magda.no 24.03.10, 11:30 Podpowiedzcie co zrobic z kilkunastoma owocami kiwi. Jesc na surowo tak "normalnie" nie bardzo chcemy. Prosze o propozycje niezbyt skomplikowane bo mam absorbujace dziecko. Pomozecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorasia1 Re: duzo kiwi IP: 81.210.87.* 24.03.10, 11:37 Sałatka owocowa (anasy, brzeokwinie z puszki, banany, pomarańcze i co tam chcesz, rodzynki, pokropić sokiem z cytryny) Ewnetualnie obrać i do blendera, doprawić do smaku, rozcieńczyć i jest koktail. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: duzo kiwi 24.03.10, 11:52 Jak powyzej: smoothie. Wrzucasz do blendera z sokiem owocowym (ananasowym, pomaranczowym np), innymi owocami (gruszki, maliny, jagody, banany, jablka, truskawki), dodajesz miodu, soku z limonki albo jogurtu, ew. imbiru, cynamonu czy wanilii - i juz. Jesli masz mrozone owoce, mozesz uzyc mrozonych - smoothie bedzie gestsze i jeszcze pyszniejsze. Moze nawet zasmakowac absorbujacemu dziecku :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: duzo kiwi 24.03.10, 11:53 A dlaczego nie na surowo? To jeden z najwartosciowszych owocow. Warto chyba przypomniec jego zalety: www.kobieta.info.pl/zdrowie-ze-spiarni/341-kiwi-jakiego-nie-znacie Odpowiedz Link Zgłoś
magda.no Re: duzo kiwi 24.03.10, 12:12 moze byc na surowo ale bez niczego nam sie juz znudzilo. smoothie mi sie podoba, mam mrozone truskawki :) Odpowiedz Link Zgłoś