Gość: Jac IP: *.gazeta.pl 18.02.02, 13:20 Czy lubicie ? Ja uwielbiam za to że są takie uniwersalne - moje ulubione są z cebulką, pieczarkami, żołtym serem. Czy znacie jakieś oryginalne nadzienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek Re: Naleśniki 18.02.02, 13:56 Ja proponuje camembert pokrojony w cienki plasterki i zurawinka ze sloiczka - mniam, mniam:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Naleśniki 18.02.02, 15:04 podduszony swiezy szpinak z czosnkiem i odrobina startej mozzareli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Naleśniki IP: 213.77.91.* 18.02.02, 16:46 1. konfitura z pomarańczy - dla mnie nr 1! 2. bita śmietana i świeże jagody 3. z innej bajki - sos boloński i całość zapieczona pod serem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Naleśniki IP: *.astercity.net / 10.130.129.* 16.03.02, 21:29 > podduszony swiezy szpinak z czosnkiem i odrobina startej mozzareli do szpinaku bardzo pasuje ser feta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Naleśniki IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.02, 08:11 1.do ciasta nalesnikowego dodac 2 lyzki drobno pokrojonej dymki nadzienie: 20 dag sera twarogowego 3-4 lyzki jogurtu naturalnego 2 lyzki swiezej zieleniny (pietruszka, koperek, szczypiorek...) sol, pieprz 2.usmazone nalesniki polac miodem, posypac orzechami, rodzynkami i zawinac w ciasne ruloniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragola Re: Naleśniki IP: 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 19.02.02, 19:22 Próbowałam sporo oryginalnych farszów(mięso,szpinak,warzywa) i jednak wolę pikantne nadzienia do cannelloni,a delikatne naleśniki Moje Najpyszniejsze to te ze świeżo(koniecznie!) usmażonymi jabłkami. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Naleśniki 02.03.02, 12:11 Gość portalu: fragola napisał(a): > Próbowałam sporo oryginalnych farszów(mięso,szpinak,warzywa) i jednak wolę > pikantne nadzienia do cannelloni,a delikatne naleśniki Moje Najpyszniejsze to > te ze świeżo(koniecznie!) usmażonymi jabłkami. Tak tak pycha pycha niamu niam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Naleśniki 03.03.02, 00:36 Moga byc jeszcze z bialym serem, ale nie na slodko, tylko z ziolami (bazylia, oregano, tymianek, majeranek, rozmaryn plus papryka sproszkowana, pieprz - moze byc ziolowy, czyli to, co sie lubi) i zapieczone w piekarniku albo obsmazone na maselku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: Naleśniki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 23:00 U nas w domu to najlepiej z truskawkami roztartymi z cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Naleśniki IP: *.acn.waw.pl 05.03.02, 20:09 Dla mnie też najlepsze są z jabłkami, polane sosem waniliowym, który, niestety, nie zawsze mi wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Naleśniki IP: *.astercity.net / 10.130.129.* 16.03.02, 21:31 1. nutella, banan, orzechy 2. orzechy wloskie, miod 3. mrozone truskawki rozmrozone na patelni (wychodzi gesty, pyszny mus), lody waniliowe 4. ser zloty, mozarella, rokpol te cuda jadlam w bastylii na mokotowskiej w wwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Naleśniki IP: *.talnet.pl 21.03.02, 11:39 Ze świeżymi truskawkami. Kroję je na połówki i posypuję cukrem pudrem. Albo latem ze świeżymi jagodami, które wcześniej zerwę w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzgzgz Re: Naleśniki IP: *.osw.waw.pl 21.03.02, 16:18 te cienkie - posypane cukrem pudrem a potem odrobiną soku z cytryny i ciasno zwinięte te grubsze - z farszem jak do ruskich pierogów + szczypiorek Odpowiedz Link Zgłoś