jak ma zacząc rozmowe z
              bankiem ,czytalam pare twoich postow i wiem ze bardziej znasz temat ,podpowiedz
              bedzie sie pewniej czuc jak pojdzie do banku .Wazne ze poczuwa sie do splaty
              tego zadluzenia

• aniol_stroz1 Przykre pismo z PKO :( windykacja 05.02.07, 23:47
                Powiem krótko, za głupotę trzeba płacić. Jak mogłeś, aż tak komuś zaufać? Bank
                nie pójdzie na żadne wyjaśnienia z Twojej strony, z prostej przyczyny, bo Ty
                widniejesz u nich jako kredytobiorca i są tam Twoje dane, a nie kolegi. A każde
                wyjaśnienia będą traktowane jako wymówka.

Pozdrawiam
                • Gość: zosia Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.chello.pl 06.02.07, 00:21
                  do aniola oczywiscie ze pozyczka jest jego i to on musi ją spłacac a w banku
                  musi poprostu coś nakłamac nie wspominac o żadnym koledze ,poprostu wymyslic ze
                  miał jakies kłopoty rodzinne ale teraz chce spłacic zobowiązanie ,tyle że ma
                  dalej trudną sytuacje i gdyby bank poszedł mu w jakis sposób na ręke to
                  zobowiązanie bedzie splacał bez uszczerbku na budzecie i tak marnym a odsetki
                  moze smiało poprosic zeby mu umorzyli , zresztą czy umorzą czy nie zapytac moze
                  • Gość: fortuna Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.chello.pl 06.02.07, 11:33
                    Witam wszystkich,

stary leć szybko do Oddziału PKO zanim uruchomią bankowy tytuł egzekucyjny,
                    który zapewne przy otrzymywaniu tej pożyczki czy kredytu podpisałeś. Jeśli jest
                    to PKO BP to zapewne pójdą Ci na rękę. Na Twoim miejscu nie wspominałabym o
                    koledze dla którego brałeś ten kredyt bo to brzmi mało sensownie, powiedz, że
                    masz problemy finansowe z którymi sam nie wiesz jak masz sobie poradzić i
                    zapytaj wprost jak oni widzą rozwiązanie tej sprawy. Zaznacz tylko, że nie
                    jesteś w stanie całej zaległej sumy wpłacić od razu. Drugie rozwiązanie to
                    napisz pismo do Banku, w którym sam zaprop[onujesz spłatę w ratach
                    miesięcznych. Tylko nie wygłup się z ratami śmiesznie niskimi. Do takiego pisma
                    dobrze jest załączyć wszelkie informacje na które w takim piśmie się będziesz
                    powyoływał np. jeśli posiadasz status bezrobotnego to załącz ksero z Urzędu
                    Pracy, jeśli wspominasz o dochodach to załącz zaświadczenie z pracy ile
                    faktycznie zarabiasz. Takie pismo jest dużo bardziej wiarygodne.

I najważniejsze - z Bankiem, który ma bankowy tytuł egzekucyjny nie wygrasz,
                    możesz zdać się tylko na ich dobrą wolę - oni ten dług tak czy tak odzyskają a
                    Ty masz stanąć na głowie i go spłacić.
                    • majkel01 Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja 06.02.07, 18:39
                      dlug trzeba bedzie splacic. Conajwyzej mozna pozniej od kolegi sciagnac te
                      kwote. Albo odda sam albo w osobnym procesie cywilnym.
              • Gość: Wanda Re: do zosia IP: *.net81.citysat.com.pl 06.02.07, 12:42
                Gdybym wiedziała to napewno starałabym sie pomóc. Nigdy w takiej sytuacji nie
                bylam bo jestem nie ufna / już mnie ludzie nauczyli/. Dlatego teraz kazdego
                traktuję jako potencjal;nego oszusta ,żeby/ daj boze / później -mile sie
                rozczarować . Wanda
    • Gość: Marcin! Re: Przykre pismo z PKO :( windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:03
      Dziekuje Wam wszystki za porady, bede dalej opisywal jak sprawa sie potoczy.
      Jeszcze raz wielkie dzieki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka