kasiek33333 14.04.09, 20:56 23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz reklamacja nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć powierzchnia buta.Co mam z tym zrobić dalej?Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arab Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:19 > 23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz reklamacja > nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć powierzchnia buta.Co > mam z tym zrobić dalej?Proszę o odpowiedź A CO PO ZIMIE JUZ SA NIEPOTRZEBNE ? PRZYDALO BY SIE TERAZ WYMIENIC NA LETNIE ? Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless Re: Reklamacja butów 15.04.09, 10:26 - proszę zapoznać się z pierwszymi postami przyszpilonego wątku, w których jest informacja na temat prawa obowiązującego w tym zakresie, potem odnieść to do sytuacji w której się znajdujemy i ocenić czy jakieś roszczenia możemy wysuwać do sprzedawcy czy nie. - ewetualnie zadawać pytania w kontekscie zawartych tam informacji Odpowiedz Link Zgłoś
ppilas Re: Reklamacja butów 17.04.09, 19:12 kasiek33333 napisała: > 23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz reklamacja > nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć powierzchnia buta.Co > mam z tym zrobić dalej?Proszę o odpowiedź Witam! Proste, złożyć reklamację na piśmie z potwierdzeniem odbioru, poczekać na pisemną odp. a w przypadku odmowy i niezawinionej szkody na bucie złożyć sprawę do Sądu Konsumenckiego. Idzie szybko i zazwyczaj na korzyść konsumenta. "Lex retro non agit" www.informator-prawny.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darko Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 21:02 Miałem podobny pzrypadek z Rebokiem, proszę nie odbierać butów ze sklepu, jezeli to Pani zrobiła, proszę złożyc pozew do Sadu Rejonowego, pozwy czyli druki sa w sądzie, wypełnić i sprawa wyjdzie w ciągu około 1,5 misiąca. Powinn amieć Pani paragon, nie skarżyc wsadzie konsumenta, trwa to o wiele dłużej......powoodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
darko71 Re: Reklamacja butów 23.04.09, 21:11 kasiek33333 napisała: > 23 grudnia zakupiłam kozaki i 30 marca oddałam do reklamacji,lecz reklamacja > nie została uznana.W jednym bucie zaczęła się łuszczyć powierzchnia buta.Co > mam z tym zrobić dalej?Proszę o odpowiedź Miałem podobny pzrypadek z Rebokiem, proszę nie odbierać butów ze sklepu, jezeli to Pani zrobiła, proszę złożyc pozew do Sadu Rejonowego, pozwy czyli druki sa w sądzie, wypełnić i sprawa wyjdzie w ciągu około 1,5 misiąca. Powinn amieć Pani paragon, nie skarżyc w sadzie konsumenta, trwa to o wiele dłużej, a efekt moż ebyć marny......powoodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spinacz Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.09, 18:21 Jeśli oddaje sie do reklamacji buty w momencie gdy są już nie potrzebne (tzn. po sezonie), to czego innego można się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś