Gość: Krecha IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.02.04, 23:24 Malo czasu mi zostalo .Jutro cora konczy 7 lat.Na sobote zaprosila(za naszym pozwolenstwem)kilkoro dzieci .Co prostego w wykonaniu mozna im podac na kolacje?? Prosze o potrawy na cieplo i zimno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krecha Re: Dania dla 7-latkow na urodziny ?!?! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.02.04, 09:31 Musze troche do gory podciagnac bo o mnie zapomnicie. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Dania dla 7-latkow na urodziny ?!?! 12.02.04, 09:35 Zrób dzieciom makaron z jakimś sosem (proponuję przeszperać forum, bo pomysłów na różniste makarony było tu naprawdę bardzo dużo), nie zajmie to dużo czasu, a na pewno chętnie zjedzą. Na zimno? Jakieś małe kolorowe kanapeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Dania dla 7-latkow na urodziny ?!?! 12.02.04, 10:19 moja ciocia dla wszystkich dzieci w rodzinie robiła zawsze tort na urodziny - spód z biszkopta, na wierzchu dowolne owoce, byle dużo i kolorowo, zalane czerwoną galaretką wygląda ładnie, proste do zrobienia, nieletnie konsument nie uświni sie zanadto, nie napycha specjalnie i mozna sie potem dalej spokojnie bawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
funana Tort-zamek 12.02.04, 12:23 Ja proponuję zrobienie tortu lodowego-zamku. Na tacę sypiemy wiórki kokosowe, albo krokant. Do "budowy" zamku używamy lodów litrowych jako bazy (wybierz, jaki kształt Ci odpowiada), układamy je jedne na drugich, nastepnie wieże stanowią rożki lodowe "do góry nogami"). Możesz powsadzać małe, koktajlowe parasolki, albo też użyć kawałków czekolady lub małych bez jako okiennic po bokach, ew. jakiejś posypki. Dekorujesz w zależności od tego, czy tort jest dla chłopca, czy dziewczynki i jakie ma ew. zaintersowania. Świeczki można umieścić na szczycie zamku, lub murach. Na urodzianach mojego syna to był zawsze przebój (teraz ma 15 lat i to go nie "kręci":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Dania dla 7-latkow na urodziny ?!?! IP: *.den.nilenet.net 12.02.04, 15:52 sprawdz temat "kuchnia z niespodzianka" przerabiany ok tygodnia temu. BYlo tam duzo przepisow na portawy dla dzieci i gotowanie z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: Dania dla 7-latkow na urodziny ?!?! IP: *.range217-44.btcentralplus.com 12.02.04, 16:14 A ja polecam moja glowna atrakcje z przyjec dzieciecych. Podstawa sa takie okragle ryzowe chlebki. Smaruje sie toto nutella i na wierzch plasterki banana, winogrona, mandarynki, brzoskwinie i ananasy z pyszki, co tylko sie ma. Moja mam to szykowala i cieszylo sie zawsze powodzeniem. Chyba pojawialo sie tez kiwi na wierzchu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianka Re: Dania dla 7-latkow na urodziny ?!?! IP: *.chello.pl 12.02.04, 21:51 - naleśniki z dżemem truskawkowym lub serem; - racuchy z jabłkiem; - kolorowe tartinki. Dodatkowo: - owocowe koreczki; - galaretka z owocami. Odpowiedz Link Zgłoś