Dodaj do ulubionych

Meble Dąb Gdynia-reklamacja

27.07.08, 12:47
Kupiłam meble tej firmy w sklepie, który zajmuje sie ich sprzedażą
przywieziono mi je 18.07 jednak dopiero wczoraj 26.07 zaczęłam je
składać.Przy rozpakowywaniu jednej paczki zauważyłam że są stasznie
uszkodzone.Czy mogę je reklamować i gdzie(w sklepie? u producenta?).
W jakiej formie najlepiej to zrobić?Czego potrzebuję do takowej
reklamcji?Dziękuję z góry za odpowiedz.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja 28.07.08, 16:22
      Reklamacja powinna być złożona: 1) w sklepie, 2) na piśmie, 3) za
      potwierdzeniem odbioru (na kopii pisma lub listem poleconym za
      zwrotnym potwierdzeniem odbioru).
      Ściśle rzecz biorąc "w sklepie" ma taki sens, że reklamacja powinna
      być adresowana do sprzedawcy jako strony umowy sprzedaży.
      Reklamacja to żądanie. Żądaniem może być tu żądanie bezpłatnej
      naprawy albo wymiany towaru na nowy, a to na podstawie ustawy o
      szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej.
      • marika2000 Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja 28.07.08, 20:30
        Dziękuje za odpowiedz.
    • marika2000 Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja 02.09.08, 14:15
      Witam ponownie.Od czasu złożenia reklamacji 28.07.2008 zrobiłam to
      osobiscie w sklepie nie mam żadnej odpowiedzi.Otrzymałam dokument
      zgłoszenia reklamacji i obietnicę;)że skontaktują sie ze
      mną.Kilkakrotnie byłam tam z zapytaniem dlaczego nikt nie udzielił
      mi odpowiedzi zbywano mnie za każym razem.Tłumaczenia(1.jeśli nie ma
      odpowiedzi to CHYBA! uznano reklamacje a gdzie odpowiedz?Sprzedawca
      nie umiał mi wyjaśnić 2.producent podukuje taśmowo moze nie ma tych
      moich elementów? 3.osoba zajmująca się reklamacjami Gdyni Dąb w
      naszym województwie podlaskim jest nie uchwytna)tłumaczenia śmieszne
      moim zdaniem. Ustawowy termin odpowiedzi minął (21dni?roboczych?)Co
      mogę w takim przypadku zrobić?Ręce opadają...a pobite meble leża
      bezużyteczne.Bardzo prosze o rade z góry dziękuję
      • prawnik-skp Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja 03.09.08, 15:55
        Przy założeniu, że postąpił Pan tak, jak to zalecałem, czyli że
        zażądał Pan naprawy albo wymiany, bo taki jest sens reklamacji -
        można uważać, że reklamacja (wybrane żądanie) zostało milcząco
        uznane przez sprzedawcę za uzasadnione, co zawiera w sobie
        przyznanie przez niego, że meble są niezgodne z umową i że za ten
        stan rzeczy odpowiedzialność ponosi sprzedawca. Podstawę do takiego
        stwierdzenia daje w art. 8 ust. 3 ustawy o sprzedaży konsumenckiej.
        W związku z tym należy sprzedawcę wezwać do spełnienia żądania, a
        przy tym wyjaśnić mu, że w stosunku do konsumenta nie jest sprawą
        producenta uznawanie czy też nieuznawanie reklamacji. To sprzedawca
        jest do tego legitymowany. I jeśli nie uczyni tego w ciągu 14 dni
        (kalendarzowych), to skutek jest taki, jak to przewiduje art. 8 ust.
        3 ustawy, czyli możliwość uznania reklamcji za uzasadnioną. W piśmie
        do sprzedawcy można wyznaczyć termin na spełnienie żądania, z
        zagrożeniem, że jeśli ten termin minie, a żądanie nie zostnie
        spełnione, to zastrzega Pan sobie uprawnienie do odstąpienia od
        umowy, czego konsekwencją byłoby żądanie zwrotu pieniędzy z tytułu
        ceny. W tym kierunku można poprowadzić sprawę, ale to już zależy od
        Pan woli. Zatem to ewentualne odstąpienie od umowy wymagałoby
        kolejnego pisma.
        • Gość: gt Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.76.classcom.pl 26.04.09, 10:48
          Ja kupiłem wersalkę firmy Dąb Gdynia ale coś tam było źle zrobione i nie dało
          się dokręcić śrub zadzwoniłem do nich jaka jest sytuacja przyjechali panowie z
          dębu zrobili co trzeba ale okazało się że po 2 tygodniach użytkowania puścił
          szew na długości ok 10cm! więc panowie wzięli połówkę kanapy i oddali po 4
          tygodniach! w dodatku przywieźli inną połówkę niż zabrali! ta była miękka jak z
          gąbki i z krzywo przeszytymi szwami. Miałem więc połówkę wersalki twardą i 2
          połówkę miękką tak że uginała się 3 krotnie bardziej niż oryginalna połówka.
          Zadzwoniłem więc z kolejną reklamacją panowie przyjechali po 2 miesiącach
          zabrali na kolejny miesiąc i przywieźli tą samą uginającą się połówkę z nowymi
          szwami! skandal! i pan jeszcze bezczelnie wmawia mi ze te polówki mają inną
          budowę i jedna jest miększa tylko ze jak miałem nówkę ze sklepu(przed
          reklamacją) obie połówki były takie same. Firma dąb Gdynia traktuje klientów jak
          śmiecie upchać najgorszy towar i umyć ręce! wersalki są wykonane bardzo słabo
          najtaniej jak się da jedyną zaletą tych wersalek jest ich ładny wygląd. Wszystko
          co pisze w reklamach wersalek tej firmy to czyta fikcja 20-letnia wersalka jest
          od niej trwalsza i wygodniejsza i w lepszym stanie "technicznym". Co zrobić w
          takiej sytuacji kolejna reklamacja raczej nic nie da a jak udowodnić że poduszka
          pierwotna była twardsza a ta się cała zapada sprawa jest raczej przegrana...
          • Gość: aro Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.chello.pl 17.11.09, 21:21
            Tragedia. Nie polecam tego producenta. Oni wogóle nie biorą pod
            uwagę tego co sie reklamuje. U mnie kanapa w trakcie eksploatacji
            zniszczyła podłogę. Zła konstrukcja czyli wady ukryte. Wogóle nie
            uwzględnili mi reklamacji - złożyłem prawidłowo, zgodnie z
            przepisami, nawet zaproponowałem żeby się dogadać, ale oni chyba nie
            wiedzą co to znaczy. Kogo oni zatrudniają ? A, formularz
            reklamacyjny producenta uzupełniany przez pracownika fabryki nie
            zawiera naszego opisu i każą się pod tym podpisać - trzeba uważać.
            Oni chyba nie wiedzą, że więcej stracili niż zyskali nie
            uwzględniając naszych reklamacji - moim zdaniem negatywne opinie
            spowodowały rezygnacje z zakupów niejednej osoby. Zresztą ja już nic
            u nich nie kupię.
            • Gość: stan Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.mielec132.ptc.pl 24.11.09, 09:06
              a kupuj..nie kupuj...
            • Gość: micz.r Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.gdynia.mm.pl 27.11.09, 12:43
              Ja też już nic nie kupię z firmy Dąb.Po kilku miesiacach od zakupu
              pękła nam skrzynia od kanapy centralnie na poł.Oczywiście reklamacja
              nie została uznana.Pod kanapą zostaly zamontowane plastikowe
              nóżki,które się bardzo szybko połamały i skutkiem tego było
              pęknięcie kanapy.Ja uważam że jest to błąd konstrukcyjny,jednak
              spejaliści z Dębu byli innego zdania.Zdecydowanie nie polecam tego
              producenta.
          • Gość: klient Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 10:17
            Przykro mi ale nie masz racji. Nie jestem specjalista ale roznice w twardosci zauwazylem w salonie w ktorym kupowalem meble. Sprzedawca wyjasnil mi ze wynika ona z innych technologi wykonania tych dwoch polowek. Pozniej okazalo sie ze praktycznie wszyscy producenci podobnych kanap rbia to w ten sam sposob. Kupilem kanape z Debu i odpokac jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam i zycze bardziej przemyslanych decyzji zakupowych na przyszlosc.
    • Gość: dana Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.09, 16:30
      kupiliśmy zestaw wypoczynkowy "oxford" firmy dąb. na wystawie
      sklepowej oraz w katalogach kanapa wyglądała zupełnie inaczej od
      tej, którą otrzymaliśmy, jest źle wypełniona, marszczy się na
      oparciach oraz siedzisku, zupełnie nie pasyje do stojących obok
      foteli od tego zestawu-zgroza. specjaliści od reklamacji z firmy dąb
      uznali, że wszystko jest ok.że to materiał pokryciowy jest winien.
      ZANIM KUPICIE MEBLE FIRMY DĄB ZASTANÓWCIE SIĘ CZY WARTO,BO EFEKT
      WIZUALNY MOŻE WAS NIEMILE ZASKOCZYĆ!!!!!!
    • Gość: AAA Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.03.10, 16:00
      SPÓLDZIELNIA DĄB GDYNIA JEST TAKA JAK CHŁOP W PRZYSŁÓWIU:

"CHŁOP JAK DĄB A JAJKA JAK ŻOŁĘDZIE"

MAJĄ MARNE MEBLE ORAZ MARNYCH, NIEUCZCZCIWYCH I ZAKŁAMANYCH
      PRACOWNIKÓW

• Gość: bbb Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.kalisz.mm.pl 30.03.10, 10:20
        Zastanówcie się trzy razy zanim kupicie cokolwiek z Dąb Gdynia,
        zgadzam sie z kazdą negatywna opinią na temat złej jakości tych
        mebli i złej obsługi,dla tej firmy najwazniejsze jest złapac
        klienta,wcisnąc meble,skasowac prawie jak za Kler-a,nastepnie
        zostawic klienta samemu sobie z ich błędami.Meble wygladaja jak za
        300 zł w marketowej promocji,odradzam!
        • Gość: aljan Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.10, 19:31

Witam w gronie niezadowolonych klientów Dąb Gdynia.
          Mam zestaw wypoczynkowy powyższej firmy,chciałbym napisać kilka słów na temat
          tych mebli:używają słabych materiałów,krzywo zszywają,materiał się marszczy i
          rozciąga,reklamacji oczywiście nie uznają,twierdzą,że meble tak zostały
          zaprojektowane,zdziwicie się jak wybierzecie z próbnika materiał obiciowy i wam
          przywiozą zupełnie inne.
          Szczerze odradzam zakupu u Nich kota w worku.
          • Gość: POKRZYWDZONA Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: 109.243.52.* 13.04.10, 12:33
            WITAM JA TEŻ ZAMÓWIŁAM SWOJE PIERWSZE MEBLE DO NOWEGO MIESZKANIA MIAŁY TO BYC ZESTAW 2 I 3,PROBLEM POLEGA NA TYM ZE MEBLE MIAŁY MIEC WYKOŃCZENIE WENGE A PO PRZYJSCIU I SKŁADANIU MEBLI OKAZAŁO SIĘ ŻE JEDEN ZESTAW MA WENGE KOLOR A DRUGI JEST NIE DOROBIONY I MA OLBRZYMIE SLOJE,ZGŁOSIŁAM SPRAWE DO SKLEPU AGATA BO TAM MEBLE KUPOWAŁAM ,W RAZ Z MĘZEM JESZCZE SPRAWDZALISMY CZY OBA ZESTAWY BEDĄ MIAŁY TEN SAM KOLOR WYKOŃCZEN DREWNIANYCH ,PRACOWNIK RÓWNIEŻ RÓWNIEZ ZAPEWNIŁ NAS ŻE TAK BEDZIE,WYSZŁO JEDNAK INACZEJ.ZGŁOSILIŚMY REKLAMACJE NA PISMIE DO AGATY A TA DO PRODUCENTA GDYNIA ,NASTEPNEGO DNIA PAN JUZ TELEFONICZNIE POWIEDZIAŁ ŻE NIE UWZGLEDNI REKLAMACJI,NASTEPNEGO DNIA PRZYSLALISMY ZDJECIA DREWNA OBU ABY PORÓWNAŁ,NIESTETY PAN STWIERDZIŁ ZE WEDŁUG NIEGO NIE MA RÓŻNICY I O REKLAMACJI NIE MOŻE BYC MOWY,ZADZWONILA DO AGATY MEBLE POWIEDZIAŁAM O TYM W DZIALE REKLAMACJI,TAM PAN POWIEDZIAŁ ŻE DĄB PRZYŚLE DO NICH PISMO ŻE NIE UDZIELI MI REKLAMACJI I DOPIERO SKLEP BEDZIE MÓGŁ WE WŁASNEJ INICJATYWIE COS ZROBIC,W CO WĄTPIE,PONIEWAZ GDY REKLAMOWALIŚMY DREWNO TO W AGACIE NIE CHCIELI NAWERT SPOJRZEC NA TE DREWNO,JA JESLI OTRZYMAM PISMO OD AGATY SPRAWE ZGŁASZAM DO FEDERACJI KONSUMENTOW,PONIEWAŻ NA STRONIE INTERNETOWEJ PRODUCENTA DĄB GDYNIA ZNALAZŁAM ZESTAW KTÓRY KUPOWALIŚMY I CO CIEKAWE 3 NIE MA NAWET W OFERCIE OBIC W KOLORZE WENGE.WIDZĘ ŻE NA FORUM ODPOWIADA RÓWNIEŻ PRAWNIK ,BARDZO PROSZE O POMOC JAK MA W TEJ SPRAWIE INTERWENIOWAC,PONIEWAZ WEDŁUG NAS OTRZYMALISMY TOWAR NIEZGODNY Z ZAMÓWIENIEM.NA PRZYSZŁOŚC BEDE BACZNIE SPRAWDZAC SKĄD SA MEBLE JAKIEGO PRODUCENTA,ODRADZAM WSZYSTKIM DĄB GDYNIE
            • Gość: jaro Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.limes.com.pl 18.09.10, 14:44
              Totalna tragedia nie polecam. Kupiłem w 2006r kanapę bolero + fotele oraz kanapę finka z eko-skóry. Zapewniano, że wytrzymała nie było reklamacji. Dałem się nabrać. Po dwóch i półroku eko-skóra na kanapie bolero zaczęła się łuszczyć i odpadać. Reklamacji nie uznano. Zrobiono nowe poszycie z materiału za moją pełną odpłatnością. Teraz to samo dzieje się w fince. Eko-skóra łuszczy się i odpada. Wygląda jak w melinie.Tym razem muszę kupić nową oczywiście nie w Dębie. Towar od nich jest bezwartościowy, totalne badziewie. Jak nie chcecie mieć kłopotów to omijajcie tego producenta. Dla nich jesteś klientem w momencie kupna. Później jesteś natrętem. Nigdy nie uznają reklamacji. Wstyd.
              • Gość: ari Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 23:30
                NIE KUPUJCIE NIC Z "DĄB GDYNIA" - robią szajs i nie uzanją reklamacji. Kupiłem też zestaw BOLERO - ekoskóra-ecri, i w pierwszych 6 miesiącach użytkowania puścił mi 2 szwy, był gość z DĘBU i nie uznał reklamacji, powiedział że wina moja, złe użytkowanie, oczywiście użytkowanie było ok ale wina moja. Mineło ok 2 lata i teraz to dopiero zaczeło się, ekoskóra zaczeła się łuszczyć i odpadać, w niektórych miejscach całymi płatami, teraz ładny zestaw nakrywany jest kocami bo inaczej to wygląda jak jakiś syf, aż wstyd. Włąsnie jestem na etapie wyboru jakiegoś fajnego wypoczynku, ale DĄB GDYNIA będe omijał szerokim łukiem i wszystkim będe odradzał meble z tej firmy. Szkoda że tak ładnie prezętujący się zestaw BOLERO musi po 3 latach iść na śmieci, ale to nie moja wina i producent niestety też mówi że nie jego, to kogo ? DĄB GDYNIA TO SZAJS - UWAŻAJCIE
                • Gość: WŚCIEKŁA I ZŁA Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 11:27
                  No właśnie ja też kupiłam bolero i też mi odpadają płaty materiału skóropodobnego minęło już 2 lata więc reklamacja mi nie przysługuje zaproponowano mi naprawę odpłatną ma to kosztować 2200 bez transportu jestem ze śląska więc nie pytałam nawet ile za transport. Jestem bardzo rozczarowana polska firma która produkuje meble jednorazowego uzytku i wmawia ludziom jaka to jakość ,żałuję bardzo że nie poczytałam opinii innych bo teraz mam strupa w salonie z którym nie wiadomo co zrobić.JEŻELI MACIE DUŻO PIENIĘDZY I NIE WIECIE CO Z NIMI ZROBIĆ KUPCIE MEBLE Z DĘBU TO CO 2 LATA MOŻECIE JE WYRZUCIĆ NA ŚMIETNIK I KUPIĆ SOBIE NOWE WE WSPANIAŁEJ FIRMIE KTÓRA KLIENTÓW MA W NOSIE.JEST TO TOTALNY SZAJS ZA DOŚĆ DUŻĄ CENĘ .POZDRAWIAM WSZYSTKICH NIESZCZĘŚNIKÓW POSIADACZY MEBLI Z DĘBU .
                • Gość: gregor Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.dynamic-ra-2.vectranet.pl 26.02.15, 12:21
                  Firma jakich wiele na rynku, szkoda zawodu. Na swoje meble do przedpokoju czekałem prawie cztery miesiące od zamówienia. Producent wraz z przedstawicielem mieli mnie głęboko w d....Teraz czekam na tapczan drugi miesiąc gdyż tapczan który mi dostarczyli był w innym kolorze. Po prostu mały błąd pomylić czerwień z czernią. Odradzam wszystkim. Jeszcze nigdy się nie spotkałem z tak mało rzetelną firmą. Szczerze odradzam !!!!!
                  • Gość: DĄB Gdynia Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 03.03.15, 13:51
                    W trosce o dobro wszystkich naszych klientów bardzo prosimy wszelkie skargi czy wyrazy niezadowolenia kierować bezpośrednio do działu za to odpowiedzialnego na adres e-mail: skargi@dab.gdynia.pl.
                    Obiecujemy zająć się każdą sprawą pod indywidualnym kątem.
              • Gość: tomi Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 10:21
                Bo to ekoskora Dab czy nie Dab nie polecam. Tkanina jest znacznie wytrzymalsza
              • Gość: nim2 Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.leclercdrive.pl 02.02.15, 10:47
                Co za bzdura. Eko skóra na każdym produkcie jest krótkotrwała to plastik. Jak można na podstawie swojej nie wiedzy oceniać jakość. To nie skóra naturalna która takie ma właściwości że się nie łuszczy. Więc jedyne co możesz odradzać to wybór tego rodzaju tapicerki!
    • darius1630 Meble Dąb Gdynia-reklamacja 18.10.10, 14:21
      witam serdecznie, minęło 2 lata i 3 miesiące od zakupu mebli skórzanych (kanap) zapewniano mnie, że skóra jest bardzo dobra i będzie służyła na wiele lat, jak się okazało 3 miesiące po gwarancji stwierdziłem uszkodzenia- łuszczenia się tej *dobrej skóry. Czy mam jeszcze jakieś szanse coś z tym fantem zrobić ?
      dziękuję za odpowiedź.
      • Gość: Tomek Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.chello.pl 21.10.10, 09:57
        Witam,
        kupiłem kanapę finkę i oczywiście przysłali mi ją ze złym kolorem poszycia :D
        Miały być 3 kolory materiałów, a dali tylko 2 (brakowało poziomego paska na całej długości kanapy). Sklep, w którym kupowałem powiedział, że przyślą mi nowe poszycie, a ze starego mam na razie korzystać normalnie.
        2 dni później zadzwonił do mnie miły pan z mebli dąb i poinformował, że jest problem. Nie mogą mi wysłać nowego poszycia bo robią meble tylko na zamówienie, i jak mi zrobią nowe a ja im oddam stare, to tego starego nikt nie kupi (co mnie to obchodzi?). Zaproponował mi upust cenowy (ciekawe ile?) lub to, że ja mu wyślę moje poszycie, i że na czas DOSZYWANIA paska do mojego poszycia, mam spać na gołym materacu :D
        Oczywiście wytłumaczyłem mu, że to nie on tu dyktuje warunki i ma być tak, jak mi powiedziano w sklepie. Po dłuższych negocjacjach nareszcie ustąpił i zgodził się wysłać mi nowe poszycie (kiedy do mnie dotrze? nikt tego nie wie).
        Co się potem okazało - sklep od czasu mojej reklamacji nie otrzymał odpowiedzi ze strony mebli dąb. Nieźle kombinują na boku ;)
        • Gość: Tomek Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.chello.pl 11.11.10, 11:26
          Nareszcie dotarło do mnie nowe poszycie.
          W sklepie okazało się, że czekałem tak długo bo meble dąb też uszyły źle drugą narzutę, i dopiero trzecia (oficjalnie druga) była dobra.
          Ale co do jakości wykonania to polecam. Bardzo dobry towar, tylko trzeba im pisać wielkimi literami: WSZYJCIE TEN, TEN I TEN KOLOR :)
          • Gość: Beata Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.net.stream.pl 25.01.11, 15:50
            Nie polecam zakupów w firmie "dąb",reklamacja towaru-(szafa Praga w moim przypadku)niezgodnego z umową to droga przez mękę,zbywanie klienta,niedotrzymywanie słowa i obietnic związanych z załatwieniem reklamacji... chyba oddam sprawę do sądu,w końcu prawie 2tys. piechotą nie chodzi...
            • Gość: stpka07 Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.nitka.net.pl 16.02.11, 15:58
              Witam,
              prosze bardzo o kontakt do Pani!
              ja rowniez mam problem z Szafa Praga!!!
              i takie samo podejscie spotkalo mnie ze strony tej badziewiarskiej firmy!!!
              namiary do mnie stopka07@wp.pl
              Pozdrawiam,

• Gość: klient Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.play-internet.pl 17.02.11, 11:15
                Kupiłam narożnik Kantiga w Agata Meble właśnie firmy Meble Dąb Gdynia.Narożnik się marszczy. Mąż usiadł na nim w białych spodniach po godzinie za przeproszeniem tylek fioletowy. Kolor się zciera a narożnik ma 2 miesiące. Ujawniła się skaza, chyba była zapigmentowana, skoro nie było jej widać podczas zakupu. Zgłosiłam reklamacje do Agata Meble, to kazali mi jakieś zdjęcia wysyłać na maila Dębu. Przyjechali panowie, by rozpatrzyć gwarancje i zaproponowali mi 200 zł!!! oczywiście się nie zgodziłam, więc pan od reklamacji stwierdził, że musi jeszcze sprawę skonsultować z kierownikiem i zrobił jeszcze raz zdjęcia telefonem komórkowym!!! Za chwilkę sprawa trafi do Rzecznika Praw Konsumenta, bo już nie mam siły się użerać. A czas obję ty gwarancją (tj. rok) leci. Zapłaciłam 3 tysiące praktycznie za szmatę! Może ktoś też ma jeszcze problem? Czy Agata Meble jako sprzedawca są do czegoś zobowiązani?
    • Gość: adica8 Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.11, 21:01
      Jestem kolejną osobą z grona niezadowolonych klientów firmy DĄB GDYNIA. Kupiłam u nich krzesła i stół,meble te dostarczone zostały mi transportem tejże firmy,nie rozpakowywałam tych kartonów natychmiast, tylko czekałam aż przyjdzie mąż, ponieważ ciężko byłoby mi to zrobić samej i z dzieckiem na ręku,poza tym nie uprzedzono nas że meble te są do samodzielnego montażu , byłam pewna ,że otrzymam je w gotowej postaci, tak jak widziałam to w salonie i będę widziała czy jest wszystko ok. W trakcie rozpakowywania i montażu okazało się ze na dwóch krzesłach są lekkie skazy,ale machnęłam na nie ręką, natomiast po otwarciu kartonu ze stołem okazało się, że ma on uszkodzony róg, co już mnie zirytowało-zgłosiłam sprawę do działu jakości i tu się zaczęło...zanim moja reklamacja została w ogóle przyjęta pierwsze pytanie jakie mi zadano to czy sama dowiozłam sobie te meble-pewnie gdyby tak było to reklamacji nie uznaliby. Po przyjęciu zgłoszenia otrzymałam informację, ze ktoś do mnie oddzwoni w tej sprawie,że sprawa zostanie przekazana serwisantowi, ale już na tym etapie sugerowano moją winę-ponieważ z mężem wnieśliśmy sami stół do pomieszczenia- nadmienię że przemieściliśmy go na odległość 1 metra w pozycji leżącej przez szerokie drzwi tarasowe, gdzie nie było możliwości obicia tego kartonu i stołu!!!W związku z tym, że karton leżał na środku salonu, zadzwoniłam kolejnego dnia z zapytaniem jak długo mam czekać z tak leżącym kartonem-, odebrał telefon pan, który o całej sprawie nic oczywiście nie wiedział i znów sobie zapisał tę reklamację, znów sugerując że mogłam to ja uszkodzić wnosząc stół!! Od tego telefonu po dwóch dniach przyjechali panowie, którzy- a dokładniej jeden z nich stwierdził jednoznacznie, że stół uszkodzony jest, ale wina jest moja, ponieważ nie sprawdziłam towaru przy jego dostarczeniu- reklamacji nie uznano!Nasłuchałam się jeszcze,że ten pan nie widział jak go wnosiłam do środka, poza tym tego dnia mżawił deszcz- do tej pory nie wiem jaki to ma związek z takim obiciem stołu????Zresztą uznał ,że skoro karton nie był w stanie idealnym to powinno to budzić moje podejrzenia, że coś jest nie tak- no i może powinno, ale nie wzbudziło, jednak zastanawiam się, że skoro na jego oko z tym kartonem już było coś nie tak, to dlaczego wydali taki do klienta???Poza tym sprawa między mną a tym kto przywoził towar nie dotyczy ich firmy, ponieważ wynajmują firmę zewnętrzną- tylko szkoda, że tego nie usłyszałam w sklepie płacąc za towar...Na koniec udzielił mężowi instruktażu jak skazy na krzesłach ma sobie usunąć-szkoda, że nie stosują tych rad w praktyce zanim dostarczą klientowi towar!!! Jednym słowem koszmar-wydawało mi się ,że firma o tak wieloletniej tradycji inaczej traktuje klienta, a okazuje się że po zapłaceniu za towar kliencie martw się sam co zrobić z tym co dostałeś. Piszę ku przestrodze dla kupujących-niech panowie dostarczający towar,-wniosą wam go do domu(oczywiście za dodatkową opłatą), i niech czekają tak długo aż sprawdzicie każdą część, bo inaczej sprawa przegrana! Ja osobiście mimo, że prędzej byłam zainteresowana zakupem jeszcze innych mebli w tym sklepie, z pewnością już tam nie wrócę i radzę zachować bardzo dużą ostrożność innym klientom tej firmy...
      • Gość: gilala Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.echostar.pl 15.05.13, 09:18
        Niestety, ale aż wstyd przyznać, że to kolejna, typowa polska firma. Klienta mają za nic. Jak za komuny, niestety. Już dwukrotnie reklamowałem kanapę i obecnie czekam 4 miesiąc na naprawę. Żenada. Szkoda, że polskie firmy są tak kiepsko zarządzane. Zapewne niebawem zlikwidują tą fabrykę, i dobrze im tak, bo KLIENT NASZ PAN.
      • Gość: Krn Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.centertel.pl 12.08.13, 14:53
        Kupiłem od tej firmy łóżko rozkładane. Miało źle wywiercone otwory w stelażu, dodatkowo po złożeniu pękła śruba trzymająca mechanizm łóżka i uszkodziła jedną drewnianą płytę. Bujam się z tym meblem już rok czasu. Reklamację oczywiście od razu odrzucono (bez oględzin). Dopiero straszenie rzeczoznawcą i sądem sprawiło, że przyjechał serwisant. Było to pół roku temu, żadnego znaku życia od firmy, a jak dzwonie, to nikt nic nie wie. Gdybym tylko przeczytał ten wątek przed zakupem...
    • Gość: Martha Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.bc.lnet.pl 29.10.13, 12:44
      odradzam kupowanie mebli w tej firmie. Moja kanapa po 2 latach zaczęła się łuszczyć, skóra odpada. Producent nic sobie z tego nie robi.Kanapa nadaje się do wyrzucenia!
      • Gość: NABITA W BUTELKĘ Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.14, 11:48
        MOJA KANAPA TEŻ PO 2 LATACH ZACZĘŁA SIĘ ŁUSZCZYC LUDIEEEEE NI KUPUJCIE TEGO DZIADOSTWA OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM BO ONE -TE MEBLE TYLKO WYGLADAJĄ ŁADNIE A SĄ KOMPLETNĄ PORAŻKĄ KANAPY JEDNORAZOWEGO UŻYTKU O PRZEPRASZM DWULETNIEGO UŻYTKU KOSZMAR JAKIŚ MAM NADZIEJĘ ŻE WIELE OSÓB PRZECZYTA TĄ OPINIĘ I NIE KUPI TOTALNEGO BUBLA KTÓRY JEST ŁADNY TYLKO DO MOMENTU UPŁYNIĘCIA CZASU GWARANCJI I NIE WIERZCIE ŻE NIEPOCHLEBNE OPINIE PISZE KONKURENCJA TO BZDURA I TŁUMACZENIA NIEUCZCIWYCH PRODUCENTÓW KTÓRZY SPRZEDAJA BYLE CO .
    • Gość: klient Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: 78.11.12.* 21.01.14, 12:10
      Unikajcie ich jak ognia. Ładnie wyglądające meble, ale tandeta straszna. Reklamacji nie uznają, wskazując na winę użytkownika. Zakrawa to na oszustwo.
      Moja największa porażka w zakupie mebli to ta firma, nawet lokalny dystrybutor (sklep meblowy) twierdzi że rezygnuje ze współpracy z tą firmą, ponieważ inni "szczęśliwi" posiadacze mebli(bubli) ich produkcji mają podobne problemy.
      PS. Właścicielom firmy DĄB proponuje zmianę nazwy na LIPA Gdynia, to też nazwa drzewa a jakoś bardziej odpowiada waszym produktom.
    • Gość: Ostrożna Meble Lipa Gdynia IP: *.tel.tkb.net.pl 22.11.14, 21:13
      Dziękuję wszystkim za opinie na temat firmy w/w, a byłam tuż, tuż przed zakupem u nich mebli.
      A użytkownikom mebli serdecznie współczuję !!!
      • pysiaxx1 Re: Meble Lipa Gdynia 06.08.15, 07:38
        Skusiłam się na sofę Barcelona 2-osobową , użytkuję ją trzeci rok i chyba ostatni , jest na rozpadzie totalne dno . Panowie za dodatkową opłatą z wniesieniem ( 100 zł ) uszkodzili tapicerkę około 16 dziurek na boku firma nie poczuwa się do odpowiedzialności , naprawa za dodatkową opłatą .Nigdy więcej z Dębu.
    • Gość: Krystyna1 Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.15, 22:11
      Złożyłam w Agata Meble reklamację mebli, którą skierowano do producenta. Po odrzuceniu przez Spółdzielnię reklamacji, napisałam odwołanie, które uwzględniono. Pracownicy Dębu dziś przywieźli mi naprawioną kanapę i fotel.
      Pozdrawiam Krystyna
    • hc24 Re: Meble Dąb Gdynia-reklamacja 27.08.15, 10:13
      czasem jest tak, że sprzedawcy celowo odrzucają reklamację, licząc że klient i tak nic nie zrobi. Nie będzie przecież kierował do sądu sprawy za 200 zł. W takich sytuacjach warto skorzystać z oferty sprzedaży reklamacji na reklamacje24.com. Wystarczy napisać maila na kontakt@reklamacje24.com i w kilka dni otrzymać pieniądze na konto. Polecam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka