Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów

14.04.09, 20:56
23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz reklamacja
nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć powierzchnia buta.Co
mam z tym zrobić dalej?Proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: arab Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:19
      > 23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz reklamacja
      > nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć powierzchnia buta.Co
      > mam z tym zrobić dalej?Proszę o odpowiedź

A CO PO ZIMIE JUZ SA NIEPOTRZEBNE ? PRZYDALO BY SIE TERAZ WYMIENIC NA LETNIE ?
    • fleshless Re: Reklamacja butów 15.04.09, 10:26
      - proszę zapoznać się z pierwszymi postami przyszpilonego wątku, w których jest
      informacja na temat prawa obowiązującego w tym zakresie, potem odnieść to do
      sytuacji w której się znajdujemy i ocenić czy jakieś roszczenia możemy wysuwać
      do sprzedawcy czy nie.
      - ewetualnie zadawać pytania w kontekscie zawartych tam informacji
    • ppilas Re: Reklamacja butów 17.04.09, 19:12
      kasiek33333 napisała:

> 23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz
      reklamacja
      > nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć
      powierzchnia buta.Co

Witam!
      Proste, złożyć reklamację na piśmie z potwierdzeniem odbioru,
      poczekać na pisemną odp. a w przypadku odmowy i niezawinionej szkody
      na bucie złożyć sprawę do Sądu Konsumenckiego. Idzie szybko i
      zazwyczaj na korzyść konsumenta.

"Lex retro non agit" www.informator-prawny.com.pl
    • Gość: Darko Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 21:02
      Miałem podobny pzrypadek z Rebokiem, proszę nie odbierać butów ze sklepu, jezeli
      to Pani zrobiła, proszę złożyc pozew do Sadu Rejonowego, pozwy czyli druki sa w
      sądzie, wypełnić i sprawa wyjdzie w ciągu około 1,5 misiąca. Powinn amieć Pani
      paragon, nie skarżyc wsadzie konsumenta, trwa to o wiele dłużej......powoodzenia
    • darko71 Re: Reklamacja butów 23.04.09, 21:11
      kasiek33333 napisała:

> 23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz reklamacja
      > nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć powierzchnia buta.Co

Miałem podobny pzrypadek z Rebokiem, proszę nie odbierać butów ze sklepu, jezeli to Pani zrobiła, proszę złożyc pozew do Sadu Rejonowego, pozwy czyli druki sa w sądzie, wypełnić i sprawa wyjdzie w ciągu około 1,5 misiąca. Powinn amieć Pani paragon, nie skarżyc w sadzie konsumenta, trwa to o wiele dłużej, a efekt moż ebyć marny......powoodzenia
    • Gość: Spinacz Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 18:21
      Jeśli oddaje sie do reklamacji buty w momencie gdy są już nie potrzebne (tzn. po
      sezonie), to czego innego można się spodziewać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka