migota77 12.11.07, 18:45 czy ktos moze wie dlaczego bezczelny pan z eosu niechce wyrazic zgody na nagranie rozmowy?czy w takim razie moge niepodejmowac tej rozmowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migota77 Re: eos 12.11.07, 19:17 chodzi o kare za zerwanie umowy z orange z przed 4rech lat Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: eos 12.11.07, 19:18 Nie ma znaczenia o jaką sprawę chodzi, nie masz obowiązku telefonicznej rozmowy z jakąkolwiek dzwoniącą do Ciebie osobą, choćby się podawała za prokuratora lub policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: eos 12.11.07, 19:15 1. Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego pan z eos nie chce wyrazić zgody na nagranie rozmowy to zapytaj po prostu tego pana. Inni mogą jedynie domniemywać. 2. Nie ma obowiązku rozmowy telefonicznej z jakąkolwiek osobą, chyba, że jest się urzędnikiem lub dyspozytorem służb ratowniczych i dzwoni petent. Odpowiedz Link Zgłoś
migota77 Re: eos 12.11.07, 19:19 pytalam dlaczego lecz niestety uslyszalam ze nie musi mi sie tlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: eos 12.11.07, 19:42 I ma rację, nie musi Ci się tłumaczyć. Ty natomiast nie masz obowiązku rozmowy z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
mkb2007 Re: eos 16.11.07, 08:59 mnie przysyłali wezwania do zapłaty z przed 4lat zwykłym listem - więc nie odpowiadałem , a teraz dwa dni temu napisali ,ze wniosą sprawę o ustanowienie kuratora - czy mogą jeśli nie mają nakazu zapłaty - nie wnieśli sprawy do sadu ani oni ani tp, nadmienię ,że dostałem gigantyczny rachunek z tp i reklamowałem ten fakt telefonicznie,bez skutku tp przekazało do windykacji firmie eos, ponad to faktura była wystawiona zle- bo najpierw otrzymywałem normalne rozliczenie małe miesięcznea potem nagle jedną wielką fakturę z rozliczenie za rok!? Cowy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd von Acker Re: eos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 13:14 Nic my na to i ty też nic nie powinieneś. Mogą ci skoczyć, mówiąc obrazowo, a pisma o ustanawianiu kuratorów, wezwaniach na pobieranie prób pisma, zapowiedziach wizyty człowieka z aparatem foto celem obfotografowania mieszkania / domu / innego majątku, powieś w kiblu na gwoździu. Jeśli roszczenie jest przedawnione, mogą ci nagwizdać, pisać będą do znudzenia i tyle. Pilnuj tylko 2 rzeczy: 1) nie dopuść do uznania roszczenia poprzez podpisanie jakiejś ugody, dokonanie jakiejkolwiek wpłaty itp.; 2) odbieraj wszelkie polecone, żeby nie doszło do uprawomocnienia wyroku wydanego bez twojej wiedzy z przyczyny nieodebrania zawiadomienia. Resztę możesz mieć w dupie, z niedorozwiniętą Wandzią z tego forum, która zacznie cię straszyć różnościami, na samym czele kiszki stolcowej. Odpowiedz Link Zgłoś