Dodaj do ulubionych

XXXIII LO Kopernika W-wa

IP: 142.173.134.* 07.03.02, 05:25
Ja skonczylam w 1983 roku w klasie bio-chem pani Mis. Ciekawe co sie stalo z
moja klasa (jak u Kaczmarskiego ja wyladowalam zagranica). Bylam na ich
stronie internetowej i pani Alicja Piatkiwicz (chemia) i Chojm (historia)
pracuja do dzis. Nie mowiac o dyrektorze Stomie, ktory lubil mlode panienki
oblapiac, na szczescie nieszkodliwie chyba ze nie znam wszystkich faktow. Hop,
hop, znajomi, odezwijcie sie...
Obserwuj wątek
    • Gość: G Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.ab.hsia.telus.net 20.03.02, 03:27
      I co, nie ma nikogo, kto by mial jakies wspomnienia? Niekoniecznie moj
      rocznik...
      • Gość: Lucy Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: 217.153.44.* 21.03.02, 12:00
        Ja tez chodzilam ale konczylam troche pozniej w 89 r.

Pozdrawiam
        Lucy
      • Gość: dorota Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.metalexport.pl 08.04.02, 12:50
        Ja kończyłam w 1979. Nie przepadałam za tą szkołą, najogólniej rzecz biorąc
        mało przyjazna uczniom.
        Pozdrowienia
        Dorota
        • Gość: G. Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: 142.59.50.* 18.04.02, 04:25
          Szkola jak szkola - czy w Polsce wogole mozna miec przyjemnosc z nauki? Na
          emigracji pomogla mi znajomosc angielskiego. Ulatwilo to troche zycie.
          Historyczka Chojmowa, ogolny postrach, byla przez rok zawieszona jako
          nauczyciel za jakies sprawy poprzedzajace stan wojenny. Dyrektor chyba zawsze
          byl poprawny. Bylo sporo dobrych nauczycieli, ale rzeczywiscie stres
          towarzyszyl i mnie choc z nauka nie mialam problemu. Nie mam kontaktu z
          zadnymi ludzmi z mojej klasy a ciekawa jestem na kogo wyrosli...Pozdrawiam
          wszystkich ktorzy znaja ulice Bema - to moje domowe strony.
    • Gość: DORI Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.04.02, 19:20
      ja skonczylam w 1997 profil IB. Wtedy szkola juz byla przyjazna, tylko pan
      dyrektor sie nie zmienil...
      • Gość: Konstabl Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.acn.waw.pl 10.04.02, 14:59
        Moja córka chciałbym żeby poszła do Kopernika. Ale to dopiero za kilka lat. To
        tyle moich związków z XXXIII L
    • Gość: Janusz Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.motorola.com 23.04.02, 17:50
      Ja pamietam szkole na Bema jak jeszcze byla podstawowka.
      Pomnik Kopernika byl ze szkoly muzycznej ale nie przypo-
      minam sobie z ktorej.To tez moje rodzinne strony, bo mie-
      szkalem na Plockiej.I wyobraz sobie moje losy potoczyly
      sie podobnie bo tez wyladowalem za granica.Od dluzszego
      czasu mieszkam w Stanach.
      Pozdrowienia,
      Janusz
      • Gość: Konstabl Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.acn.waw.pl 24.04.02, 15:59
        Ciekawe, bo ja - a też de facto mam na imię Janusz - od 3 lat mieszkam na
        Płockiej w nowym wieżowcu na rogu Wolskiej. Wczesniej kilka lat spędziłem za
        oceanem, gdzie 23.03.1993 urodziła się moja córka, która teraz jak podrośnie
        pójdzie do 33. Dostanie Międzynarodową Maturę no i klasy z angielskim
        wykładowym. Przyda jej się na studia za oceanem, znowu.
        • Gość: Janusz Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.motorola.com 29.04.02, 14:33
          Bardzo ciekawy zbieg okolicznosci.Jezeli mozna zapytac gdzie byles
          za oceanem, bo moze sie okazac ze mieszkalismy w tym samym miescie.
          Ja dosyc dlugo bo ponad 10 lat mieszkalem w Connecticut a teraz
          mieszkam na Florydzie.
          Jezeli chodzi o miejsce zamieszkamia w Warszawie to mieszkalem na
          Plockiej 33 na przeciwko szpitala nad centrala telefoniczna.
          Pozdrowienia zza oceanu.
          Janusz
          • Gość: Konstabl Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.acn.waw.pl 06.05.02, 10:29
            Ano ja walczyłem na froncie kanadyjskim, w British Columbia nad Pacyfikiem
            (pięknie!).

Tej centrali telefonicznej jak mi się wydaje już nie widać koło Płockiej 33.
            Kilkadziesiąt metrów dalej, na poszerzonej Górczewskiej, właśnie otwarto
            wielopasmową drogę, z elegancką dróżką (czerwona kostka) dla rowerów obok,
            wieczorami biegają po niej joggerzy.

Pozdro
            • Gość: alt Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 11:33
              Konstabl, współczuję Twemu biednemu dziecku - 9 lat, a już zaplanowałeś jej
              całe życie...
    • grazy.szel. Re: XXXIII LO Kopernika W-wa 10.10.02, 17:10
      Matura 1971 sie kłania. Dawno, nie? Ostatnio miałam mnóstwo okazji do spotkań z
      kolegami, ponieważ w 1999 roku odbył sie huczny zjazd absolwentów Kopernika ( z
      okazji 50-lecia szkoły). W 2001 był kolejny zjazd i powstało wtedy
      stowarzyszenie absolwentów. Przyznaję, że zjazdy są fantastyczne pod względem
      towarzyskim. Pozdrowionko :))
      • Gość: czeko Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.mad.wi.charter.com 20.10.02, 01:08
        Watek kopernikowski jest na forum wola.

czeko
    • Gość: Piotr W. Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 20.10.02, 18:16
      Szkoda, ze sie nie przedstawiasz. Ja skonczylem w 1982, klasa mat-fiz
      wychowawca Blotnicki.Utrzymuje kontakty z klasa, ostatnio udalo sie nam
      zorganizowac spotkanie gdzie bylo 19 osob z klasy. oczywiscie niektorzy sa za
      granica. Z okazji 50 rocznicy w 1999 wydali ksiege pamiatkowa gdzie jest duzo
      informacji o szkole i lista absolwentow. Kopernik ma swoja strone www.
      pozdrawiam,
      Piotr Walenia
      • Gość: czeko Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.mad.wi.charter.com 21.10.02, 05:19
        www.kopernik.edu.pl

pzdr.

czeko
    • Gość: Piotr W. Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.common.pl 23.10.02, 14:30
      cos autorka tematu sie tu nie pojawia.przy takim zaangazowaniu nie dziwie sie
      ze stracila kontakt ze wszystkimi...
      • Gość: G Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.ab.hsia.telus.net 04.11.02, 05:34
        Pojawiam sie na watku wolskim. Na zjazdy nie mam jak przyjechac gdyz mieszkam
        zagranica.
    • Gość: aa Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: proxy / 10.10.10.* 06.11.02, 18:08
      Ja do Kopernika przyszedłem chyba w 1970, udało mi się zrobić 2 klasy w 3 lata
      i ze szkołą się rozstałem. Było bardzo rozrywkowo - wspominam te czasy bardzo
      ciepło. Niestety nie pamiętam wielu nazwisk. Wśród "grona" byli prof. Momot
      (polonista), Mroczkowska (historyczka), Żebrowska (polonistka), Kupczyńska
      (geografia), znienawidzony Radomek-Radomski (rusycysta) i wspomniany na forum
      Błotnicki vel Błotnik. Reszty kurczę nie pamiętam. Dyrektor był mojej postury,
      czyli 1.50 w kapeluszu o wyglądze beczki (dlatego ksywka Baryła). I oczywiście
      wspaniała pani dentystka która ratowała delikwentów w opresji. Podobno, jej syn
      ożenił się z koleżanką z mojej klasy.
      Co do klasy, chyba "F", to siedziałem razem z "Rafałem" w ostaniej ławce pod
      ścianą. W klasie byli także "Kowal", Rypson...kurczę to było 32 lata temu -
      eeh.
      • Gość: czeko Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: *.mcpasd.k12.wi.us 07.11.02, 20:19
        Kopernik wyslal mnie na rok do amerykanskiej high school i mimo wszystko
        jednak tesknie :)

czeko
    • Gość: Gosia Re: XXXIII LO Kopernika W-wa IP: 195.94.204.* 26.03.03, 09:41
      Ja zrobilam mature w 89 podobnie jak Lucy (hej, pewnie sie znamy - przynajmniej
      z widzenia, ja bylam w klasie "c"). Zaczynaslismy jako klasa Radomskiego
      (docenilismy go dopiero jak kilka miesiecy pozniej zmarl) i pozniej tulalismy
      sie po roznych wychowawcach: przez chwile byl to Tukalski (mat.), pozniej przez
      kilka lat Pelagia (geo.) i ku naszej wielkiej radosci prawie pod sam koniec
      Humiecka (ang.), ktora tez jest absolwentka Kopernika. Z tego co wiem nadal tam
      uczy. Fakt ze szkola dosc stresujaca, ale po latach wspominam ja z
      rozrzewnieniem. Przypadkowo pracuje z dwoma z wczesniejszych absolwentek i
      czesto opowiadamy sobie rozne anegdoty, a bylo ich sporo, oj bylo... Pamietacie
      jakies z Waszych czasow? To opowiadajcie. Smialo... niech to forum nie bedzie
      takie nudne!
      Nasza klasa tez czesciowo rozjechala sie po swiecie. Ja po szesciu latach
      wrocilam i chyba juz na dobre osiadlam w W-wie.
      Pozdrawiam wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka