Gość: Jarek
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
11.03.08, 16:32
Witam.
Mam ogromny problem z serwisem LG (EDISON - Bydgoszcz).
Mianowicie: w grudniu 2006 roku zakupiłem nagrywarkę LG, już po 2 miesiącach oddałem ją do naprawy (strasznie głośno pracował wentylatorek zamontowany na tylnej ściance). Sprzęt wrócił po około 4 tygodniach, oczywiście po 2 tygodniach powtórzyła się sprawa (wentylator), tym razem naprawiono wentylatorek.
Po ok 2 miesiącach nagrywarka przestała czytać jakiekolwiek płyty - reklamacja z czasem oczekiwania ok 1,5 miesiąca.
Przez pewien czas działała bez zarzutu (to może dlatego, że jej nie używałem) gdy zaczęła niszczyć płyty DVD (bez znaczenia jakie +, -, R, RW) potrafiła sobie zniszczyć kilka płyt i 1 nagrać - od tak sobie.
Nagrywarkę zawiozłem do naprawy i po ok 1 miesiącu otrzymałem telefon, że nagrywarka jest do odbioru bo nie wykryto w niej żadnych uszkodzeń !!!! W tym momencie mnie krew zalała - sprzedawcy zdecydowanie odmówiłem odbioru sprzętu, a on wysłał nagrywarkę do innego serwisu z załączonymi (zniszczonymi) płytami DVD.
Serwis nigdy nie wpisywał daty przyjęcia towaru, naprawy i oddania (takowe rubryczki w karcie gwarancyjnej są, lecz nieuwzględniane przez serwis).
Dodam tylko, że przy czwartej naprawie zdecydowanie zażądałem zwrotu pieniędzy.
Co robić, jeśli sprzęt zostanie mi zwrócony i nie stwierdzi się usterki.
Czy mam złożyć jakiś wniosek?
Bardzo proszę o poradę.