Gość: bizonos@wp.pl
IP: *.crowley.pl
14.09.07, 12:33
witam . mam problem z wykonawca mebli Studio Kuchenne Avans w Gliwicach.
sprawa wyglada tak: na poczatku lipca podpisałem umowe na wykonaie i montaż mebli na wymiar, które to zamówienie miało być wykonane w 31/32 tygodniu roku. (zaznaczam że umowa wymagała wpłaty całej kwoty za meble przed montażem) meble przyszły niestety dopiero w 33 tygodniu wiec juz wystąpiło opóźnienie, do tego blaty przyszły niekompletne (nie nadające sie do użytku)dodatkowo fronty szafek były wykonane niezgodnie z zamówieniem; w związku z czy w dniu montażu została spisana reklamacja (13 lipca) w której spisano ze na wykonanie i montaż w/w elementów firma ma 31 dni roboczych(czy sobota to tez dzien roboczy?) oczywiście Panie w firmie zapewniały ze blaty będą po 2 tygodniach żeby z kuchni można było korzystać ale jakoś jeszcze nie dotarły. Zaznaczam że brak kuchni to duża niedogodność dla mnie Moje pytania dotyczące sprawy to:
-co mogę zrobic jeżeli sprawa się przedłuży powyżej przyjętych 31 dni na reklamacje
- jak wyglada sprawa rekompensaty(czy mam do niej prawo) za opóźnienie i jak jej dochodzić