12.11.07, 18:45
czy ktos moze wie dlaczego bezczelny pan z eosu niechce wyrazic zgody na
nagranie rozmowy?czy w takim razie moge niepodejmowac tej rozmowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: zosia Re: eos IP: *.chello.pl 12.11.07, 19:12
      to zalezy jaka to sprawa
      • migota77 Re: eos 12.11.07, 19:17
        chodzi o kare za zerwanie umowy z orange z przed 4rech lat
        • mr_pope Re: eos 12.11.07, 19:18
          Nie ma znaczenia o jaką sprawę chodzi, nie masz obowiązku telefonicznej rozmowy
          z jakąkolwiek dzwoniącą do Ciebie osobą, choćby się podawała za prokuratora lub
          policjanta.
    • mr_pope Re: eos 12.11.07, 19:15
      1. Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego pan z eos nie chce wyrazić zgody na nagranie
      rozmowy to zapytaj po prostu tego pana. Inni mogą jedynie domniemywać.
      2. Nie ma obowiązku rozmowy telefonicznej z jakąkolwiek osobą, chyba, że jest
      się urzędnikiem lub dyspozytorem służb ratowniczych i dzwoni petent.
      • migota77 Re: eos 12.11.07, 19:19
        pytalam dlaczego lecz niestety uslyszalam ze nie musi mi sie tlumaczyc
        • mr_pope Re: eos 12.11.07, 19:42
          I ma rację, nie musi Ci się tłumaczyć. Ty natomiast nie masz obowiązku rozmowy z
          nim.
          • mkb2007 Re: eos 16.11.07, 08:59
            mnie przysyłali wezwania do zapłaty z przed 4lat zwykłym listem - więc nie
            odpowiadałem , a teraz dwa dni temu napisali ,ze wniosą sprawę o ustanowienie
            kuratora - czy mogą jeśli nie mają nakazu zapłaty - nie wnieśli sprawy do sadu
            ani oni ani tp, nadmienię ,że dostałem gigantyczny rachunek z tp i reklamowałem
            ten fakt telefonicznie,bez skutku tp przekazało do windykacji firmie eos, ponad
            to faktura była wystawiona zle- bo najpierw otrzymywałem normalne rozliczenie
            małe miesięcznea potem nagle jedną wielką fakturę z rozliczenie za rok!?
            Cowy na to?
            • Gość: Zygfryd von Acker Re: eos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 13:14
              Nic my na to i ty też nic nie powinieneś.
              Mogą ci skoczyć, mówiąc obrazowo, a pisma o ustanawianiu kuratorów, wezwaniach
              na pobieranie prób pisma, zapowiedziach wizyty człowieka z aparatem foto celem
              obfotografowania mieszkania / domu / innego majątku, powieś w kiblu na gwoździu.

Jeśli roszczenie jest przedawnione, mogą ci nagwizdać, pisać będą do znudzenia i
              tyle.
              Pilnuj tylko 2 rzeczy:
              1) nie dopuść do uznania roszczenia poprzez podpisanie jakiejś ugody, dokonanie
              jakiejkolwiek wpłaty itp.;
              2) odbieraj wszelkie polecone, żeby nie doszło do uprawomocnienia wyroku
              wydanego bez twojej wiedzy z przyczyny nieodebrania zawiadomienia.
              Resztę możesz mieć w dupie, z niedorozwiniętą Wandzią z tego forum, która
              zacznie cię straszyć różnościami, na samym czele kiszki stolcowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka