Gość: ee IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.04, 15:17 Przepis na solę z gorgonzolą i szpinakiem to plagiat przepisu niedoścignionej Agnieszki Kręglickiej, z książki obu Pań. WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasica Re: Gorgonzola IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.04, 14:28 tyle, ze w naszych malych sklepikach prozno szukac gorgonzoli. jest najwyzej podlaski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Gorgonzola IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 25.01.04, 14:37 Gorgonzola jest do nabycia we wszystkich hipermarketach. Ja kupuję w realu (bo mam najbliżej). Jesli nie mam czasu na wizytę w realu to kupuję nasz polski ser Lazur (bardzo podobny do gorgonzoli, tylko troszeczkę łagodniejszy). Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Gorgonzola 25.01.04, 15:08 A dziale Kuchnia Gazety Wyborczej jest podane własnie jako przepis p.Kręglickiej www2.gazeta.pl/kobieta/651448,24246,5409030,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: Gorgonzola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.04, 13:35 To prawda.Przepis identyczny.Choc nie chce mi sie wierzyc ze plagiatuja sie nawzajem. Kreglicka jest dla mnie bardziej interesujaca i inspirujaca jako "tworca" potraw. Ale to pewnie przez forme cyklu Kreglickiej:pelnej informacji wstepnych,wskazowek,inspiracji i przede wszystkim interesujacych przepisow. Oczywiscie to moja subiektywna opinia. Przetestowalam ten przepis na sole w szpinaku i gorgonzoli. Faktycznie jest zachwycajaco prosty w wykonaniu, ale przede wszystkim smakowity. Za kazdym razem sukces.Nie mozna go zepsuc mimo najszczerszych checi:-) Polecam na kolacje we dwoje albo imprezki kulinarne grupy smakoszy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Gorgonzola IP: *.tele2.pl 27.01.04, 14:20 skad dzisiaj swiezy szpinak, czy z mrozonym wyjdzie i jak dzialac? Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Gorgonzola 27.01.04, 15:23 w sobote widziala swiezy szpinak na straganie, 10 zl/kg, skad go maja nie maialm czasu spytac, ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: Gorgonzola IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.04, 11:32 Przyznam sie ,ze kilkakrotnie zdarzylo mi sie do tego przepisu wykorzystac szpinak mrozony-ten w kulkach(wygodniej jest przygotowac).Jest rownie pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
elf Re: Gorgonzola 29.01.04, 11:25 Ale z tymi małymi sklepikami to faktycznie przegięcie :-))))))) Autorce chyba się nasz piekny kraj pomylił z Włochami czy Francją. Konia z rzędem temu, kto pokaże mi mały sklepik, w którym mozna kupic gorgonzolę:) Odpowiedz Link Zgłoś