Gość: anna IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 15:18 Witam i proszę o pomoc. Czy konieczne jest panierowanie i obsmażenie krokietów przed ich zamrożeniem? Nie chcę skonać w kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr-cs jak zrobisz inaczej? 17.12.09, 16:59 Gość portalu: anna napisał(a): > Witam i proszę o pomoc. > Czy konieczne jest panierowanie i obsmażenie krokietów przed ich zamrożeniem? > Nie chcę skonać w kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 17:18 robię krokiety,potem przekładając je paskiem papieru do pieczenia układam je w pojemniku i zamrażam. Dzięki papierowi mogę wyjmować po jednej sztuce.Rozmarażam(całkowicie),potem panieruję i smażę. Dzięki temu są chrupiące i smakują jak świeżo zrobione.Tak robię krokiety z samym mięsem.Innych nie robię, bo nie schodzą w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs tracisz czas 17.12.09, 17:26 Gość portalu: yśty napisał(a): > robię krokiety,potem przekładając je paskiem papieru do pieczenia > układam je w pojemniku i zamrażam. Dzięki papierowi mogę wyjmować > po jednej sztuce.Rozmarażam(całkowicie),potem panieruję i smażę. > Dzięki temu są chrupiące i smakują jak świeżo zrobione.Tak > robię krokiety z samym mięsem.Innych nie robię, bo nie schodzą w > domu. jak bys zrobil to od razu to mozna szybko wyjac do fryterki i gotowe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 17:38 1.nie mam frytownicy 2.kąpiel we wrzacym tłuszczu powoduje nasączanie krokietu tłuszczem,co nie każdemu może odpowiadać 3.W sumie czasowo wychodzi na to samo,ale za to mozna prace rozłozyc na dwa etapy.Dla osoby skonanej ma to jakies znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: witaj IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 21:16 dziękuję yśty, przełożyłam folią. Kłaniam się, życzliwość wiecznie w cenie:) Odpowiedz Link Zgłoś