meg_blue 13.03.04, 13:07 Jak smacznie przyrzadzic do pappardelle z pesto? Czosnek, cebula, maselko, zalac winem i dusic owoce morza? Pozdrawiam, meg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: Owoce morza IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.03.04, 22:40 dwa grzyby w barszcz powiadasz? :) Pesto + owoce morza? W sumie czemu nie, choc to nieco ryzykowne zestawienie. Zrób tak jak piszesz, ale zastąp masło dobrą oliwą. M. Odpowiedz Link Zgłoś
frelpan Re: Owoce morza 14.03.04, 01:21 Mnie osobiscie papardelle kojarza sie z sosem pomidorowym a nie z pesto ale to rzecz gustu. Natomiast jesli chodzi o owoce morza tak jak moja poprzedniczka polecam olej extravergine d'oliva zamiast masla i 2 male pomidorki pokrojone w kosteczke - podduszone i podlane bialym winem. Jezeli owoce morza sa mrozone proponuje dodac troszke rosolku z ryb /w proszku/ dla zaokraglenia smaku. Ja osobiscie owoce morza podaje z linguinami. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_blue Re: Owoce morza 14.03.04, 13:43 Olivka z olivek, tak, zapomnialam dopisac, maslo na smaczek pod sam koniec gotowania. A pomidorki chyba z puszki, bez skorki-te z aromatem... frelpan, a jak podajesz owoce morza z linguinami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Owoce morza IP: *.proxy.aol.com 14.03.04, 18:30 Nie zaczynaj od pappardelle lecz od Frutti di Mare. Są na Internecie przepisy na "owoce morza" także po polsku. Połącz z pappadelle i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś