Dodaj do ulubionych

Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa

IP: 80.50.250.* 28.05.07, 11:29
Witam grupowiczow,
chcialabym skorzystac z uslug z tej firmy. Czy ktos moze z Was ja zna lub mial
z nimi do czynienia? Czy sa rzetelni i robia wszystko, aby sciagnac dlug?
Jestem w trakcie podpisywania z nimi umowy i bylabym wdzieczna za jakiekolwiek
informacje.
Z gory dziekuje.
Pozdrawiam,
Kaska
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaska Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa IP: 80.50.250.* 28.05.07, 16:24
      Moze po krotce opisze swoj klopot. Otoz, kilka lat temu, a mianowicie 7,
      pozyczylam komus pieniedze. Ufalam temu czlowiekowi, ale pozniej przekonalam sie
      ze to zwykly oszust zerujacy na ludzkich uczuciach. Bylam mloda, nie zdawalam
      sobie sprawy z tego co robie. Pozyczylam pare tysiecy, spisalismy recznie umowe.
      Mijaly miesiace, on ciagle przekladal terminy splat, a ja nigdy nie doczekalam
      sie swoich pieniedzy. Dwa lata pozniej, spisalismy ponowna umowe, w ktorej moj
      dluznik deklarowal sie, ze splaci swoj dlug, wraz z odsetkami w ratach. Pozniej
      byly ponaglenia wysylane listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. W chwili
      zwatpienia, mialam ochote kogos na niego naslac, ale nie chcialam sie posuwac do
      takich metod. Nachodzilam go, pisalam smsy, dzwonilam, na marne. Pewnego dnia
      dowiedzialam sie tylko, ze wyjechal aby nielegalnie pracowac za granica. Pozniej
      wyjechalam ja i kontakt sie urwal. W chwili obecnej, mam narzeczonego, planujemy
      wspolna przyszlosc i te pieniadze naprawde by mi sie przydaly. Problem w tym, ze
      osoba ta nie ma stalego zatrudnenia, a wszystko co ma, przepisuje na kogos
      innego. Martwie sie co z tym bedzie. W tej chwili chodzi mi nawet o sama
      satysfakcje. Firma windykacyjna zarzadala az 35% za calej sumy plus koszta
      manipulacyjne, a ja nie wiem co robic. Czy pomoga mi? Czy lepiej odrazu isc do
      sadu badz komornika?
      Prosze o porade,
      Dziekuje i pozdrawiam
      Kaska
      • sauber1 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 28.05.07, 16:48
        Gość portalu: Kaska napisał(a):

> ... Problem w tym, ze osoba ta nie ma stalego zatrudnenia, a wszystko co ma,
        przepisuje na kogos innego.

To masz cwanego przeciwnika, pewnie nie wiele zdziałasz? To jest
        przerażające, pracujesz, płacisz podatki, a inni zarabiają o wiele razy więcej,
        dzięki takim kombinacjom, w US nieznani i nikt ich nie ruszy niby nie ma
        podstawy, śmieszne...
        • zauber07 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 28.05.07, 16:58
          sauber1 napisał:

> To masz cwanego przeciwnika, pewnie nie wiele zdziałasz? To jest
          > przerażające, pracujesz, płacisz podatki, a inni zarabiają o wiele razy
          więcej,
          > dzięki takim kombinacjom, w US nieznani i nikt ich nie ruszy niby nie ma
          > podstawy, śmieszne...

Tu ośmiele się nie zgodzić,w myśl starej zasady "dajcie mi człowieka,a znajdę
          na niego paragraf....."
          • sauber1 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 28.05.07, 17:48
            zauber07 napisał:

>
            > Tu ośmiele się nie zgodzić,w myśl starej zasady "dajcie mi człowieka,a znajdę
            > na niego paragraf....."

Obyś nie zdziwił się, są i tacy, co maja to w dupie i mogą Tobie kazać jeść z
            ręki, a sąd to im może...
            • zauber07 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 28.05.07, 19:00
              sauber1 napisał:
              >
              > Obyś nie zdziwił się, są i tacy, co maja to w dupie i mogą Tobie kazać jeść z
              > ręki, a sąd to im może...
              sauber ma racje,niestety ale na dobrego cwaniaka nie ma mocnych,należy mieć
              jednak że tylko do czasu....

jak to mówia "nosił wilk razy kilka,ponieśli i wilka....."
            • zauber07 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 28.05.07, 20:18
              sauber1 napisał:

> Obyś nie zdziwił się, są i tacy, co maja to w dupie i mogą Tobie kazać jeść z
              > ręki, a sąd to im może...

"Inni grają losem moim,ja milczę jak pies......"
        • mr_pope Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 28.05.07, 20:37
          Nie ma cwaniaków, są tylko tacy, którym się przez jakiś czas udaje. Najlepiej
          zgłosić się do młodego, ambitnego adwokata na dorobku, znajdzie artykuł z prawa
          karnego. Wtedy ów gość może być goły jak turecki, za parę tysięcy z odsetkami
          nie będzie chyba chciał mieć wyroku.
          • Gość: Kaska Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa IP: 80.50.250.* 29.05.07, 16:25
            Dobrze, tylko co bedzie w tym w wypadku najlepszym rozwiazaniem? Adwokat, sad
            czy firma windykacyjna?
            • mr_pope Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 29.05.07, 17:51
              Polecam adwokata. W zakresie "udziału odpowiednich organów do ścigania
              przestępstw gospodarczych" zrobi tyle samo co wspomniana firma windykacyjna, ale
              być może nie weźmie aż 35%.
    • Gość: Wujek dobra rada Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 00:03
      Z tego, co widzę po bzdurach, jakie wypisuja na swojej www, to kolejni oszuści i
      to na chama. Szczególnie podoba mi sie kolejna mutacja tekstu, który jako
      pierwszy miał na swojej www "szeryf" Jachnicki (co go teraz bezskutecznie
      komornik egzekwuje z wniosków wielu naciągniętych):

"Zasadą naszej kancelarii jest prowadzenie tylko tych spraw, którym towarzyszą
      pozytywne rokowania co do możliwości wyegzekwowania należności."

i to

"Przyjęliśmy jako zasadę, że koszty postępowania windykacyjnego w całości a
      przynajmniej w znaczącej części ponosi dłużnik."

Ja pier... chyba słowo wo słowo zerżnięte od tamtego, żeby zbajerowac klienta.
      Jakiej zaliczki ("depozytu") chcą? A pieprzą coś o "tworzeniu portretu
      psychologicznego dłużnika"?

hehehe...

Lepiej daj se spokój z taką firmą, bo popłyniesz po raz drugi.
      • Gość: Wujek dobra rada Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 00:08
        Tak na zdrowy rozum: FIRMA WINDYKACYJNA NIE MA PRAWA żąDAć OD DłUżNIKA KOSZTóW
        WINDYKACJI - PROWIZJI. TYLKO OD WIERZYCIELA.
        • Gość: Wanada Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa IP: *.net81.citysat.com.pl 03.06.07, 00:30
          Po co wogóle bijcie pianę . Podpisz z windykatorwmi umowę na procent od
          odzyskanej kwoty. Wpłacą na Twoje konto 1zł dostaną 10gr. Wanda
        • majkel01 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 03.06.07, 09:36
          nie pisz wielkimi literami bo nastepnym razem post wyleci jako niezgodny z netykieta
          • Gość: Wujek dobra rada Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 09:43
            To z nerwów, autentycznie. Irytuje mnie, jak ludzie wciąż nabierają się na
            sztuczki oszustów - niektórych "firm windykacyjnych".
            • sauber1 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 03.06.07, 12:32
              Gość portalu: Wujek dobra rada napisał(a):

> To z nerwów, autentycznie. Irytuje mnie, jak ludzie wciąż nabierają się na
              > sztuczki oszustów - niektórych "firm windykacyjnych".

Ok. ale ten mechanizm działa również w drugą stronę, myślę że oszuści kredytowi
              tez posiadają niemała wiedzę, a w rzemiośle doskonalą się tęgo. Czy to nie jest
              dziwne, mając chyba wszystkie windykacyjne firmy i nie tylko na na karku, dalej
              zaciągają kredyty i śmieją się w oczy, a Ci biedacy chcą znać adres, czy ja mogę
              sprzedać, czy to zgodne z prawem???
          • zauber07 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 03.06.07, 09:47
            majkel01 napisał:

Długo myślałem,co to takiego 90x60x90.Okazało sie,że to 486000

Faktycznie,zgadza się::))))
            • sauber1 Re: Firma windykacyjna Lex-us Inkaso Warszawa 03.06.07, 12:38
              zauber07 napisał:

>
              >
              > Faktycznie,zgadza się::))))

Liczyć zawsze można, nawet na szczęście ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka