mwookash 03.02.10, 23:29 macie jakieś pomysły? Ja mam pustkę w głowie, będę wdzięczny za inspiracje. Także za pozornie głupie pomysły :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: Potrawa nawiązująca do kolei IP: *.adsl.alicedsl.de 03.02.10, 23:40 albo rzadki kapusniak i karminadle z bulka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Potrawa nawiązująca do kolei IP: *.adsl.alicedsl.de 03.02.10, 23:47 Galaretka z nozek, salatka jarzynowa, kanapki. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Potrawa nawiązująca do kolei 03.02.10, 23:42 Fasolka po bretońsku popijaja herbata ekspesową. Ale jesli chcesz cos wypasionego, to mozesz wyszukac cos z menu z Orient Ekspress - wyrafinowane, eklektyczne - w sam raz na kolejarską nasiadówę :) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 17:37 Żarcie obowiązkowo na plastikowych jednorazowych talerzach, a herbata - maczałki w styropianowych kubkach... Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 00:52 mwookash napisał: > macie jakieś pomysły? Ja mam pustkę w głowie, będę wdzięczny za inspiracje. > Także za pozornie głupie pomysły :) Pozornie? głupi - kiełbaski jak wagoniki, jedna za drugą;) Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 01:04 W czasach glebokiego kryzysu czarny salceson zwany byl jako szynka kolejarska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka34 Re: Potrawa nawiązująca do kolei IP: *.ghnet.pl 04.02.10, 01:33 ciezko powiedziec. interesuje cie stary wars czy ten po liftingu? w starym wrasie zurek krolowal, plus kielbasa smazona z cebula przypalona, parowki, sledz po japonsku, jajeczenica i jajca na twardo, bula z szynka i serem zoltym, schabowy. jakis czas temu oferta poszerzyla sie sie o dania powiedzmy to sobie eurpejskie... sledz po norwesku na sniadanie - czyli plat lososia wedzonego z chrzanem, hehe, do tego plasterek zwiedlego pomidora i ogoras...crostini ale nie wiem z czym, w kazdym razie, gdy jechalam ekspresem kiedys, jedna pani skarzyla sie, ze nie mialy smaku tego czegos, czego smak mialy miec. Podaje tez piade. tu strona warsu (tylko cos mi nie dziala ....) www.wars.pl/#/sekcjaGastroREST jeszcze daja jakies dania wloskie, czyli pewnie makaron jakis...reszty nie pamietam choc oczywiscie tradycyjne dania warsowe krolowaly w karcie jeszcze w maju. a z kolei na trasie monachoium - paryz pamietam kielbaski biale, takie malutkie, podawane z salatka ziemniaczana z majonezem, salate z tunczykiem, carbonare, spaghetti putanesca, zupe gulaszowa, zupe cebulowa, ciabatte i kanapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka34 Re: Potrawa nawiązująca do kolei IP: *.ghnet.pl 04.02.10, 01:34 mialo byc" losos po norwesku" na sniadanie, a nie sledz ! Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 07:14 jak dla mnie to jajka na twardo, bułka i herbata z termosu, rozkładane w 10 min po wejściu do przedziału przez tradycyjnych pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: A może coś nawiązujące nazwą? nt 04.02.10, 11:09 Z nazwa ciezko:)Jedynie "pociag" do kieliszka i nastepna "kolejka":D ale chyba nie to ci chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li ;D 04.02.10, 11:23 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1555169,5,4,32495,tort-rafaello-zimowa-stacja-kolejowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczsmaku Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 11:26 Koniecznie bułka z margaryną i serem oraz jajecznica o ostrym posmaku margaryny. Dobrze, żeby bułka była "zwiędnięta", świeżą można włożyć na 2-3 dni do worka, wyjdzie doskonała. Stara bułka oraz margaryna to dwa wyróżniki polskich barów kolejowych. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 16:03 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56731247,56731247.html Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 17:55 Knysza z sosem czosnkowym! Musowo podczas pobytu na dworcu kiedyś. Albo Gambrinus pod utopece, ale to czar czeskich kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
krysia2000 Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 21:42 Kawa. Kiedyś za kawą były duże koleje. Chleb tostowy, zwany też pulmanowskim. Jego prostokątny kszałt ponoć bierze się z tego, że łatwiej się takie bochenki transportowało koleją. Standardowe gabaryty, logistyka i tak dalej. Jajo na twardo zawinięte w folię alu. No chyba tłumaczyć nie trzeba. No i piwko piweczko, tanio po 5 złoty. Piwko piweczko... Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Dzięki za pracę umysłu :) 04.02.10, 22:31 mimo wszystko z żadnej z propozycji nie skorzystam, jednak za mało się kojarzą, niedobrego jedzenia nie zamierzam podawać :P Jeszcze raz dziękuję i może następnym razem coś z tego wykorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Potrawa nawiązująca do kolei 04.02.10, 23:39 Jasne, że jaja na twardo. Odpowiedz Link Zgłoś