Gość: Klanuda IP: 188.33.176.* 31.01.10, 20:51 Witam Mam zamiar zrobić imprezę w stylu PRLu razem z przebierankami ;-) Czy ktoś ma jakieś fajne pomysły na menu, dekorację domu...? Macie jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewajer Re: impreza w stylu PRLu pomysły 31.01.10, 20:59 mnóstwo pomysłów jest w tym wątku fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,85043076,85043076,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: impreza w stylu PRLu pomysły 31.01.10, 22:56 wpisz PRL w wyszukiwarkę sporo tego było na forum temat bumerang Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: impreza w stylu PRLu pomysły 01.02.10, 09:32 Ja bym podała kilka ważnych rzeczy. Na większość potraw przepisy można znaleźć w wyszukiwarce, inne może drzemią w pamięci cioć i mam. Czyli: tak zwany blok (masa kakaowa z zatopionymi okruchami herbatników) zimne nóżki w małych porcjach pasta jajeczna pasztetowa i salceson stylowe serki topione krokiety ziemniaczane leniwe rrrrraz! barszcz czerwony ("Panie kelner, ten płyn to kawa czy herbata?!" "Barszczyk, proszę pana...") zapiekankę z pieczarkami na bułce (brrr, kto to jeszcze pamięta?) ciastko bajaderkę tzw sałatkę włoską (gotowane jarzyny, zielony groszek, grzybek w occie, majonez) koniecznie miseczka z grzybkami w occie i ogórkami kiszonymi bez których wówczas nie odbyło się chyba żadne przyjęcie jarzębiak, żubrówkę, wyborową Egri bikaver, węgierski tokaj, Kadarka, Słoneczny Brzeg Muszę kończyć bo muszę lecieć. Odpowiedz Link Zgłoś